Risto Räppääjä Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Sinikka Nopola & Tiina Nopola

Äänikirja

Johdanto

Hetki lyö on Risto Räppääjä kirjasarjan ensimmäinen osa. Teos julkaistiin vuonna 1997. Risto Räppääjä äänikirja samasta teosta on äänitetty vuonna 2010.

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa saa tutustua pienen poikaan, musikaaliseen neroon itseasiassa, joka on innostunut rummuista. Rumpujen päristelyä Risto Räppääjä harrastaa sen verran paljon, että postiluukusta alkaa tipahdella outoja uhkauksia. Risto Räppääjää aikoo selvittää, kuka on uhkauksien takana ja epäilykset osoittavat alakerran naapuriin Herra Lindbergiin. Mutta kuka on se kummallinen hahmo, jota Risto näkee ylimmän kerroksen ikkunasta ja voiko tämä olla lappujen takana?

Siskoksen Sinikka ja Tiina Nopolan kirjojen maailmaan on helppo sukeltaa. Kirjailijoiden humoristiset ja jännittävät nuorten- ja lasten kirjat ovat erittäin suosittuja vuodesta toiseen.

Kirjasta: Risto Räppääjä

Risto Räppääjä on nuori innokas ja nopea poika, musikaalinen nero jos hänestä itse kysytään, joka asuu tätinsä Rauhan kanssa kerrostalossa. Risto Räppääjä harrastaa rumpujen päristelyä, paljon. Niin paljon ja innokkaasti että postiluukusta alkaa tipahdella outoja lappuja, lappuja mihin on kirjoitettu erilaisia uhkauksia. Säikky Rauha-täti alkaa uskotella, että lappujen takan on alakerran herra Lindberg. Risto Räppääjä puolestaan huomaa kummallisen hahmon ylimmin kerroksen ikkunasta. Kuka hahmo on ja onko hänellä yhteyksiä Tellervoon ja Anttiin?

Yllättäen Rauhan ja Riston elämään ilmestyy salaperäinen nainen, äiti nimeltään Tellervo, ja hänen veikeän näköinen poikansa Antti. Risto Räppääjä alkaa epäilemään, että heillä kahdella on jokin yhteys kummalliseen hahmoon, jonka hän näki ikkunasta. Hahmo paljastuu naiseksi nimeltä Henrietta, jolla on jännittävä menneisyys. Miten tämä liittyy yhteen, kuka on lappujen takana ja miksi pihalla järjestetään sirkusjuhlaa, saa selvillä lukemalla kirjan tai kuuntelemalla Hetki lyö, Risto Räppääjä äänikirja ilmainen.

Risto Räppääjä on humoristinen ja jännittävä kirja, joka saa nauramaan ja mihin on helppoa uppoutua. Varsinkin Hetki lyö Risto Räppääjä äänikirja on mukaan tempaiseva. Humoristisen tarinan lisäksi kirja nostaa esiin arkojakin aiheita kuten isättömyys.  Kirjassa on tarinaan hyvin soveltuvia kuvia. Kuvat ovat sekä värillisiä että mustavalkoisia. Kirja soveltuu koululaisille.

Risto Räppääjä on ensimmäinen osa laajasta kirjasarjasta. On suositeltavaa lukea tai kuunnella Risto Räppääjä äänikirja ilmainen järjestyksessä, jotta saa kaiken irti mahtavista teoista, jota lapset ja nuoret rakastavat sekä Suomessa että ulkomailla. Teokset ovat käännetty monelle eri kielelle.

Risto Räppääjästä voi nauttia kirjojen lisäksi musikaalielokuvissa. Sarjasta on tehty jopa kahdeksan elokuvaa. Elokuvissa saa kirjoista tuttujen hahmojen lisäksi nauttia hyvästä musiikista, onhan Risto Räppääjä musikaalinen nero.

Kirjailijasta: Tiina Nopola

Sinikka ja Tiina Nopola ovat siskoksia. Sinikka syntyi vuonna 1953 ja kuoli vaikeaan sairauteen vuonna 2021. Tiina syntyi vuonna 1955. Tytöt viettivät lapsuutensa ja nuoruutensa Tampereella. Siskokset lukivat paljon, heidän yhteistyönänsä kirjailijaduona alkoi 1989 ensimmäisen Heinähattu ja Vilttitossu kirjan julkaisulla. 

Tiina Nopola on tehnyt työtä erityistarhanopettajana. Tiina on kirjoittanut myös Siiri kirjasarjan. Vuoden 2002–2016 välinsä aikana Siiri kirjoja on julkaistu neljätoista kappaletta.

Sinikka Nopola oli koulutukseltaan toimittaja ja hän toimi vuodesta 1985 lähtien vapaana kirjailijana ja journalistina. Sinikka kirjoitti elämänsä aikana nuortenkirjojen lisäksi novelleja, romaaneja, televisiosarjoja sekä näytelmiä. Tunnetuimpia teoksia ovat yhdessä siskonsa Tiinan kanssa kirjoitetut Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu sarjat. Heinähattu ja Vilttitossu kirjoja julkaistiin 1989–2013 välisenä aikana kolmetoista kirjaa. Risto Räppääjä kirjoja puolestaan 1997–2019 kaksikymmentäkuusi erilaista teosta.

Siskoksille on myönnetty vuosien varrella palkintoja kirjailijan työstään eikä ihmekään, Nopolan siskoksien kirjat ovet Suomen suosituimpia lasten ja nuorten kirjoja!

Kuuntele Ilmaiseksi: