Yksi miljoonasta Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Jenni Kokander

Äänikirja

Johdanto

Jenni Kokanderin kirjoittama ja itse äänittämä Yksi miljoonasta romaani kertoo kontrollin menettämisestä ja sattumanvaraisuudesta. Yksi miljoonasta äänikirja alkaa, kun lentoemäntänä työskentelevä Orvokki löytyy kerrostalon pyöräkellarista menehtyneenä. Samassa kerrostalossa asuva 8-vuotias poika katoaa samaan aikaisesti. Paikalle kutsutaan kokenut kriminaalispsykologi Kaisa Halla. Halla on pitkän urana aikana nähnyt monta samankaltaista, surullista tapausta.

Yksi miljoonasta äänikirja ilmainen on kertomus ihmisistä jotka haluaisivat auttaa muita, mutta ei tiedä edes mitä pelastaisivat itse itsensä. Kirjassa pohditaan tapoja millä ihminen käsittelee menestyksiä, kuinka ihminen suojelee itsensä menetyksistä ja miten käy, kun emme kykene enää suojelemaan itseämme. Yksi miljoonasta äänikirja on pituudeltaan 6 tuntia ja 52 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Yksi miljoonasta

Jenni Kokanderin romaani Yksi miljoonasta kertoo muun muassa lentoemännästä joka löytyy kerrostalon pyöräkellarista kuolleena. Samaan aikaisesti samaan kerrostalon asukas, vaan 8-vuotias pikkupoika katoaa. Näin kirjan astuu kriminaalipsykologi Kaisa Halla, jonka on nähnyt uransa aikana paljon vastaavia tapauksia.

Yksi miljoona äänikirja koostuu kuulusteluista. Ensimmäinen kuulusteltava on Harri Elias Ahola. Ahola on kadonneen pikkupojan Mikaelin isä, lahkonjohtaja ja lapsistaan vieraantunut mies joka herättää lähinnä inhoa lukijassa. Harri ei ole huolissaan pojastaan tai sen olinpaikasta. Se tosiasia, että pojasta on tehty lukuisa lastensuojeluilmoituksia ei tunnu miestä häiritsevä. Kuulustelussa hän pitäytyy mielipiteessään, että hänen poikansa ei ole kääntänyt kasvonsa Jumalan valosta. Kuulustelun perusteella ei ole syytä uskoa, että Aholalla olisi mitään tietoa pojastaan. Mies ei ole pojan huoltaja eikä ole tätä nähnyt vuosiin.

Yksi miljoonasta äänikirja ilmainen jatkuu kuolleen Orvokin ja Mikaelin tutustumisella. Orvokki on lentoemäntä ja kirjassa kuvataan hänen työpäivää. Mikael on taas hyvin paljon vastuutta ottava ja tarkka pikkupoika joka tietää viranomaisten (ja Jumalan) tarkkailevan häntä, joten hän tekee mitä häneltä odotetaan, vaikka onkin hyvin väsynyt lapsi.

Seuraavaksi kirjassa kuulusteluun joutuu Jesse Antero Pietilä. Pietilä on Orvokin työkaveri ja hänen kuulustelun aikana varmistuu, että Orvokilla ja naimisissa olevalla lentäjällä Markuksella oli suhde. Kuulustelun aikana selviää myös, että Orvokki oli mennyt todella hajalle veljensä kuolemasta ja tahtonut silloin itsekin kuolla.

Yksi miljoonasta äänikirja ilmainen jatkuu Elina Anneli Huovisen (Orvokin äidin), Kalle Einari Huovisen (Orvokin isän), Markus Pietarin (lentokapteeni ja Orvokin rakastaja) ja Veera Elisa Huovilan (Orvokin edesmenneen veljen vaimo) kuulusteluilla.

Kokander vie lukijaa älykkäästi ja suunnitelmallisesti kohti Orvokin kuoleman syyllistä ja avaa tarinan mielenkiintoisella tavalla.

Kirjailijasta: Jenni Kokander

Jenni Kokander syntyi vuonna 1980. Kokander on suomalainen näyttelijä, koomikko ja kirjailija. Hän on teatteritaiteen maisteri, hän valmistu vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Kokander on näytellyt sekä teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Teatterilavalla Kokander on nähty muun muassa esiintymässä Linnanteatterissa. Hän on näytellyt muun muassa elokuvissa Risto Räppääjä sekä Ainoat oikeat.

Televisiossa Kokander muistetaan Putous-televisiosarjasta jossa hänet nähtiin jopa neljässä tuotantokaudella. Hän on myös juontanut realityohjelman Kuka kutsui Kokanderin Ylellä, ohjelmassa Kokander vierailee kahdeksan eri kulttuurin omaavissa lapsiperheissä. Kokanderin esikoiskirja Sukupuuttoon kuolleiden planeetta julkaistiin vuonna 2020 ja hänen toinen romaaninsa Yksi miljoonasta julkaistiin alkuvuodesta 2022.

Kuuntele Ilmaiseksi: