Yöpuisto Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Outi Pakkanen

Äänikirja

Johdanto

Outi Pakkasen uusi dekkari Yöpuisto kertoo Mikael Niemistö nimisestä miehestä ja hänen perheestään ja tapahtumaketjusta joka saa kulissit kaatumaan ja julmuuden näyttämään kasvonsa. Mikael Niemistö asuu uuden vaimonsa Hannelen ja poikansa Rasmuksen kanssa hienossa jugendtalossa, perintöasunnossa, Helsingissä. Kaikki näyttää olevan hyvin.

Yöpuisto äänikirja kertoo, ettei Juristina toimiva Mikael kuitenkaan ole tyytyväinen poikaansa, hänen 12-vuotias tulee hyvin toimeen hänen uuden vaimonsa kanssa mutta muuten pojasta ei ole tullut sellaista reipasta urheilua harrastavaa nuorukaista mitä Mikael odotti. Rasmus on ehkä pikkuvanha ja pullea mutta hän näkee ja ymmärtää paljon enemmän, kun muut. Kun Virpi astuu Mikaelin elämään Rasmus vaistoa, ettei tässä hyvin käy.

Kirjasta: Yöpuisto

Outi Pakkasen psykologinen trilleri Yöpuisto äänikirja ilmainen kuvaa suomalaista nykyhetkeä kuten se on. Helsingissä sijoittuva, kuten Pakkasen kirjoissa aina, kuvaa pahuutta ja pimeitä salaisuuksia. Aina joku tietää salaisuudet jonka nousee esiin pimeinä iltoina.

Yöpuisto äänikirja on vuodelta 2008 ja kertoo lähinnä kulissiperheistä ja siitä mitä ne kulissit pahemmassa tapauksessa kaatuu ja vie mukanansa koko perheen. Kirjassa tapahtuu toki murha mutta aivan kirjan lopussa. Ennen itse murhaa Pakkanen on kuvastunut kirjan henkilöt niin tarkasti ja yksityiskohtaisesti että lukijan on mieltänyt jo jokaista hahmoa pahaksi ja syylliseksi, silti murhaajan paljastettua se tulee yllätyksenä.

Yöpuisto äänikirja ilmainen on Panu Vauhkosen äänittämä. Äänikirja on pituudeltaan 7 tuntia ja 54 minuuttia pitkä.  Kirjassa kuvataan Niemistön perhettä. Perheen isä on juristi ja hänelle tuntuu olevan raha ja kulissien ylläpitäminen tärkein asia.

Niemistöt asuvat Helsingissä, hienossa ja arvokkaassa huoneistossa, vanhassa jugendtalossa. Niemistön isä Mikael on juuri mennyt uusin naimisiin. Hänen vaimonsa Hannele ja hänen poikansa Rasmus tulevat hyvin toimeen keskenään.

Rasmus on 12-vuotias ja hän on kaikkea mitä Mikael ei toivoisi. Rasmus ei sovi Mikaelin ylläpitämiin kulisseihin pikkuvanhalla tyylillään ja ulkonäöllään.  Mikael ei näin olleen arvosta lastansa juurikaan mikä on virhe, Rasmus nimittäin on olennainen osa tarinasta.

Kun herkkukaupan omistaja, tyylikäs oloinen Virpi Saari astuu Mikaelin elämään, alkaa tapahtumaketju joka Rasmus näkee jo kaukaa. Rasmus on tottunut hiljaa tarkastella ihmisiä kaukaa ja hän tietää enemmän, kun mitä kukaan olisi osannut aavistaa. Kun Niemistön kulissit alkavat kaatuilemaan siitä saa eniten kolhoja juuri Rasmus joka joutuu todistamaan aikuisten maailman julmuutta.

Outi Pakkanen onnistuu tässäkin kirjassa kuvailemaan rikkinäisiä ihmisiä ja heidän mieltänsä.

Kirjailijasta: Outi Pakkanen

Vuonna 1946 Outi Pakkanen syntyi Kokkolassa. Pakkanen on tunnettu jännitysromaanien kirjailija. Hän on koulutukseltaan ekonomi ja on tehnyt sen alan töitä päälle 35 vuotta. Pakkanen on ollut myös Uudet kirjat-kirjakerhon päätoimittajana aikavälillä 1987–2004. Tänä päivänä Pakkanen toimii vapaana kirjailijana. Pakkanen on pienkustantamon Crime Timen yksi perustajajäsenistä.

Kirjailijana hänen tuotantonsa on sekä laaja että jatkuva. Hänen kirjojansa tapahtumat sijoittuvat yleensä aina Helsinkiin muun muassa luokkakokouksissa, sukujuhlissa, seminaareissa ja ihmisten kotonaan.  Pakkanen ei halua tehdä kirjoissaan sankaria virkavallasta koska ei tunne tarpeeksi hyvin poliisin maailmaa, omiensa sanojen mukaan. Hänen teoksissaan esiintyvät rikostutkija Antti Viitala ja Matti Martikka. Lähinnä Pakkanen kirjoittaa jännitysromaaneja. Hän on kirjoittanut Emmi Jurkasta ja Aino Ackténista kertovat elämänkerrat.

Kuuntele Ilmaiseksi: