Viikingin varjossa Äänikirja

3.2/5

Kirjoittaja: Paula Salomaa

Äänikirja

Johdanto

Viikingin varjossa on Tony Halmen ex-vaimon Katja Halmen ja kirjailijan Paula Salomaan yhdessä kirjoittama teos Katjan elämästään Halmen vaimona. Nuori Katja oli juuri muuttanut kaupunkiin, kun hän tapasi Halmen ravintolassa. Katja oli nuoruuden lisäksi myös kokematon. Neljän kuukauden päästä ensi tapaamisesta Katja oli Halmen vaimo ja asui Los Angelesissa. Halme oli nyrkkeilijä, lääke- ja huumeriippuvainen ja erittäin väkivaltainen. Elämä Halmen kanssa oli täynnä pelkoa ja polikointia mutta myös rakkautta ja suuri halua onnistua. Tämä on Tony Halmen vaimon rehellinen tarina.

Viikingin varjossa äänikirja ilmainen on Valtteri Lehtisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 39 minuuttia pitkä. Kirja julkaistiin vuonna 2015. Viikingin varjossa: Katja Halmeen tarina äänikirja julkaistiin vuonna 2021.

Kirjasta: Viikingin varjossa

Viikingin varjossa on vangitseva tarina painostavasta, julkisesta ja pelottavasta avioliitosta. Katja Halmen mies oli Tony Halmeen, raskaan sarjan nyrkkeilijä, alkoholisti, huume- ja lääkeriippuvainen, narsisti ja väkivaltaakäyttävä mies. Katja Halme oli 22-vuotias, kun hän meni pikavauhtia naimisiin ja löysi itsensä avioliitossa joka sisälsi muun muassa solvauksia, väkivaltaa ja takaa-ajoja mutta myös hellyyttä ja rakkautta.

Viikingin varjossa äänikirja kuvaa rehellisesti ja kaunistelemattomasti kun avioliitosta tulee vankila ja miten suhteessa se vahvempi osapuoli voi saada toisen luulemaan, että hän on itse syy kaikkeen negatiiviseen mitä suhteessa tapahtuu.

Viikingin varjossa äänikirja ilmainen kertoo, miten Halme syytti vaimoaan kaikesta mitä hän teki. Halme joi monta päivää koska hänellä oli huono vaimo. Halme oli väkivaltainen, jotta vaimo oppisi. Halme sai raivokohtauksen koska vaimo toi kaupasta väärää mehua. Halme syytti vaimoaan siitä, ettei hän välitä tarpeeksi miehestään, muuten hän olisi tuonut kaupasta sitä oikeaa mehua. Kaiken lisäksi Halme sai vaimonsa uskomaan, ettei hän olisi mitään ilman miestään.

Kirjassa kuvataan erittäin hyvin sitä prosessia, kun parisuhteesta tulee väkivaltainen ja miten toinen saadaan alistumaan ja nöyryytettyä niin että hän hädin tuskin uskaltaa hengittää ilman toisen lupaa. Psyykkinen ja fyysinen pahoinpitely jatkuu, koska suhteesta ei uskalleta lähteä.

Viikingin varjossa äänikirja esittää loppusanoissa Katja Halmen toivomus, että kirjasta olisi apua sellaisille, jotka keräävät rohkeutta lähteä parisuhdehelvetistä. Vaikka Katja Halme pääsikin eroon avioliitostaan hän kertoo suhteen jättämät traumat ja haavat olevan osaa hänen elämäänsä vielä tänäkin päivänä, luonnollisesti.

Tony Halme uskoi omaan ainutlaatuisuuteensa, samanlaiseen suuruuteen kun Viikingeillä Viikingin varjossa äänikirja kertoo. Sen sijaan hän vallitsi kuten tyranni, rikkomalla ja pelottamalla. Kirjailija Salomaa tarjoaa analyysiä miehestä kovan kuoren takana.

Kirjailijasta: Paula Salomaa

Paula Salomaa on suomalainen filosofian lisensiaatti ja vuorovaikutuksen tutkija. Salomaa on myös pitkän linjan kouluttaja. Häneltä on ilmestynyt yhteensä viisi tietokirjaa. Hänen tietokirjansa ovat keskittyneet narsistiseen luonteenpiirteeseen. Hänen kirjansa ovat seuraavat: Vapauta sisäinen loistosi vuonna 2012, Narsismin tiedostaminen – toipumisopas narsistille ja uhrille vuonna 2012, Narsismi arjessa: vastauksia henkilökohtaisiin kysymyksiin vuonna 2013, Narsismin tiedostaminen: toipumisopas narsistille ja uhrille vuonna 2014 ja Tie aitoon itseen: avaimia elämäniloon ja tasapainoon vuonna 2014.

Salomaa on Katja Halmen tarinan Halmen vaimona lisäksi kirjoittanut myös kirjan Nyrkkisankarin tunnekoulu: vapaaksi mielen vallasta vuonna 2014. Nämä kirjat ovat enemmänkin elämäkerrallisia kirjoja, vaikka ne myös liittyvät narsismiin omalla tavallaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: