Vihreää valoa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Matthew McConaughey

Äänikirja

Johdanto

Matthew McConaughey on hyvin tunnettu näyttelijä ja häntä on monesti palkittu hänen eri roolisuorituksistaan. McConaughey muistetaan erityisesti rooleistaan True Detective tv-sarjassa sekä Dallas Buyers’ Club elokuvassa. Mitä harva on tiennyt hänestä on se, että hän on kirjoittanut päiväkirjaa teini-ikäisestä asti. Päiväkirjojen pohjalta McConaughey on kirjoittanut elämänkerran joka ei ole perinteinen elämänkerta, hänen omien sanojensa mukaan kirja on rakkauskirja elämälle ja opas heille jotka sellaista kaipaavat.

Kirjassaan McConaughey kirjoittaa olevansa ikuinen optimisti ja että vuodet ovat opettaneet hänelle, että kaikilla menee joskus huonosti, mutta siihen ei tarvitse jäädä rypemään. Vihreää valoa äänikirja kuvastaa juuri tätä, eteenpäin mennään vaikka mitä olisi. Vihreää valo äänikirja ilmainen on Markus Niemen äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 41 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Riina Vuokko.

Kirjasta: Vihreää valoa

Vihreää valoa äänikirja on maailmanlaajuisesti tunnetun ja Oscar voittajan Matthew McConaugheyn elämäkerta hänen elämästään tähän asti, eli viidestäkymmenestä vuodesta. Kirja pohjautuu McConaugheyn omiin päiväkirjamerkintöihin kolmenkymmenenviiden vuoden ajalta. Hän on kirjoittanut päiväkirjaa teini-ikäisestä asti. Kirjan esipuheessa hän kirjoittaa yllättyneensä siitä kuinka hauskaa seuraa hän itse on, palattuaan lukemaan vanhoja päiväkirjojaan. Samalla elämänkerta on eräänlainen elämäntaito-opas, aina eteenpäin -filosofiaan, jota McConaughey avaa elämäntarinassaan.  

Vihreää valoa äänikirja ilmainen kuvaa sitä asennetta, jossa vihreä valo kuvastaa elämässä vastaan tulevia hetkiä, jotka vahvistavat, että olet menossa elämässäsi oikeaan suuntaan. McConaughey kirjoittaa, että joskus vihreisiin valoihin pääseminen edellyttää keltaisia ja punaisia valoja, jotka kuvaavat elämässä kiertoteitä, taukoja ja epäonnistumisia.

Joskus vihreisiin valoihin päätyy ehkä tuurilla tai kohtalon viemänä mutta usein miten vihreiden valoihin varten pitää tehdä töitä, suunnitella ja ajoittaa elämänsä ja tekemisensä oikein, osata tehdä oikeita valintoja ja ottaa oppia vastoinkäymisistä eikä jäädä kiinni huonoisiin kokemuksiin. Aina eteenpäin optimisti McConaugheyn Vihreää valoa äänikirja kuvastaa. Hän jatkaa kirjoittamalla, että itse hän kokee olevan kolme vaihtoehtoa tilanteessa kuin tilanteessa, pitääkö purra hammasta, tehdä täyskäännös vai luovuttaa.

Omalla filosofialla McConaughey on saavuttanut paljon ja onnistunut toteuttamaan omia unelmiaan muun muassa saada oman perheen, isäksi tulemista, matkustanut maailmalla, luonut ammattiroolinsa uudestaan, päässyt näyttelemään kiehtovia rooleja, voittanut Oscarin, julkaissut kirjan ja tullut hyvin onnelliseksi ihmiseksi. Vihreää valoa kertoo hänen elämänfilosofiastaan mielenkiintoisen kasvutarinan ja elämänkokemuksen kautta.

Matthew McConaughey on erittäin osaava näyttelijä ja hyvä kirjailija. Hän ei ota itseään liian vakavasti vaan nauttii elämästään täysin rinnoin. Mokaa joskus, mutta ei jää vatvomaan. Kirjassa saa lukea hänen lapsuudestaan, perheestään ja nuoruudestaan sekä aikuisiästä sekä kiehtovia tarinoita matkan varrelta. Sen lisäksi koko kirja on rakennettu todella hyvin, ja viimeistelykin on nappisuoritus. 

Kirjailijasta: Matthew McConaughey

Matthew David McConaughey syntyi vuonna 1969 Texasissa, Yhdysvalloissa. McConaughey on Oscar-palkittu näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Kuinka hukata kundi 10 päivässä, Muuttohaluton poikamies, Magic Mike, The Wolf of Wall Street ja Dallas Buyers Club. Hänet tunnetaan myös roolistaan televisiosarjassa True Detective. McConaughey on palkittu parhaan miespääosan Oscarilla, Golden Globella sekä SAG-palkinnolla roolistaan elokuvassa Dallas Buyers Club.

McConaughey meni vuonna 2012 naimisiin Brasiliassa syntyneen mallin Camila Alvesin kanssa. Pariskunnalla on kolme lasta. He asuvat Texasissa. McConaugheyn itse kirjoittama elämänkerta Vihreää valoa julkaistiin vuonna 2020. Kirja päättyi The New York Timesin bestseller listan ykköseksi ja kirja valittiin myös vuoden yksi parhaimpiin teoksiin.

Kuuntele Ilmaiseksi: