Yhdeksäs aalto Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Enni Mustonen

Äänikirja

Johdanto

Enni Mustosen Yhdeksäs aalto äänikirja on hyvän mielen, humoristinen ja lämmin tarina helsinkiläisestä Marja Saaristosta joka menettää työnsä pankkifuusion takia. Marjan kotiin, pieneen avioeroon jälkeen hankkineeseen kaksioon, on muuttamassa myös Marjan tyttären poikaystävä. Juuri kun Marjan elämä on ahtaimmillaan hän saa yllättävän puhelinsoiton.

Marja on saanut yllättävän perinnön, tilan Häärviikin saaressa. Saari sijaitsee lossimatkan päästä mantereelta ja Marjaa odottaa nyt uusi elämä saaristokylässä. Pian Marjalle on tarjoamassa apua useampikin vetreä ja vahva kyläläinen mies, joten tyyntä ja rauhallista ei ole Marjan elämässä luvassa, päinvastoin. Yhdeksäs aalto äänikirja ilmainen on Kati Tammisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 30 minuuttia.

Kirjasta: Yhdeksäs aalto

Yhdeksäs aalto äänikirja kuvailee alkuun Marja Saariston elämäntilannetta. Hän asuu aikuisen tyttärensä Siljan kanssa pienessä kaksiossa joka hän hankki avioeronsa jälkeen. Marja on menettänyt työnsä ja on joutunut luopumaan paljosta, jotta pärjäisi rahallisesti. Hän on muun muassa joutunut myymään rakkaansa kupla autonsa, kun ei enää ollut mahdollista maksaa auton vakuutusmaksuja edes.

Marja on päälle neljäkymmentävuotias ja työvoimatoimisto on suositellut hänellä jotain kursseja, jotta hän päivittäisi vanhentuja tietotaitojansa. Kirjassa eletään 1990-lukua ja taloudellinen tilanne on epävakaa. Marjan tytär Silja on töissä ruokakaupassa ja on ottanut bassoa soittavan poikaystävän Kimi hänen ja äitinsä kaksioon asumaan. Asunto on ahdas mutta koska Marja ei tahdo menettää Siljaa ja Silja puolestaan pelkää menettää Kimin, Marja ei ota asiaa edes puheeksi Siljan kanssa.

Yhdeksäs aalto äänikirja ilmainen kuvailee miten eräänä päivänä Marja saa puhelinsoiton. Soittaja on Sinikka Fräntilä. Pekka Fräntilän leskirouva ja Marjan synnyinseudun kätilö. Sinikalla on niin ihmeellinen tarina kerrottavana, ettei Marjaa saa mitä sanotuksi. Käy ilmi, että Marja on Pekka Fräntilän ainoa rintaperillinen ja että hänelle kuuluu puolet edesmenneen isänsä omaisuudesta.

Viikon päästä Marja astuu perunkirjoituksiin missä hänelle käy ilmi, että hänen isänsä oli suhteellisen varakas mies ja että Marjalle tosiaan jää puolet hänen omaisuutensa. Suurin näistä onkin hieno talo, autotalli, liiteri, veneveistämö, venevaja ja sauna Häärviikissä.

Yhdeksäs aalto äänikirja kuvailee miten Marja, monien mutkien kautta, saa selkoa kaikista tapahtuneesta ja päättää muuttaa paikkaan joka hänen isänsä rakasti kovasti. Eikä aikaakaan ennen, kun Marjan oveen koputtaa naapurinmiehiä tarjoutumassa apuaan tilan hoidossa ja askareissa. Marjan koti ei ole ahdasta vaan tarjoaa jopa kilometrin pituista rantaviivaa ja kauniita maisemia. Kotiseudullaan Marja löytää puolia itsestään jota hän ei tiennyt omaavansakaan.

Kirjailijasta: Enni Mustonen

Kirjailijanimen Enni Mustosen takana on Kirsti Manninen. Hän syntyi pohjanmaalla, Seinäjoella, vuonna 1952. Manninen on kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on kirjoittanut uransa aikana noin parisataa teosta mihin kuuluu muun muassa naisviihteestä, käsikirjoituksista, romaaneista, lastenkirjoituksista, dekkareista ja näytelmistä. Manninen on myös kirjoittanut historiikkeja ja tutkimuksia kirjallisuudesta.

Manninen on koulutukseltaan filosofian tohtori mutta hän on opiskellut myös suomea, kasvatusta ja tiedotus oppia sekä kirjallisuutta. Enni Mustosen esikoiskirja oli Maitotyttö niminen romaani vuodelta 1984. Manninen on monien kirjasarjojen takana. Nämä ovat Syrjäkatsojan tarinoita, Koskivuoro, Pohjatuulen tarinoita sekä Järjen ja tunteen tarinoita. Mannisen perheeseen kuuluu myös muita kirjailijoita, sekä hänen isänsä että hänen tyttärensä ovat kirjailijoita.

Kuuntele Ilmaiseksi: