Yksityistä elämää Äänikirja

3.1/5

Kirjoittaja: Liisa Hännikäinen

Äänikirja

Johdanto

Kirjailijan Liisa Hännikäisen uusin romaani Yksityistä elämää kertoo Annikistä. Annikki on nainen, keski-ikäinen, jonka elämä ei ole mennyt niin kun se perinteisten kaavojen mukaan kuuluisi mennä. Hänellä ei ole rinnallansa puolisoa eikä hänellä ole omia lapsia. Yksityistä elämää äänikirja kertoo, että Annikin sukulaisia ovat tilanteesta hämmästyneitä ja Annikki saa usein kuulla erialaisia ”vanhapiika” heittoja.

Annikilla on tunne, ettei kukaan ota hänet vakavasti. Annikkia ärsyttää, ettei kukaan tunnu ajattelevan hänestä kokonaisena koska hänellä ei ole puolisoa ja miksi jokainen pitäisi elää samaan kaavaan mukaan. Annikin edessä on kuitenkin suuria ja yllättäviäkin elämänmuutoksia. Yksityistä elämää äänikirja ilmainen on Maija Rissasen äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 8 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Yksityistä elämää

Yksityistä elämää julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1993. Kirjan kirjailija Liisa Hännikäinen on tunnettu henkilökuvauksistaan ja tämäkin tarina on eräänlainen selviytymistarina, kun kirjan päähenkilö Annikki ottaa oman elämänsä ohjat.

Yksityistä elämää äänikirja kertoo, että vanhapiika heitot ovat Annikille tuttua, sen hän on saanut kuulla jo kauan. Annikki huomaa, että vaikka kuinka huonossa jamassa muiden avioliitto olisi, vanhapiikaa kaikki silti katsoo säälittävästi. Sukulaisen katsovat häntä kun pikkutyttöä joka ei saa mitään aikaiseksi ja jonka asioihin muut saa puuttua miten tahtoo.

Yksityistä elämää äänikirja ilmainen kertoo että Annikki on tottunut elämään yksin asunnossaan, jotka muut sanovat museoksi. Mutta Annikki pitää siitä, että hänen tavaroillaan on historiaa. Vaikka asunto on ahdas, Annikki pitää siisteydestä huolen. Aivan liikaa muiden mielestä. Häntä sanotaan jopa hysteerikoksi siisteyden takia. Annikki kärsii myös kivuista, hänen jalkansa on väärässä asennossa ja se aiheuttaa hänelle kovia kipuja. Työstä tullessaan hän haluaa, ja tarvitsee lepoa, jotta jaksaa seuraavana päivänä töihin. Vaikka Annikki kaipasi toisen ihmisen viereensä, miehet ketkä hän tapaa on joko omituisia ongelmatapauksia tai naimisissa.

Kun Annikki tapaa Anssin, hän huomaa ensimmäisen kerran elämässään, että on suurien ratkaisujen aika.

Yksityistä elämää äänikirja kertoo Annikin lisäksi myös hänen veljensä Matin tarinan. Matti on naimisissa Hetan kanssa ja niillä on taaperoikäinen Kimmo poika. Matilla on myös edellisestä liitostaan poika nimeltä Iiro. Matin ex-vaimo Sirkka tekee Matin elämästään vaikean uhittelemalla Iiron tapaamisoikeuksilla ja riidanhaluisilla haukkumisillaan. Sirkan ja Matin avioliitto päättyi eroon Sirkan pettäneen Matin. Tämä on jättänyt Mattiin pahat jäljet. Kun Matti menettää työnsä hänestä tuntuu, että hänen elämänsä liukenee käsistään.

Matin ja Annikin äiti on huonossa kunnossa eikö Matti tunnu saavan apua äitinsä hoitamiseen Annikilta. Matin silmissä Annikki on aina ollut hieman saamaton ja myös hyvin itsepäinen. Asioiden pitäisi mennä kuten Annikki haluaa muuten Annikin elämä, suistuu raiteiltaan.

Kirjailijasta: Liisa Hännikäinen

Kirjailija Liisa Hännikäinen syntyi vuonna 1943 Kuorevedellä.  Hännikäinen on opiskellut yliopistolla kirjallisuutta. Hän on työskennellyt myös toimittajana. Hänen ammattinsa on vapaa kirjailija. Hännikäisen esikoisromaaninsa oli kirja nimeltään Polkkapari. Kirja julkaistiin vuonna 1971. Vuonna 1972 Hännikäinen sai Valtion myöntämä kirjallisuuspalkinnon, kirjallaan Sinä olet nuori. Viimeisin kirja Hännikäiseltä on vuodelta 1997, Onneksi. Hännikäisen tuotanto kostuu yli 20 kirjasta.

Kirjoissaan Hännikäinen kuvaa maaseudun murrosilmiöitä. Hännikäisen kirjojen henkilöt asuvat usein maaseutuympäristössä tai on ensimmäisen polven kaupunkilaisiksi. Tarinoissa he ratkovat sekä aineellisia että henkisiä ristiriitoja. Hännikäisen kirjat ovat usein, selviämistarinoita, missä kuvataan eri-ikäisten henkilöiden kehitystä erilaisissa elämänvaiheessa. Hännikäisen kirjoittamissa lastenkirjoissa on päähenkilönä usein hieman erilainen lapsi.

Kuuntele Ilmaiseksi: