Ville maailman markkinoilla Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Ville Haapasalo & Petri Pietiläinen

Äänikirja

Johdanto

Ville Haapasalo oppi jo Venäjällä, ettei ikinä anneta periksi. Ville maailman markkinoilla äänikirja kertoo miten koronrajoitukset iskivät Haapasalon kovaa koronakevään aikana 2020. Kaikki työt loppuivat, kun seinään. Kirjassaan Haapasalo kertoo itkevänsä kaksi päivää, kolmantena päivänä hän kääri hihat ja kävi hommiin. Rajat menivät kiinni Venäjän suuntaan, joten työt piti kehitellä Suomen puolella ja yhden yön yli Haapasalosta tuli tunnetun näyttelijän sijasta leipuri, kun hän päätti perustaa hatsapurileipomon Puumalaan.

Hatsapuri on Georgian kansallisruokaa ja sitä ei vielä maailmalta juuri saa, kohta saa, kun Haapasalon ajatuksena on vallata Puumalan, Suomen ja lopuksi koko Euroopan. Ville maailman markkinoilla äänikirja ilmainen on Ville Haapasalon itse äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 8 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Ville maailman markkinoilla

Ville Haapasalo huomasi yllättäen, ensimmäistä kertaa elämässään, olevansa työtön keväänä 2020. Venäjä sulki rajansa ja koronarajoitukset veivät työt Suomessakin. Haapasalo oli alla päin noin viikon, kunnes keksi pulmaansa ratkaisun. Tutusta näyttelijästä ja binesmiehestä kuoriutui leipuri.

Ville maailman markkinoilla äänikirja kuvaa miten Haapasalo loi tyhjästä Suomeen menestyvän hatsapurileipomon. Alkuun Haapasalolla ei ollut mitään käsitystä mitä oli tekemässä mutta hän opetteli erehdyksien ja monien yritysten kautta leipomaan Georgialasisia hatsapuri leipomuksiaan, jota hän kutsui lätyiksi. Liiketoimintaan hän sai apua ihmisiltä jotka ymmärtävät yrityksen pyörittämisestä jotain ja netistä.

Ville maailman markkinoilla äänikirja ilmainen kuvaa miten Haapasalon yrityksen lopputulos oli pitkät jonot hänen hatsapurikioskille ja jopa mojovat myyntivoitot Puumalassa jo kesällä 2020. Kolmekymmentä vietettyä vuotta Venäjällä opettivat Haapasalolle, että menestykseen tarvitaan hyviä ideoita, onnea, peräänantamattomuutta, itsepäisyyttä ja tutustuminen oikeisiin ihmisiin.

Ville maailman markkinoilla äänikirja kertoo ensimmäisessä osassaan hatsapuri yrityksestään, kun taas kirjan toinen osa käsittelee Haapasalon elämää ja kokemuksiaan varsinkin hänen ajastaan Venäjällä. Täysin kielitaidoton nuori Haapasalo lähti Pietariin opiskelemaan näyttelemistä 1990-luvun alussa. Hän oppi neljän vuoden aikana kielen täydellisesti, sai elokuvarooleja ja tuli hyvinkin tunnetuksi Venäjällä.  Haapasalo hankki mainostoimiston ja hänellä oli yli 200 työntekijää kun Krimissä asetetut pakotteet pakottivat hänen firmansa konkurssiin. Kirjassaan Haapasalo kertoo 1900-luvun elämästä ja Venäläisestä yhteiskunnasta kiinnostavalla tavalla.

Ville maailman markkinoilla kertoo imagon rakentamisesta ja miten häneen imagoonsa on ollut kaikkien helppoa samaistua, junttimaiseen seuramieheen. Tämän takan kuitenkin on järkevä ja fiksu mies joka kehittää toisensa jälkeen menestykkäitä yrityksiä. Hänellä riittää loputtomasti ideoita ja uskomusta toteuttaakin niitä. Jos jokin menee pieleen, Haapasalo kehittää uuden toimintatavan ja suunta on aina eteenpäin.

Kirjailijasta: Ville Haapasalo ja Petri Pietiläinen

Ville Haapasalo syntyi vuonna 1972 Hollolassa. Haapasalo on tunnettu näyttelijä, tv-kasvot ja kirjailija sekä menestykäs yrittäjä. Haapasalo on opiskellut näyttelemistä Moskovassa, Venäjällä vuosina 1990–1995. Venäjällä Haapasalo on näyttelemisen johdosta supertähti. Suomessa hänestä kertovat kirjat ovat olleet bestsellereitä ja hänen juontamiaan tv-ohjelmia ovat olleet suosittuja. Haapasalo omistaa georgialaiset ravintolat Purpur ja hatsapuri leipomot.

Petri Pietiläinen syntyi vuonna 1966 Kotkassa. Pietiläinen on tietokirjailija. Hän on Kyösti Pietiläisen sisarenpoika ja on yhdessä tämän kanssa kirjoittanut kaikki Kyöstistä kertovat elämänkerrat. Kyösti Pietiläinen on enemmän tunnettu nimellä Karl Peters. Hän on tietävästi kauiten palvellut suomalainen ranskan muukalaislegioonassa. Näiden kirjojen lisäksi Petri Pietiläinen on kirjoittanut noin kymmenen tietokirjaa eri aiheista.

Kuuntele Ilmaiseksi: