Vuorisen raksapäiväkirja Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Juha Vuorinen

Äänikirja

Johdanto

Juha Vuorinen kirjoittaa koomisen päiväkirjan siitä miten oma kori rakennettaan ja kaikista niistä yllättyvistäkin haasteistaan mitä rakentamisen yhteydessä voi tulla eteen. Vuorisen raksapäiväkirja äänikirja on hauska parodia, Vuorisen omista kokemuksistaan miten talon pakettiratkaisu projekti etenee mutavellikuopasta tontilla valmiiseen uuteen ikiomaan kotiin. Mutta Vuorisen tuttuun tyyliin projekti etenee vaiherikkaasti ja mustalla huumorilla höystettynä. Kirjassa kaikki eivät esimerkiksi ole tyytyväisiä huoneensa värivalintaan ja ilmaisee tämän kirjoittamalla nimmareita jokaiselle seinälle. Mustalla tussilla.

Kirjassa käsitellään muun muassa kaakelivalintoja, Viljo-koiralle rakennettu yksityishuvila, Vuorisen perheen sampoohylly ja reklamaatio huoneen värivalinnasta. Vuorisen raksapäiväkirja äänikirja ilmainen on Jari Karjalaisen äänittämä. Äänikirja pituus on 2 tuntia ja 31 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Vuorisen raksapäiväkirja

Juha Vuorisen teos Vuorisen raksapäiväkirja on selonteko omakotirakentamisen kurjuudesta ja ihanuudesta. Päiväkirjasta ei niinkään ole kyse, vaikka voi kyllä huomata, että taloprojekti etenee samassa kronologisessa järjestyksessä kuin kappaleet kirjassa.

Vuorisen raksapäiväkirja äänikirja alkaa esipuheella jossa Vuorinen kertoo, että kirjassa esiintyvät yritykset ja ihmiset esiintyvän kirjassa oikeilla nimillä, taustoilla ja meriiteillä. Kuitenkin kirjaa lukiessa vaan muutamassa kohdassa on näin. Voi olla, että kirjasta olisi tullut kiinnostavampi, jos työmiehistä ja työmaakommelluksista olisi kerrottu enemmän yksityiskohtia.

Vuorisen raksapäiväkirja äänikirja ilmainen käsittelee lähinnä talonrakennuksen eri rakennusvaiheita ja kaikille rakentajille tuttu, muuttuvat aikataulut sekä aikataulut jotka eivät koskaan pidä. Kirja loppuu oudosti vähän niin kuin kesken.

Eri työvaiheiden loppuunsaattaminen kuitataan kirjassa kovin epämääräisesti, tulee ajatus, ettei talon rakentaminen taisi olla Vuorisen perheelle kovin helppo homma. Vuorinen vietti Vuorisen raksapäiväkirja äänikirja sisällön mukaan paljon aikaa talolla jo rakennusvaiheessa. Hän muun muassa kokkaili raksamiehille ja pitivät heille seuraa. Tuolloin käydyistä keskusteluista olisi ollut kiinnostava lukea enemmänkin.

Vuorisen raksapäiväkirja sisältää paljon mietintää materiaalivalinnoista uuteen taloon, joten sen mukaan tulee kotimaisista tuotteista, toimijoista sekä merkeistä paljon tietoa ja mainintaa. Tämä kirja sopii näin erinomaisesti heille jolla on oman talon rakennusprojekti käynnissä ja voi näin samastua Vuorisen perheen koetuksille ja mietteille.

Tämä kirja ei onnistu Vuoriselle niin tyypilliseen tapaan tuoda esiin niin paljon komiikka ja hämäriä sattumia matkan varrelta. Olisi myös sopinut erittäin hyvin, jos taloprojektin etenemisestä olisi lisätty kirjaan kuvia. Ainakin yksi kuva valmistaa talosta olisi ollut erittäin mukavaa. Nyt jäi sellainen olo, että olisi ostanut sikaa säkissä. Tiedät sen olevan jossain mutta et tiedä yhtään minkälainen lopputulos tuli.

Kirjailijasta: Juha Vuorinen

Juha Vuorinen syntyi 1967 Suomessa, Helsingissä. Vuorinen on tunnettu suomalainen kirjailija, tuottaja, ohjaaja ja toimittaja sekä televisiossa että radiossa.  Vuorisen kirjoittama Juoppohullun päiväkirja kirjasarja on saavuttanut sekä Suomessa että ulkomailla suurta suosiota. Kirjasarjaa on saatavilla monessa pohjoismaissa sekä Virossa. Vuonna 2012 Juoppohullun päiväkirjasta tehtiin samanniminen elokuva.

Vuorinen on kirjoittanut myös muun muassa Toisenlaiset Tempparit kirjan joka kertoo tv-sarjan kuvauksista missä mikään ei mene suunnitellusti. Vuorisen kirjoittamat pokkarit ovat oikeastaan kaikki ylittänyt rajan 20 000 myytyä kirjaa, näin olleen Vuorisella on omistuksessaan monta kultapokkaria. Vuorinen on myynyt yli 2 miljoonaa kirjaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: