Vladimir Putin - Koko tarina Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Arvo Tuominen

Äänikirja

Johdanto

Arvo Tuomisen kirjoittama Vladimir Putin – Koko tarina on kattava elämänkerta Venäjän presidentistä, mies joka tuli kuin tyhjästä ja nosti Venäjän saman tien kansainvälisen politiikan keskiöön. Leningradin köyhällä alueella syntynyt, kamppailu-urheilun kovanyrkkinen nuorukainen nousi vakoilun kautta Kremlinin hienoihin saleihin. Kirja ei suinkaan kerro vaan Putinista vaan se kuvaa myös Neuvostoliittoa ja nykyaikaista Venäjää.

Vladimir Putin- Koko tarina äänikirja paljastaa millainen Putin on ja miksi Venäjä on maana sellainen, kun on. Kirjassa käydään läpi myös Putinin suhdetta Suomeen ja hänen henkilökohtaisia siteitään maahamme. Vladimir Putin – Koko tarina äänikirja ilmainen on Arvo Tuomisen itse lukema. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 57 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Vladimir Putin - Koko tarina

Kokenut kirjailija ja toimittaja Arvo Tuominen on kirjoittanut kiinnostavan henkilökuvauksen Vladimir Putinista joka peilaa koko Venäjän valtakunnan kehityksen. Vladimir Putin – koko tarina äänikirja kertoo kyllä Putinin koko elämäntarinaa muun muassa kuinka Putin syntyi, miten hänen kaksi veljeä kuolivat, kuinka hän nuorena mellasti Pietarin kaduilla huligaanina ja hän aikuisena muutti perheensä kanssa Itä-Saksaan ja miten hän lopulta päättyi Moskovan Kremliin.

Tässäkin riittää asiaa mutta se että kirjailija samalla peilaa Neuvostoliiton ja Venäjän kehitystä auttaa lukijaa ymmärtämään sekä Venäjän kansaa että maan historian.

Vladimir Putin – Koko tarina äänikirja ilmainen käsittelee muun muassa 1980-luvun tapahtumat, kun Mihail Gorbatshov nousi valtaan. Kirjassa kuvataan kuinka länsi siinä vaiheessa toivoi niin kovasti, että kommunismi ja kylmä sota loppuisivat, että Gorbatshovin pyrkimys uudistaa Neuvostoliittoa palkittiin jopa Nobelin rauhanpalkinnolla.

Uudistusten ja avoimuuden aikakautta, eli perestroikan, otettiin länsimaissa ilomielen vastaan mutta tämän jälkeen kukaan ei tuntunut pysyvän enää mukana. Neuvostoliitosta ei tullut demokratia ja koko perestroika on hieman epätarkka aikakausi mutta Vladimir Putin – Koko tarina äänikirja nimeää aikakauden olevan vuosina 1985–1991. Aikakausi loppui siihen, kun Boris Jeltsin nousi Venäjän presidentiksi ja siitä seurasi sekasortoinen kausi joka katkesi, kun Vladimir Putin nousi presidentiksi toukokuussa 2000. Putinin valtakausi on ollut kausi joka on koostunut tiukentavista otteista.

Vladimir Putin-Koko tarina luo lisää ymmärtämistä siitä mitä tapahtui, kun Neuvostoliitto ja sen mukanaan kommunismi romahti. Tuominen kirjoittaa kirjassaan, että Neuvostoliiton romahtaminen myös tarkoitti reaalisosialismin loppua ja kapitalismin taantumista. Tämän mukanaan myös länsimaiden rikkaiden halukkuus jakaa verorahojaan köyhemmille romahti Neuvostoliiton mukanaan.

Tuominen kirjoittaa, että Venäjän asiat eivät pelkästään koske Venäjää vaan ne vaikuttavat koko maailmaan, myös Suomeen. Tuominen vertaa Venäjää maana feeniks-lintuun. Se polttaa itseänsä ajoittain lähes kokonaan ja onnistuu aina nousemaan – erilaisena kun aiemmin. Tämä tapahtui 1600-luvun alussa, vuonna 1917 ja vuonna 1991. Miten käy vuonna 2022?

Kirjailijasta: Arvo Tuominen

Arvo Tuominen syntyi vuonna 1941 Lahdessa. Hän on tunnettu taloustoimittaja, päätoimittaja ja tiedekirjailija. Koulutukseltaan Tuominen on filosofian kandidaatti. Hän on ollut toimittajana muun muassa Mainos-tv:ssä, Yleisradiolla, Kauppalehdessä ja Uusi Suomi Oy:ssä. Hän on myös tuottanut lukuisia televisio-ohjelmia ja hän oli yksi Huomenta Suomi- ohjelman ensimmäisiä juontajia.

Tämän lisäksi Tuominen on tullut tunnetuksi Venäjän ja Suomen historiasta kertovista dokumenttielokuvista ja kirjoista. Tuominen on viettänyt hyvin paljon aikaa Venäjällä ja verkostoinut siellä huomattavan hyvin, hän tuntee laajan kirjon ihmisiä Venäjällä, jopa miehiä Putinin lähipiiristä.

Kuuntele Ilmaiseksi: