Immu Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Mika Ilmén & Jarkko Sipilä

Äänikirja

Johdanto

Mika ”Immu” Ilmén istuu vankilassa suorittamassa kymmenen vuoden tuomiota huumekaupan rahoittamisesta ja järjestyneestä rikollisuudesta. Tuomio annettiin vuonna 2014. Immu oli menestykäs urheilija ja yrittäjä ennen, kun hän päätti pukea Cannonball-moottoripyöräkerhon liivin päällensä. Jarkko Sipilän toimittama Immu on raju ja kaunistelematon tarina ex-jengiläisestä ja elämästä jengiläisenä ja asioista, jotka siihen johti. Immun tarina ei jätä kylmäksi. Immu äänikirja lukee Immu itse ja se antaa tarinalle vielä enempää intensiteettiä ja syvyyttä.

 Immu julkaistiin vuonna 2019 ja sai jatkosan nimeltä Immu – Vanki numero 1861 vuonna 2021. Jatko-osa kertoo karun tarinan elämästä vankilassa.  Sekä Immu äänikirja ilmainen , että Immu – Vanki numero 1861 lukee Immu itse.

Kirjasta: Immu

Kokenut rikostoimittaja ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilän kirjassa lukija saa lukea Mika ”Immu” Ilménin rajusta ja värikkäästä elämästä.  Immu on entinen MC kerhonjengiläinen ja vapaaottelija. Kirjassa saa tutustua sekä rikollisuuden kuin vapaaottelun kovaan maailmaan.

Kirjassa Immu kertoo lapsuudestaan. Hän syntyi ja varttui Vantaalla lähiössä. Vanhemmat olivat paljon töissä ja Immu liikkui paljon ulkona yksinään. Hän oli aina pidempi, kun muut lapset ja joutuikin usein pitämään puoliaan nyrkkeillä. Kun Immu näki pienenä poikana Suurkaupunkin vaeltajat elokovan hän halusi oppia taistelemaan kuten elokuvassa. Hän aloitti karate kurssille ja sen myötä hänellä avautui uusi maailma. Immu tutustui karaten kautta monenlaisiin ihmisiin mutta se maailma oli myös kova ja siellä sai jopa pikkupojat ympäri korvia, jos ei osannut käyttäytyä.

Myöhemmin Immu oli yksi Suomen ensimmäisistä vapaaottelija-ammattilaisia. Häntä nähtiin Jim-kanavan Sali nimisestä ohjelmasta. Myös salilla käynti ja siellä punttien nosto tuli Immulle intohimo mutta sen kautta hormonitkin tuli mukaan kuvioihin. Immu jatkoi vapaaotteilijana menestyikin siinä. Hän voitti Euroopan mestaruuden, perusti salin, järjesti tapahtumia ja perusti Fighter-lehden. Hän tutusti Canonball-moottoripyöräkerhoon jäseniin ja aloitti heidän kanssansa yhteistyön. Rikollisuudesta tuli hänelle elämäntapa.

Hänelle tarjottiin kunniajäsenyyden Canonball MC kerhoon vuonna 2007. Hän nousi nopeasti asekersantiksi kerhossa. 2012 hänet pidätettiin Helsingissä huumevyyhdin yhteydessä.  Hänet tuomittiin kymmenen vuoden vankilatuomion järjestäytyneestä rikollisuudesta ja huumekaupan rahoittamisesta. Hän muistelee kirjassa, kuinka hän sai kyydin vankilaan isältään ja kuinka autossa oli hiljaista. Hän oli menossa ensimmäistä kertaa vankilaan. Immu vapautui 2018 syksyllä. Hän on jättänyt taakseen kaiken muun paitsi kamppailu-urheilua.

Kirja ja Immu äänikirja julkaistiin vuonna 2019. Immu äänikirja ilmainen lukee Immu itse. Kuuntele Immu äänikirja ja tutustu tarinaan, joka on sekä lennokas, raisu ja hyvin mielenkiintoinen.

Kirjailijasta: Jarkko Sipilä

Jarkko Sipilä syntyi vuonna 1964 Helsingissä. Hän on tunnettu ja palkittu dekkarikirjailija sekä rikostoimittaja. Hän toimii myös MTV:n rikostoimituksen päällikkönä.

Käytyään Sanoman toimittajakoulun Sipilä työskenteli rikostoimittajana Helsingin Sanomissa vuosina 1991–1996 ja MTV3 palkkalistoilla hän on ollut vuodesta 1996 lähtien.

Sipilä on kustantamo Crime Timen perustajajäsen. Sipilän esikoisteos Koukku julkaistiin vuonna 1996. Hänen rikosromaaneissaan päähenkilönä on useasti komisario Kari Takamäki ryhmineen. Sipilä on yli 30 teoksen kirjoittaja. Hänen viimeisin romaaninsa Pelontekijät julkaistiin vuonna 2021.

Yhdessä Mika ”Immu” Ilménin kanssa Sipilä on koostanut Ilménin haastatteluista teoksen täynnä rikollisuutta ja väkivaltaa, mutta kirjassa käsitellään myös urheilua ja perhe-elämää. Immu teos oli myyntimenestys.

Kuuntele Ilmaiseksi: