Yöpäivystäjä Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Karin Wahlberg

Äänikirja

Johdanto

Lääkärin Karin Wahlbergin esikoiteos Yöpäivystäjä on totuudenmukainen rikosromaani jonka tapahtumat sijoittuvat sairaalaympäristöön ja jossa rikostutkijaan Clas Claesson selvittää kirjoissa tapahtuvia rikoksia. Kirja on ensimmäinen kirjasarjasta Clas Claessonista.  Yöpäivystäjä äänikirja saa alkuunsa, kun sairaalassa työskentelevä lääkäri Veronika Lundborg-Westman löytää henkilöstön suihkukopin lattialta kirurgin Maria Kaahnin kuolleena.

Epämiellyttävä tunnelma leviää sairaalan henkilökunnassa, kun kaikki pohtivat syyt Kaahnin kuolemaan. Kun paikalle saapuu rikoskomisario Claesson ja hänen kollegansa selviää kohta, ettei Kaahn ollut kaikkien suosiossa sairaalassa. Kaahn oli monimutkainen nainen josta ei kaikki tosiaankaan pitäneet. Yöpäivystäjä äänikirja ilmainen on Markus Bäckmanin äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 50 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Mirka Maukonen.

Kirjasta: Yöpäivystäjä

Yöpäivystäjä äänikirja alkaa, kun lääkäri Veronika Lundborg-Westman pyöräilee töihin aikaisin alkukeväisenä tavallisena torstaiaamuna. Veronika ei voi mitenkään aavistaa mitä häntä odottaa sairaalassa. Päinvastoin Veronika on iloinen kevätauringosta ja odottaa innolla valoisampaa aikaa.

Kun Veronika astuu henkilöstön pukuhuoneeseen kaikki muuttuu. Kun Veronika astuu suihkukoppiin hän näkee ensimmäisenä yöpäivystyksen tehneen kirurgin Maria Kaahnin elottoman ruumiin suihkukopin nurkassa. Vaikka Kaahn on lyyhistyneenä hankalaan asentoon lääkäri Veronika vilkaisee häntä ja tietää, hänen kollegansa on kuollut.

Yöpäivystäjä äänikirja ilmainen jatkuu toteamalla, että stressi, rahallisten leikkausten ja jatkuvan henkilöstöpulan vuoksi tunnelma sairaalan henkilöstössä on ollut kireänä jo pidempään. Kaahnin kuolema ei auta tilannetta vaan pahentaa entuudestaan huonoa tilannetta. Nyt painostava ja epämiellyttävä tunnelma leviää sairaalassa, kun kaikki pohtivat miksi Kaahn on kuollut. Oliko kyseessä onnettomuus vai murha? Ja miksi kukaan haluaisi tappaa sairaalan kirurgin?

Yöpäivystäjä äänikirja jatkaa tuomalla paikalle rikoskomisarion Claes Claesson joka alkaa poliisikollegoineen kuulustelemaan Maria Kaahnin lähipiiriä ja työkavereita. Pian Kaahnista rakentuu kuvan monimutkaisesta naisesta, josta kaikki ei todellakaan pitänyt.

Yöpäivystäjä on hidastempoinen, poreileva, rikostarina joka ei ole verinen eikä räiskyvä. Tarina on enemmänkin pohtiva ja siinä kuvataan paljon henkilöiden ajatuksiaan ja tunteitaan. Kuuntelijalla on vaiheittain hankalaa päättää onko kyseessä rakkaustarina vai rikostarina. Nimittäin kun Claes ja Veronika alkaa yhdessä selvittämään Kaahnin kohtaloa heidän välilleen syntyy kieltämättä jotain muuta kuin työhön liittyviä tunteita.

Yöpäivystäjä äänikirja on sinulle joka nauttii sairaalaympäristöstä ja rikoksen selvittämisestä ajan kanssa. Yöpäivystäjä ei kiirehdi eikä se kerskaile väkivallalla. Tarina rakentuu hiljalleen ja onnistuu samalla ylläpitämään jännitystä ja loppuratkaisu voi olla yllättävä, ainakin ihan viime metreille asti. Ja saavatko Claes ja Veronikan loputa toisiinsa?

Kirjailija: Karin Wahlberg

Karin Wahlberg syntyi vuonna 1950 Kalmarissa, Ruotsissa. Wahlberg on kirjailija sekä gynekologi ja synnytyslääkäri. Hän asuu Lundissa ja työskentelee Ystadin sairaalassa. Wahlbergin esikoisteos Yöpäivystäjä (Sista jouren) julkaistiin Ruotsissa vuonna 2001. Kirja oli samalla ensimmäinen kirja sarjassa joka kertoo rikostutkijasta Claes Claessonsista ja hänen vaimostaan ylilääkäristä Veronika Lundborgista. Sarja kostuu kymmenestä osasta josta kaksi ensimmäistä on suomennettu.

Wahlberg on myös kirjoittanut kolme osaa kirjasarjasta joka kertoo fiktiivisen kaupungin Ekstadin sairaalasta 1950-luvulla. Hän on kertonut, että idyllinen rannikkokaupunki Ekstad on saanut inspiraation hänen synnyin kaupungistaan Kalmarista. Tämän lisäksi Wahlberg on kirjoittanut pari nuorisokirjaa ja elämänkerrallisen Cancerland tur & retur joka kertoo hänen omasta matkastaan, kun hän sairastui suolisyöpään.

Kuuntele Ilmaiseksi: