Viimeinen naula Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Stefan Ahnhem

Äänikirja

Johdanto

Viimeinen neula on sopiva nimi Stefan Ahnhemin supersuosiota saavuttaneelle kirjasarjalle rikospoliisista Fabian Riskistä. Viimeinen naula äänikirja on kuudes osa sarjasta.  Kirja kertoo pahasta miehestä nimeltään Kim Sleizner. Hän on raiskaaja ja kiristäjä. Hän on Kööpenhaminan poliisipäällikkö. Kirjassa Dunja Hougaard on joutunut katoamaan maan alle samaan aikaan keräten todisteita Sleizneriä vastaan. Sleizner on aiemmin toiminut Hougaardin esimiehenä.

Kun merenpohjasta nostetaan auto jonka sisältä löytyy korkean tason virkamiehen ja nuoren naisen ruumiit Hougaard nousee piiloistaan. Samalla Helsingborgin poliisilaitokseen saapuu Fabian Riskille kirjeen joka muuttaa kaiken. Viimeinen naula äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen nauhoittama. Äänikirjan pituus on 16 tuntia ja 38 minuuttia pitkä. Teoksen on suomentanut Outi Menna.

Kirjasta: Viimeinen naula

Viimeinen neula äänikirja alkaa, kun nainen nimeltä Erika on miehensä kanssa kajakilla merellä, yhtäkkiä kajakki kääntyy ja Erika joutuu veden alla ollessaan hän avaa silmiänsä vaan nähdäkseen kuollen miehen autossa. Juuri viimeisellä hetkellä Kajakki kääntyy uudestaan ja Erika kertoo miehellensä hurjasta näöstään veden alla. Pariskunta hälyttää poliisin paikalle ja kohta autosta paljastuu kaksi ruumista. Miehen ruumin on pukeutuneena hienoon pukuun mutta nuori nainen on alaston ja hän on selkeästi ulkomaalainen. Mies paljastuu korkeassa asemassa olevaksi virkamieheksi.

 Samaan aikaan poliisi Dunja Hougaard on viettänyt kuukausi piilossa vanhassa kivitalossa Kööpenhaminassa. Viimeinen naula äänikirja ilmainen kuvailee miten Dunja viettää päivät treenaillen mutta pääsääntöisesti kuitenkin vakoilemalla. Yhdessä kahden hyvin teknisten ystäviensä kanssa Dunja on tarkkaillut erään pahan miehen jokaista liikettä. Kyseessä on mies joka on käyttänyt väkivaltaa, raiskannut ja kiristänyt, mies joka vihaa Dunjan, ja Dunja häntä. Kyseessä on hänen entinen esimiehensä, Kööpenhaminan poliisipäällikkö Kim Sleizner.   

Pikkuhiljaa Dunja on keräännyt Sleizneriä vastaan todisteta. Hän tietää varsin hyvin, että mies on noussut korkeaan asemansa likaisilla keinolla ja että hänen omatunnollaan on enemmän, kun yksi ruumis. Sleizner ei ole kuitenkaan koskaan joutunut vastuuseen teoistaan paljolti johtuen hänen hyvin vaikutusvaltaisista ystävistään sekä hänen psykopaattisen tuntuisen luonteensa takia.  Kun Sleizner eräänä yönä poikkeaa rutiineistaan, Dunjan tietää, että on aika toimia Viimeinen naula kertoo.

Fabian Risk saa yllättäen kirjeen Kööpenhaminasta. Kirjeen joka muuttaa kaiken. Risk jättää kaiken ja matkustaa pikaisesti Kööpenhaminaan tietämättä, että hän on astunut suoraan pahimpaan mahdolliseen painajaiseen.

Ahnhem on jännitystarinoiden mestari. Viimeinen naula tarjoaa lukijalle vuoron perään yllätyksiä ja juoneenkäänteitä jonka takia kirja on mahdotonota laskea pois käsistään. 

Kirjailijasta: Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem syntyi vuonna 1966 Tukholmassa, Ruotsissa. Hän työskenteli yli 20 vuotta elokuva- ja tv-käsikirjoittajana ennen siirtymistään rikoskirjailijan uraan. Siinä aikana Ahnhem teki muun muassa käsikirjoitukset Wallander sekä Irene Huss tv-sarjoja varten. Ahnhemin esikoisromaani Pimeään jäänyt vuodelta 2014 sai Crimetime Specsavers Award 2015 -palkinnon.

Viimeinen naula on kansainvälisesti menestyneen Fabian Risk -sarjan itsenäinen päätösosa ja kirjasarjan kuuden osa. Fabian Riskistä kertovat kirjat on myyty yhteensä yli kaksi miljoonaa kappaletta ja kirjan oikeudet on myyty yli 30 maahan. Kirjojen pohjalta on tekeillään tv-sarjaa. Ahnhem on sanonut, ettei aio kirjoittaa itse käsikirjoitusta. Nykyään Ahnhem asuu Tanskassa tanskalaisen vaimonsa Min ja heidän lastensa kanssa.

Kuuntele Ilmaiseksi: