Heinähattu ja Vilttitossu Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Sinikka Nopola & Tiina Nopola

Äänikirja

Johdanto

Heinähattu ja Vilttitossu ovat Sinikka ja Tiina Nopolan käsialaa. Nopolan siskokset ovat kirjoittaneet sekä Heinähattu ja Vilttitossun sekä Risto Räppääjänä kirjasarjat. Heinähattu, Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli kirja on kymmenes osa kirjasarjasta, josta ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 2003. Heinähattu, Vilttitossu äänikirja tanssivasta konstaapelista puolestaan julkaistiin vuonna 2021.

Heinähattu, Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli kirjassa siskokset Heinähattu ja Vilttitossut saavat aikaiseksi hauskan ja nopeakäänteisen tarinan. Vilttitossu tahtoo olla morsiusneito. Asiaa hankaloittaa se tosiaisa, ettei heillä ole tiedossa ketään, joka olisi menossa naimisiin. Ei aikaakaan ennen, kun toimelias Vilttitossu löytävät sopivan morsiusneidon. Hänen tietämättään sulhaseksi valitaan kylän konstaapeli. Ongelmia muodostuu monenlaisia, varsinkin se, ettei morsian tiedä omasta naimisiinmenosta mitään.

Kirjasta: Heinähattu ja Vilttitossu

Heinähattu, Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli tarina saa alkunsa, kun siskokset Heinähattu ja Vilttitossu vierailevat Alibullenin neitien luona. Viikon vierailun syyksi paljastuu tyttöjen vanhempien Hannan ja Matin osallistuminen “Opi hiljentymään” -leiriin. Alibullenin neidit näyttävät tytöille vanhoja valokuvia ja selviää, että Alibullenin neidit ovat olleet morsiusneitoja. Kauniit vaatteet, tyllihameet varsinkin, saa Vilttitossun innostumaan ja hän päättää ryhtyä morsiusneidoksi ennen kesän loppua.

Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostuu hääparin puuttuminen. Toimelias Vilttitossu ei anna tämän asian pysäyttää hänen suunnitelmansa ryhtyä morsiusneidoksi ja kohtaa hän löytää sopivan morsiamen. Mutta miten hän saa tulevan morsiamen löytämään sulhasen, eihän Vilttitossu edes osaa kirjoittaa kovin paljon. Mikään ei tunnu pysähtyvän päättäväisen Vilttitossun. Hän kirjoittaa Heinähatun avustuksella kosintakirjeitä toiselle kylän konstaapeleista. Tuleva morsian kuitenkin on täyttä tietämätön tulevista häistään, eikä konstaapelitkaan tunnu olevan kartalla siitä kenelle kirjeet olikaan tarkoitettuja. Eikä aikaakaan ennen, kun alkaa tapahtua kummia.

Miksi eräs tuttu konstaapeli harjoittelee tanssiaskeleita niityllä?  Keskellä yötä neidit heräävät romanttiseen kaunolauluun. Kuka oikein laulaa ikkunan alla? Ja kenelle laulu on tarkoitettu? Ja miten morsian ja sulhasen käy? Pääseekö Vilttitossu kesän aikana morsiusneidoksi?

Heinähattu, Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli on hyväntuulinen kertomus täynnä kommelluksia ja yllättäviä käänteitä. Kirja soveltuu koululaisille ja Heinähattu ja Vilttitossu äänikirja saa varmasti myös aikuisen hymyilemään, kun Heinähattu ja Vilttitossu ryhtyy järjestämään aikuisten suhteet uusiksi.

Heinähattu, Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli on Sinikka ja Tiina Nopolan kirjasarjan kymmenes osa. Kirjan kuvat on Markus Majaluoman tekemiä. Heinähattu ja Vilttitossu äänikirja ilmainen on Vuokko Hovatan lukema. Kirjojen lisäksi Heinähattu ja Vilttitossu seikkailee valkokankaalla ja teatterilavoilla. Heinähattu ja Vilttitossu ovat myös palkittu muun muassa Anni Swan -mitalilla vuonna 2003.

Kirjailijasta: Tiina Nopola

Siskokset Sinikka ja Tiina Nopola viettivät lapsuutensa 1950 luvun lopussa Tampereella. Lapsuudessaan ja nuoruudessaan siskokset lukivat paljon. Aikuisina he ryhtyivät yhteistyöhön ja 1989 ensimmäinen Heinähattu ja Vilttitossu kirjansa näki päivänvalon.

Tiina Nopola on tehnyt pitkään työtä erityistarhanopettajana, kun taas Sinikka Nopola oli koulutukseltaan toimittaja ja hän toimi vuodesta 1985 lähtien vapaana kirjailijana ja journalistina. He molemmat kirjoittivat yhteistyönä lisäksi omia tekstejään. Tiina on kirjoittanut Siiri kirjasarjan. Vuoden 2002–2016 välinsä aikana Siiri kirjoja on julkaistu jopa neljätoista kappaletta. Sinikka kirjoitti elämänsä aikana nuortenkirjojen lisäksi novelleja, romaaneja, televisiosarjoja sekä näytelmiä.

Heitä tunnetaan parhaiten teoksista, jotka ovat yhdessä kirjoittaneet: Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu sarjat.

Kuuntele Ilmaiseksi: