Viimeinen muuttolintu Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Charlotte McConaghy

Äänikirja

Johdanto

Charlotte McConaghyn kirjoittama romaani Viimeinen muuttolintu on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaani. Viimeinen muuttolintu äänikirja kertoo naisesta nimeltään Franny Stone. Franny Stone on päättänyt, että hän haluaa, kokee omilla silmillään lapintiirojen muuttovaelluksen. Näin olleen hän onnistuu samaan kalastusalukselta paikan, jotta hän voisi seurata maailman viimeisen tiiraparven pitkää matkaa Grönlannista Antarktikselle. Aluksella Franny käy läpi oman elämänsä haavoja, arpia ja kipukohtiaan. Matkallaan Franny miettii, miksi hänellä on pakottava tarve vaeltaa ja mistä hän pakoilee.

Viimeinen muuttolintu äänikirja ilmainen on Sanna Majurin kääntämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 27 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt Sari Karhulahti. Kirja on saavuttanut valtavaa suosiota.

Kirjasta: Viimeinen muuttolintu

Viimeisen muuttolinnun äänikirja kertoo tapahtumista jotka sijoittuvat lähitulevaisuuteen, missä sekä ilmastonmuutoksen ja lajikatoaminen on pahentunut nykyisestä. Kirjassa monet jopa tavallisetkin eläinlajit ovat kadonneet tai ovat vaarassa kadota. Yksi näistä lajeista on lapintiira.

Viimeinen muuttolintu äänikirja ilmainen kertoo miten kirjan päähenkilö Franny Stone on päättänyt matkustaa Grönlantiin ja siellä onnistunut varustamaan muutaman lapintiiran lähettimillä. Hän hankkiutuu laivalle, jotta voisi sieltä seurata tiiroja ja niiden mahdollisesti viimeisellä muuttomatkalla Etelämantereelle. 

Kun tarina etenee, käy selväksi, ettei Stone ole liikkeellä pelkästään tiiroja seuraamalla. Jokin hän jättää itsestänsä kertomatta. Stone pakenee. Mikä hänen taustassaan saa häntä epätoivoisesti haluamaan seurata tiirojen viimeistä matkaa jää kauan epäselväksi kirjassa. Mutta Stonella on salaisuuksia, jotta Stone ei halua muistaa itsekkään. Lopulta tapahtumat alkavat valkenemaan hyvin mielenkiintoisella tavalla.

Viimeinen muuttolintu äänikirja on ollut kansanvälinen myyntimenestys ja sen kyllä ymmärtää kirjaa lukemalla. Kirja on rakennettu kahden teeman ympärillä. Kirjassa on Franny Stonen oma tarina, salaisuudet ja menneisyys jota on jäänyt käymättä läpi ja joidenkin vaikutus häneen saa hänet edelleen karkailemaan ja pysymään liikkeessä.

Viimeinen muuttolintu kirjan toinen teema on kiistatta ilmastokriisi ja sen synkät ennusteet. Lajikato on hyvin surullista ja lohdutonta ja kun kirjassa kerrotaan, että maailman viimeinen varis kuolee alkaa lukija itsekin pohtimaan miten synkät tulevaisuuden näkymät voivat ollakin. Tarkoittaen että maailmasta ei katoaisi vaan harvinaiset eläimet vaan ihan tavallisiakin eläinlajia voi olla uhassa kuolla sukupuuttoon. 

Viimeinen muuttolintu on puolensa vetävä, jännittävä ja mielenkiintoinen kirja traumasta, selviytymisestä ja tulevaisuudesta. Kirja ei ole pelkästään ahdistava ja synkkä vaan kirja antaa myös toivoa ja valoa. Kaikki voi viejä järjestyä ja ihminen voi eheytä. 

Kirjailijasta: Charlotte McConaghy

Charlotte McConaghy syntyi ja asuu edelleen Sydneyssä, Australiassa perheensä kanssa. Hän on käsikirjoittaja ja kirjailija. Hänellä on elokuvakäsikirjoittamisesta tutkinto the Australian Film Television and Radio School, ja hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa useita nuortenkirjoja. Hänen ensimmäinen romaani aikuisille on Viimeinen muuttolintu. Kirja on ollut valtava menestys maailmanlaajuisesti ja se on saavuttanut suurta suosiossa lukijoiden kesken. Kirjan oikeudet on myyty yli 20 eri maahan ja siitä on myös tehty elokova.

McConaghy rakastaa luontoa ja vahvojen naisten tarinoita. Hänen toinen romaaninsa aikuisille, Once  there were wolves on myös sekin saavuttanut suosiota. Kirja on muun muassa The New York Times Bestseller listalla.

Kuuntele Ilmaiseksi: