Volodymyr Zelenskyi Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Régis Genté & Stéphane Siohan

Äänikirja

Johdanto

Odotettu elämänkerta Ukrainan pelottomasta presidentistä Volodymyr Zelenskyistä, miehestä joka on nousut sekä maansa että koko maailman esikuvaksi. Vapaataistelija ja Ukrainan puolustustaisteluiden karismaattinen ja erittäin fiksu Volodymyr Zelenskyi joutui koko maailman silmien eteen kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi 24 päivä helmikuuta vuonna 2022. Volodymyr Zelenskyi äänikirja kuvailee miehen ainutlaatuinen matka suositusta näyttelijäksi maansa presidentiksi ja sodan suureksi sankariksi joka yllättäen joutui ottaa kaikki keinonsa käyttöön torjuakseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin häikäilemättömän invaasion Ukrainaan.

Volodymyr Zelenskyi äänikirja ilmainen on äänittänyt Simo Häkli. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 52 minuuttia pitkä. Kirjan on kirjoittanut Régis Genté ja Stéphane Siohan, suomennoksen on tehnyt Susanna Tuomi-Giddings ja Jorma Penttinen.

Kirjasta: Volodymyr Zelenskyi

Volodymyr Zelenskyi – Sodan sankari on uunituore elämänkerta missä kuvataan Zelenskyin elämä, hänen matkansa suositusta näyttelijästä kotimaansa presidentiksi ja siitä vielä koko maailman sotasankariksi. Volodymyr Zelenskyi äänikirja kertoo miten hän syntyi vuonna 1978 Neuvostoliiton aikaan Etelä-Ukrainassa juutalaisperheeseen. Hänen äidinkielensä on Venäjää. Ukrainaa hän opiskeli vasta vuonna 2017. Hänen äitinsä on insinööri ja isä professori.

Volodymyr Zelenskyi äänikirja ilmainen kuvailee miten Zelenskyi opiskeli itsensä juristiksi mutta juristin työtä hän ei koskaan tehnyt. Koulun jälkeen hän aloitti uransa koomikkona ja näyttelijänä. Hän perusti myös tuotantoyhtiön. Hänen yrityksensä on ollut tuottelias. Zelenskyi tapasi jo kouluaikoina tulevan vaimonsa. Pariskunnalla on nykyään kaksi lasta. Perho on pysynyt koko sodan aikana Ukrainan pääkaupungissa.

Poliitikoksi Zelenskyi ryhtyi vuonna 2017 kun hän rekisteröi puolueen nimeltä Kansan palvelija, joka alun perin oli televisiosarjan nimi jossa Zelenskyi näytteli. Zelenskyi asettui ehdokkaaksi Ukrainan presidentinvaaleissa 2019. Ilman minkään näköistä kampanjaa, Zelenskyi sai ensimmäisellä kierroksella 30 % äänistä kun istuva presidentti Petro Porošenko sai vaan 17 prosenttia. Toisen kierroksen jälkeen Zelenskyi voitti vaalit 73 % prosentin äänivyöryllä ja hän astui virkaan toukokuussa vuonna 2019.

Volodymyr Zelenskyi äänikirja kuvailee miten 24 helmikuuta 2022 venäläiset joukot vyöryivät Ukrainan rajojen yli ja miten silloin 44-vuotias presidentti joutui hankalaan tilanteeseen, jota hän hoiti erittäin pätevän oloisena ja kansan vahvana johtajana. Zelenskyi muuntautui taistelun johtajaksi ja osasi käyttää myös hyöykseen kaikkia mahdollisia keinoja torjua Venäjän hyökkäystä maahan.  

Kirja vastaa moneen kysymykseen kuten miksi Zelenskyi on pystynyt vastustamaan hyökkäystä ja miksi puolustustahto on Ukrainassa niin kova, millainen on se poliittinen pohja johon Zelenskyi nojautuu sekä millainen Ukrainan tulevaisuus tulee olemaan tämän sodan jälkeen.

Kirjailijasta: Régis Genté & Stéphane Siohan

Ranskaliset toimittajat Régis Genté ja Stéphane Siohan ovat erikoistuneet Ukrainaan, Venäjään ja itäiseen Eurooppaan. He ovat molemmat pitkään seurannut sekä Venäjän tilannetta että Ukrainan ja Venäjän välistä kriisiä ja Zelenskyin matkaa presidenttinä.

Genté on päivätyökseen raportoinut Ukrainan tapahtumista jo vuosia Ranskan tiedotusvälineille kuten esimerkiksi France 24 -tv-kanavalle ja Le Figarolle. Siohan puolestaan on asunut Ukrainassa kymmenen vuotta missä hän muun muassa avustaa muun Libération -lehteä. Hän on ollut Kiovassa koko sodan ajan.

Heidän ensimmäinen yhteinen teoksensa Volodymyr Zelenskyi – Sodan sankari käännösoikeudet on myyty laajasti ympäri maailmaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: