Vitsipitsa Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Juhana Salakari

Äänikirja

Johdanto

Vitsipitsa – täytteenä Ella ja Helmi kirja on vuodelta 2021. Vitsikirjan ensimmäistä osaa Vitsipitsa – täytteenä Niko ja Santtu julkaistiin vuonna 2020.  Tässä on suuren suosion saavuttaneen Vitsipitsan toinen osa jota tähdittävät tubettajat ja meemitalon naispuoliset tähdet Elli ja Helmi. Vitsipitsa äänikirja ilmainen on myös itse Ellin ja Helmin äänittämiä. Moderni vitsikirja sisältää vitsien lisäksi muuta hauskaa kuten sarjakuvia ja haasteita jota itse lukija voi myös itse kokeilla unohtamatta kirjassa seikkailevat erikoiset hahmot.

Vitsipitsa – täytteenä Ella ja Helmi on Juhani Salakarin kirjoittama ja hassun hauskat kuvat on tehnyt Jii Roikonen. Ellan ja Helmin Vitsipitsa äänikirja on pituudeltaan 43 minuuttia. 

Kirjasta: Vitsipitsa

Vitsipitsa – täytteenä Ella ja Helmi on moderni, hauska ja viihdyttävä vitsikirja missä taatusti jokaiselle lukijalle löytyy jotakin mielekästä lukemista, ja jotakin mitä saa nauramaan. Tubettajien Elli Hautajärven ja Helmi Kantolan lisäksi kirjassa saa tutustua piirrettyihin hahmoihin nimeltään Vitsipitsa, Lentävä parsa, Pönttöpää, Rulla, Heppatytöt Elsa ja Elvi, Paha Nakki, Pikkunakit, Bansku, Komisario Kookospalmu ja Poliisimestari Pisu.

Kirja on tietenkin täynnä vitsejä, lyhkäisimpiä ja pidempiä. Kirjassa esitetään myös Ellan ja Helmin seuraajien hauskemmat vitsit. Kyseessä on vuoden 2021 hauskimmat vitsit yhdessä paketissa.

Vitsipitsa äänikirja koostuu muutamasta sarjakuvasta, muun muassa uutispitsasta ja pönttöpäästä, pitsasta ja parsasta sekä pahasta nakista kertovia sarjakuvia. Kirja sopii myös itsenäistä lukemista harjoittavalle koska eripituisia ja eri vaikeustasoisia tekstejä on kirjassa paljon.  Myös Ellan ja Helmin mustavalkoisista kuvista tehty sarjakuva nimeltään Ella ja Helmi aarrejahdissa viihdyttää.

Vitsipitsa äänikirja ilmainen koostuu myös pidemmistä tarinoista kuten Vitsipitsan chatti ja Pahan Nakin tuiki tavallisen tavattoman mahdottoman upeanhauskan ole iloinen-päivä.  Kirjassa on myös hauska lomake jonka lukijan voi täyttää luettuaan edes mainitun tarinan.

Vitsipitsasta löytyy myös kivoja haasteita mitä kirjassa kokeilee Ella ja Helmi mutta myös lukija voi kokeilla yhdessä tai kaverin kanssa. Haasteita tehdessään on vaikeaa olla nauramatta. Kirjasta löytyy korttitemppuhaaste, akrobaattihaaste ja sarjakuvahaaste. Lukija voi myös osallistua Komisario Kookospalmun minimysteeriin.

Vitsipitsa äänikirja tarjoaa myös lukijalle oivallisen mahdollisuuden tutustua paremmin Ellaan ja Helmiin Vitsipitsan kaverikirjassa sekä Vitsipitsan tekemässään haastattelussa.

Vaikka Vitsipitsa kirja on hienosti tehty kuvineen ja sarjakuvineen sopii se varsin hyvin myös äänikirjaksi. Vitsipitsa äänikirja on rakennettu siten että kirjassa olevat tarinat sopivat ihan yhtä hyvin äänikirjana. Tarinat eivät ole mitenkään riippuvaisia kuvista. Kuvat toimivat lähinnä mausteena.

Kirjailijasta: Juhana Salakari

Juhana Salakari syntyi vuonna 1975 Helsingissä. Salakari on kirjailija ja kuvittaja. Salakari on koulutukseltaan graafisen alan artesaani ja hänellä on myös mainoselokuvatutkinto. Vuodesta 2004 Salakari on toiminut vapaana kirjailijana, kuvittajana sekä graafikkona oman yrityksensä Rokman:in kautta. Salakari on kirjoittanut vitsapitsa kirjojen lisäksi muun muassa kirjat Kids Top20-kirjasarjaa jonka hän on myös kuvittanut sekä Rehurinne kirjasarjan josta hän on kuvittanut myös osan. Salakari on toiminut kuvittajana monessa lapsille suunnatussa kirjoissa.

Tämän lisäksi Salakari toimittaa Apu-lehteen muun muassa ristikoita. Salakari on ollut tv-sarjan Suuri Kuplan käsikirjoittajana sekä ollut mukana sarjan alkuperäisideoinnissa. Suuri Kupla on sarjakuvavisailu lapsille. Salakari on ollut varsin tuottelias laajalla alueella työelämässään.

Kuuntele Ilmaiseksi: