Voittajasydän Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Ingerid Stenvold

Äänikirja

Johdanto

Voittajasydän on Ingerid Stenvoldin kirjoittama elämänkerta maailman menestyneimmästä hiihtäjästä Marit Bjørgenistä ja hänen matkastaan huipulle. Voittajasydän äänikirja kuvaa miten tavallisesta ja vaatimattomasta norjalaisesta tytöstä josta ajan saatossa kehittyikin yhden maailman kovimmista lajien huippu urheilija. Kirjassa Marit Bjørgen käy kaunistelemattomasti ja avoimesti läpi uransa mutta myös yksityiselämänsä.

Hän kuvaa 10-vuotiasta pientä tyttöä joka pohti, olisiko hänestä maailman parhaaksi hiihtäjäksi, kertoo dramaattisesta Lahden MM-kisoista vuonna 2001 ja millaista oli olla osaa Norjan maajoukkuetta. Kirjassa kerrotaan elämästä julkisuuden valokeilassa ja Bjørgenin nykyelämästä pienen lastensa kanssa. Voittajasydän äänikirja ilmainen on Anna Saksamanin lukema. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 37 minuuttia pitkä. Voittajasydän teosta on suomentanut Terhi Width. 

Kirjasta: Voittajasydän

Marit Bjørgenista kertova Voittajasydän äänikirja kertoo miten ihan ihka tavallisesta norjalaisesta maalaisesta tytöstä tuli urheiluhistoriaa tekevä hiihtäjä.

Bjørgen Voittajasydän äänikirja ilmainen kuvaa rehellisesti ja kaunistelemattomasti Bjørgenin elämästä, sekä yksityiselämästä että urasta. Hän varttui maalla missä hänen perheellään oli maatila. Siellä nuori Bjørgen osallistui kaikkiin tilan töihin, myös niihin joka oli fyysisesti raskaita. Näin ollen Bjørgenista kasvoi vahva, lihaksikas nuori nainen.

Kirjassaan Bjørgen kertoo miten jo nuorena herännyt kiinnostus urheilukohtaan sai hänet jo pienenä pohtimaan voisiko hänestä tulla maailman paras kestävyyshiihtäjä. Ja vastaus siihen kysymykseen on kyllä. Ensimmäinen arvokilpailu aikuisille mihin Bjørgen osallistui, oli Lahden dramaattinen MM-hiihto vuonna 2001. Kirjassa kerrotaan, että hän olisi jo halunnut vuonna 2009 lopettaa uransa, pitkälti MM-fiaskon mutta myös muiden vastoinkäymisten takia.

Onneksi näin ei tapahtunut koska lopettamisen sijaan Bjørgen teki täysikäännöksen urallaan, ja voitti jo vuonna 2010 kolme olympiakultaa. Voittajasydän äänikirja kuvaa miten tuntui olla osaa Norjan huipputasosta maajoukkuetta, miten suuret voitot saavutettiin ja miten yhteishenki sujui. Kirjassa kuvataan myös huippu-urheilun ikävämpiä puolia kuten armotonta stressiä, loputtomia treenejä, dopingpelkoa ja ravinnon tarkkaileminen. 

Voittajasydän kirja käsittelee myös Bjørgenin kokemukset julkisuudesta ja kuinka hän on itse kokenut itseään julkisuuden kautta. Hänen fyysisestä kunnostaan ja sen syistä sekä hänen saamastaan julkisuudestaan puidaan kirjassa. Bjørgenin lihaksikas keho on saanut huhut liikkeelle monesti. Hänen valmentajansa jopa pyysi häntä käyttämään gaaloissa leninkejä jotka eivät paljastaisi hänen lihaksikkaita käsivarsia. Bjørgen kertoo aina olleessaan tyytyväinen omaan vahvaan kehonsa mutta pikkuhiljaa myös oma näkemys omasta kehosta muuttui, hänen saamansa huomionsa kautta.

Bjørgen kertoo kirjassaan myös nykyisestä elämästään, pienen lasten tavallisena äitinä. Voittajasydän on tarina omien unelmien seuraamisesta, rakkaudesta ja kertoo kiinnostavalla tavalla voitontahdosta ja hyväntahtoisuudesta jota Marit Bjørgenilla on sekä mahtavasta urastaan jonka aikana hän voitti 26 MM-mitalia, 15 olympia-mitalia ja 26 voitosta arvokilpailusta.

Kirjailijasta: Ingerid Stenvold

Ingerid Stenvold on norjalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on vuosia toiminut muun muassa Norjan yleisradioyhtiön monipuolisena toimittajana ja hänet on nähty muun muassa uutistoimittajana, viihdetoimittajana sekä urheilutoimittajana. Tällä hetkellä Stenvold toimii pääuutislähetyksen ankkurina.

Kuuntele Ilmaiseksi: