Vieras joukossa Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Denise Rudberg

Äänikirja

Johdanto

Ruotsalaisen kirjailijan Denise Rudbergin kirjoittama Vieras joukossa on Liittolaisten kirjasarjan kolmas itsenäinen osa. Vieras joukossa äänikirja kertoo kolmesta ruotsalaisesta naisesta ja heidän työstään tiedustelupalvelussa. Kesällä 1941 Iris, Elisabeth ja Signe ovat täydessä työssä Tukholman Karlaplanin aukion reunustalla sijaitsevassa talossa numero neljä. Ruotsi voi menettää puolueettomuutensa, kun sota hiipii lähemmäksi ja lähemmäksi.

Naiset selvittävät koodeja samalla kun yrittävät elää normaalin tapaan. Vieras joukossa perustuu tositapahtumiin ja on kunnianositus niille vahvoille naisille joka toisen maailmansodan aikana taistelivat rauhan puolesta, henkensä uhalla. Vieras joukossa äänikirja ilmainen on Meri Nenosen äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 43 minuuttia. Kirjan on suomentanut Anu Koivunen.

Kirjasta: Vieras joukossa

Denise Rudbergin kirjoittama Vieras joukossa äänikirja on kunnianositus niille vahvoille ja pelottomille naisille joka taistelivat toistensa ja itsensä puolesta viime vuosituhannella. Kirja kertoo kolmesta naisesta, yhdestä sodasta ja salaisista koodeista jotka naisten pitää selvittää. 

Vieras joukossa äänikirja ilmainen kuvailee miten kesä vuonna 1941 muuttavat naisten Elisabethin, Signen ja Iriksen elämä Tukholmassa. Tapahtumat saavat alkuunsa, kun saksalainen laivue upotetaan Ölandin rannikolla. Nyt Ruotsin neutraalisuus on vaarassa. Kirjan naiskolmikko joutuvat vaarallisin töihin.

Samalla kun sota hiipii lähemmäksi Ruotsia taistelevat naiset myös omassa henkilökohtaisessa elämässään ja sodan todellinen uhka vaikuttaa myös naisten ihmissuhteisiin ja vapaa-aikaan. Helteinen kesä on varjoja täynnä, kun naiset yrittävät navigoida uudessa todellisuudessaan.

Vieras joukossa äänikirja kuvailee miten Elisabeth on mennyt naimisiin ja hän toivoo löytävänsä itsenäisyyttä juuri erilaisen avioliittonsa kautta. Hänen pyrkimyksensä itsenäisyyteen kuitenkin joutuu koetukselle, kun hänet valitaan erityiseen tehtävään joka vaatii häntä luopumaan paljosta.

Signen suhde professoriin Nils Svartströmiin syvenee ja samaan aikaan Signe yrittää fokusoida tilaisuuden tullen hänen kouluttautumisen mahdollisuuteen. Irikselle sodan todellisuus on tosiasia, kun hänellä on suhteita sekä juutalaisiin että natseihin. Iriksen elämä käy vaikeammaksi päivä päivältään.

Osoitteessa Karlaplan 4 työ on täydessä touhussa ja naiset taistelevat sekä koodien selvittämisen ja omien ongelmiensa kanssa. Työ on sekä vaarallista että salaista ja naiset joutuvat luopumaan monesta asiasta voidakseen tekemään työnsä. Sota lähenee Ruotsin rajaa ja naiset pelkäävät, ja taistelevat kahta kovemmin.

Vieras joukossa on itsenäinen osa kirjasarjassa Liitolaiset. Kirjan vahvat naiset Iris, Elisabeth ja Signe perustuvat kirjailijan Rudbergin oman suvun vahvoihin naishenkilöihin. Kirja kuvastaa tositapahtumia toisen maailmansodan Ruotsista. Historiallinen sarja on mielenkiintoinen, jännittävä ja todentuntuinen.

Kirjailijasta: Denise Rudberg

Denise Rudberg syntyi vuonna 1971 Tukholmassa, Ruotsissa. Rudberg on tunnettu kirjailija. Hän on nuorena muun muassa opiskellut dramaturgiaa New Yorkissa ja toiminut emäntänä tunnetussa yökerhossa Richessä Tukholmassa. Rudbergin esikoisteos Väninnan julkaistiin vuonna 2000. Rudberg on romaanien lisäksi kirjoittanut myös nuortenkirjoja.

Hänen kirjoittamia kirjasarjoja Marienne Jidhoffista ja Liittolaiset ovat olleet myyntimenestyksiä ja molemmista sarjoista on tulossa tv-sarjaa. Marienne Jidhoff kirjasarjasta on myyty neljää miljoonaa ja sisältää eleganttia jännitystä, kun keski-ikäinen leski ja sihteeri Jidhoff selvittää yläluokassa tapahtumia rikoksia. Liittolaiset sarja on historiallinen romaanisarja joka nostaa esille nuorten naisten tekemiä sankaritekoja koodinpurkajina toisen maailmansodan aikana. Rudberg on kertonut löytäneensä omasta suvustaan kirjasarjan naishahmoille esikuvia.

Kuuntele Ilmaiseksi: