Vihan jäljet Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Äänikirja

Johdanto

Michael Hjortin ja Hans Rosenfeldtin kirjoittama kirjasarjan Sebastian Bergmanista seitsemäs osa Vihan jäljet kertoo, miten Sebastian Bergman on päättänyt rauhoittua lapsenlapsensa syntymän kautta. Kirjan alussa Bergman toimii terapeuttina, osa-aikaisena. Eräänä päivänä häneen vastaanottoonsa saapuu asiakas, joka sekoittaa hänen maailmansa aivan kokonaan.

Vihan jäljet äänikirja kertoo kuinka Karlshamnissa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä kolme murhaa. Henkirikosyksikkö, Vanja Lithnerin johtamana, työskentelevät kovalla sykkeellä saadakseen murhaajan kiinni, mutta heillä ei ole mitään mitä tutkia. Ei ole silminnäkijöitä, ei johtolankoja, ei yhtään mitään. Ryhmä tarvitsee kipeästi Sebastian Bergmanin takaisin. Vihan jäljet äänikirja ilmainen on äänittänyt Mikko Leskelä. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja 23 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Vihan jäljet

Vihan jäljet äänikirja on seitsemäs osa kriminaalipsykologista Sebastian Bergmanista kertovassa sarjassa. Bergman on ehkä inhottavin dekkarisarjan päähenkilö ikinä, Sebastian Bergman on keski-ikäinen entinen itsekeskeinen seksiaddikti joka on tehnyt tässä osassa täyskäännöstä elämässään. Nykyään tärkeintä elämässä on nyt suhde omaan lapsenlapsensa Amandaan– mikä tuli yllätyksenä hänelle itselleenkin. Bergmanin elämä on rauhoittunut paljon. Suhde entisen kollegan Ursulan kanssa ja osa-aika työ terapeuttina on antanut hänen elämälleen uuden tarkoituksen.

Vihan jäljet äänikirja ilmainen kertoo, että Karlshamnissa liikkuu sarjamurhaaja joka ampuu ihmisiä kuoliaaksi ympäri kaupunkia. Lukija tietää enemmän, kun murhia tutkiva ryhmä jolla ei ole yhtäkään epäiltyä eikä edes yhtäkään johtolankaa.  Murhien takan on kaksi onnetonta joka korjaa heidän kokemansa vääryyksiä. Murhat saavat alkuunsa luokkakokouksesta.

Sebastian Bergman yrittää elää elämänsä ihan rauhassa, kunnes hänen vastaanotolle astuu sisälle ihminen joka saa Bergmanin elämän järkyttymään.

Sebastian Bergman on kriminaalipsykologi, joka on hyvä työssään mutta erityisen hankala ihminen Vihan jäljet äänikirja kertoo. Hän on aiheuttanut sekä itselleen että työryhmälleen harmia mutta vähitellen myös he alkavat uskoa, että Bergman on muuttunut, jonka takia hän saa palata osana murharyhmän tutkimuksiin tarvittaessa, toisinaan.

Vihan jäljet teoksen parasta antia on kuitenkin työryhmän sisäiset henkilösuhteet. Murharyhmän johtaja Vanja onkin Bergmanin tytär ja hän on ehkä enemmän isänsä kaltainen kuin hän tahtoisi olla. Jokaisessa osassa kirjasarjassa henkilöhahmot kehittyvät ja kasvaa ja se on mielenkiintoista seurata.

Vihan jäljet kirja kulkee sujuvasti ja on toki mielenkiintoinen mutta Bergmanin muutos ja hänen poisjääminen rikosta tutkivasta ryhmästä johtaa siihen, että tarinasta puuttuu into. Lukija ei toki tarinaan pety, kirjailijat osaavat hommansa.  Dekkarina tarina toimii mainiosti ja henkilöhahmojen kuvaukset ovat kiinnostavaa luettavaa.

Kirjailijasta: Michael Hjort ja Hans Rosenfeldt

Michael Hjorth syntyi vuonna 1963 Visbyssä Ruotsissa. Hjort on käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän on käsikirjoittanut televisiolle useita sarjoja, mm. Wallanderia. Yhdessä Tomas Tivemarkin ja Johan Kindblomin kanssa Hjort on perustanut kirjailijakollektiivi Tre vänner. Tre vänner on nykyään menestynyt tuotantoyhtiö.

Hans Rosenfeldt syntyi vuonna 1964 Boråsissa Ruotsissa. Rosenfeldt on työskennellyt sekä tv:ssä että radiossa. Hän on toiminut muun muassa käsikirjoittajana ja ohjelmapäällikkönä. Vuosina 2003–2005 Rosenfeldt toimi SVT:n viihdepäällikkö. Hän on ollut mukana käsikirjoittamassa muun muassa televisiosarjat Silta, Varustamoa ja Wallanderia.

Hjort ja Rosenfeldt ovat menestykkään kirjasarja Sebastian Bergmanin takana. Ensimmäisen kirja sarjassa julkaistiin vuonna 2010. Sarja kertoo kriminaalipsykologista nimeltä Sebastian Bergman.

Kuuntele Ilmaiseksi: