Virtahepo makuuhuoneessa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Tommy Hellsten

Äänikirja

Johdanto

Virtahepo makuuhuoneessa: Miksi rakastaa voi vain vapaudessa on tunnetun terapeutin, teologin ja kirjailijan uusin teos. Kirja on vuodelta 2021. Kirjassa käsitellään rakkautta. Rakkauden kasvualusta voi Hellstenin mukaan ainoastaan olla erillisyys ja vapaus. Ihminen kuitenkin tuo suhteeseen mukanansa haavat menneisyydestämme, me takerrumme toiseen ja velvoitamme hänet. Kun näin käy rakkaus kuormittuu tiedostamattomuuden virtaheposta.

 Virtahepo makuuhuoneessa estää läheisyyden ja rehellisen, aidon kohtaamisen ja saa meitä odottamaan partneriltamme täydellisyyttä. Virtahepo makuuhuoneessa äänikirja muistuttaa, ettei rakkaus vaadi, se antaa ja vasta kun kohtaa omat haavansa voi päästä toista vapaaksi ja vasta silloin hän tulee luoksesi. Virtahepo makuuhuoneessa äänikirja ilmainen on äänittänyt Martti Ranin ja kestoltaan äänikirja on hieman alle 5 tuntia pitkä.

Kirjasta: Virtahepo makuuhuoneessa

Tommy Hellstenin Virtahepo makuuhuoneessa: Miksi rakastaa voi vain vapaudessa uutuuskirja ei sisällä parisuhdeohjeita. Kirja kuitenkin pyrkii synnyttämään uutta tietoisuutta. Kun ihmisen tietoisuus syvenee, tapahtuu niin että elämäämme kahlitsevat sisäiset taakat ja meitä huonosti palvelleet käyttäytymismallit tulevat näkyviksi ja muuttuvat arvomme. Silloin voimme muuntaa myös käyttäytymisemme ja sen myötä elämämme kokonaisuudessaan. Muutos tapahtuu aina sisältäpäin.

Virtahepo makuuhuoneessa äänikirja kertoo miten ihmiset tuovat usein suhteeseen menneisyytemme haavat, jonka takia sekä velvoitamme ja takerrumme toiseen. Kun näin tapahtuu, rakkautta kuormittaa tiedostamattomuuden virtahepo. Tämä estää aidon ja rehellisen kohtaamisen ja läheisyyden kahden ihmisen välillä, ja kaiken lisäksi maa meidät odottamaan häneltä täydellisyyttä. Koska kukaan ei ole täydellinen, tulemme pettymään.

Hellstenin mukaan voimme parisuhteessa oppia elämästä jotain, mitä emme muuten mahdollisesti voisimme oppia. Ihmiset hän on parhaita opettajia toinen toisillemme. Virtahepo makuuhuoneessa äänikirja ilmainen osoittaa, että rakkaus synnyttää parisuhteessa luottamuksen. Kun luottaa toiseen ihmiseen voi paljastaa vähitellen itsestään myös asioita, jota häpeää syvästi. Turvallisessa parisuhteessa häpeä alkaa vähentyä jolloin tilalle tulee iloa. Tämä koskee myös seksuaalisuutta, johon usein liittyy jo lapsuudesta saakka paljon häpeä.

Parisuhde voi parhaimmillaan olla ihmeellinen ja ainutkertainen esiintymislava luomiselle Virtahepo makuuhuoneessa äänikirja kertoo. Parisuhteessa käsitellään suuria draamoja, missä paljastetaan toisillemme meidän kaikista tarkoin varjellut ja syvimmillään olleet haavat omasta elämästämme.

Hellsten pohtii kirjassaan muun muassa sitä kuinka parisuhteessa kokenut kärsimys ei pelkästään ole pahasta vaan se sekä hoitaa ja saa meidät muuttumaan. Kärsimyksen takia meissä kampautuu esiin sellainen ihminen mitä olemme tarkoitettuja olemaan. Suuri kärsimys johtaa usein myös vielä suurempaan mahdollisuuteen kokea iloa ja rakkautta. Ihmiset jotka ovat kärsineet paljon ovat useimmiten myös kaikista kiitollisimpia.

Kirjailijasta: Tommy Hellsten

Hellsten syntyi vuonna 1952 Suomen Loviisassa. Hän on teologian maisteri koulutukseltaan. Aiemmin Hellsten toimi kuntoutusklinikoiden sosiaalityöntekijänä sekä johtajana. Tommy Hellsten – instituution on Hellstenin itse perustama, hän on myös yksi omistajista. Teologin lisäksi Hellsten on muun muassa kouluttaja, kirjailija, terapeutti sekä luennoitsija. Hän on uransa aikana kirjoittanut useita elämäntaitoja käsitteleviä kirjoja. Kirjoissaan Hellsten käyttää usein potilaistensa sekä omaa elämää esimerkkinä. Vaikka Hellstenin äidinkieli on ruotsi, Hellsten kirjoittaa usein suomeksi, vaikka hän on suomenruotsalainen eli hänen äidinkielensä on ruotsi.

Hellstenin suosiota saavuttaneet kirjat ovat Virtahepo olohuoneessa vuodelta 1991, Saat sen mistä luovut vuodelta 2000 ja Enää en pelkää vuodelta 2019 sekä Ihmisen näköinen elämä vuodelta 2020. Hellstenin teoksiaan ovat julkaistu esimerkiksi Puolassa, Pohjoismaissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: