Vilhunen Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Aki Linnanahde

Äänikirja

Johdanto

Vilhunen on Aki Linnanahde kirjoittama teos Vilhunen Suomen yksi pelätyimmistä rikospomojen tarina. Vilhunen äänikirja kertoo tavallisen perheen pojasta, josta tuli alamaailman vaikutusvaltaisin rikollinen ja jonka vaikutusvalta ulottui yhteiskunnan korkeampaankin kerrokseen, virkavaltaan. Kirjassaan Vilhunen kertoo elämästään rikollisena ja muun muassa hänen yhteistyöstään Jari Aarnion kanssa, entinen poliisijohtaja ja nykyinen vanki.

Kirjassaan käydään läpi monia kuumottavia tilanteita Suomen rikoshistoriasta. Myös Vilhusen omaiset pääsevät kirjassa kertomaan omista kokemuksistaan ja elämästään Vilhusen läheisyydessä ja lopulta on selvää, että Vilhunen on joutunut maksamaan kovan hinnan valinnoistaan ja ettei rikos kannata. Vilhunen äänikirja ilmainen on itse kirjailijan Aki Linnanahden äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 42 minuuttia.

Kirjasta: Vilhunen

Vilhunen äänikirja kertoo, että Keijo Vilhunen syntyi vuonna 1960 Espoossa. Hänellä on lämmin suhde äitiinsä, joka oli kotiäiti ja hänen isänsä, jolla oli oma rakennusfirma auttoi poikaa eteenpäin muun muassa koulutöissä. Vilhunen oli erittäin vilkas lapsi ja koulunkäynnistä ei meinannut tulla oikein mitään. Kun Vilhunen oli 16-vuotias hänen isänsä antoi hänelle omasta firmastaan työpaikan. Jo tuolloin ystävät ja päihteet olivat kuitenkin Vilhusella mielessä. Vilhusella oli kuitenkin onnellinen ja turvallinen lapsuus.

Vilhunen äänikirja ilmainen kuvailee miten työt isän firmassa jäi, kun helpot rahat ja laitapuolen työt kiinnostivat Vilhusta enemmän. Kirjassaan Vilhunen kuvailee miten isän kuolema vuonna 1983 oli hänelle kova isku. Vilhunen kertoo, ettei ole isänsä kuoleman jälkeen kokenut ketään auktoriteetiksi eikä kokenut myöskään itse olevansa vastuussa kenellekään.

Vilhunen kuvailee luonteenpiirteitään, jonka hän isältä peri, jääräpäisyyttä ja sinnikkyyttä tavoittelemaan omaa päämäärä sekä kaverin auttamisen halu. Tosin kun isä rakensi yritystä ja antoi ystävilleen rakennustyömailtaan työpaikkaa, Vilhunen rakensi alamaailmassa toimivaa rikollista jengiä ja puki ystävilleen jengin liiviä päälle. Vilhusesta tuli United Brotherhood-jengin johtajahahmo. Jengi hankki rahaa kiristyksellä, huumekaupalla ja tekemällä talousrikoksia.

Vilhunen äänikirja kuvailee miten Vilhunen aloitti huumeiden salakuljetuksen Suomeen, suurimmalta osin oli kyse kannabiksesta. Vuonna 1994 Vilhunen sai ensimmäisen vankilatuomion kannabiksen salakuljetuksesta ja myymisestä. Yhteensä Vilhunen on istunut vankilassa 27 vuotta kannabiksesta johtuen. 

Vilhunen on toiminut poliisien tietolähteenä mutta sitten hänen yhteistyönsä poliisijohtajan Jari Aarnion kanssa paljastui. Tästä yhteistyöstä Vilhusen kirjassa käsitellään laajasti. Vilhusen elämänpolku on ollut uskomatonta ja samalla vetävästi kirjoitettu teos kuvailee Suomen rikollishistoriaa aivan sen ytimestä. Kirja on mielenkiintoinen ja helposti lähestyttävä. Lukija pudistaa päätänsä enemmän kuin kerran ja ihmettelee voiko nämä asiat tosiaankin pitää paikkansa tätä kirjaa lukiessaan.

Kirjailijasta: Aki Linnanahde

Tunnettu suomalainen mediapersoona Aki Linnanahde syntyi Tampereella vuonna 1978. Linnanahde on sekä käsikirjoittaja, radiojuontaja, televisiotuottaja, käsikirjoittaja ja televisio-ohjelmien juontaja. Linnanahde alitti median parissa työskentelemisen radio kanavalla Sport FM:ssä, suuren urheiluinnostuksesta johtuen tämä oli hänelle hyvin mieluisa työpaikka. Linnanahde omistaa osan helsinkiläisestä koripallojoukkueesta Seagullsista ja hän on tuttu näky sekä urheilu- ja viihdetapahtumissa.

Tunnetuksi Linnanahde tuli Radio Rockin ja Radio Novan aamuohjelmien juontajana sekä televisio-ohjelmasta Enbuske & Linnanahde Crewsta. Linnanahden esikoiskirja oli vuonna 2017 ilmestynyt Jere. Kirja on jääkiekkoilijan Jere Karalahden elämänkerta. Linnanahdella pitää suosittua podcast nimeltään Aki Linnanahde Talk Show ja hän on osaomistajan yrityksessä Digimates. 

Kuuntele Ilmaiseksi: