Veto Äänikirja

3.3/5

Kirjoittaja: Eppu Nuotio & Tiina Brännare

Äänikirja

Johdanto

Veto on Eppu Nuotion ja Tiina Brännaren yhteinen romaani joka on hulvattoman hauska, vauhdikas ja täynnä erotiikkaa. Veto äänikirja saa alkuunsa kun Kiti voittaa vedon joka on hänen 40-vuotias juhlapäivänsä kohokohta, nimittäin loma Lapissa. Kiti on päättänyt viettää elämänsä kesän ja hänellä on jopa kerrankin rahaa tarpeeksi ja vapaus tehdä just sitä mitä huvittaa.

Pelkkä ajatus tulevasta lomasta saa koko Kitin kehon kihelmöimään. Mutta ei kestä kauan kun haavekuva tulevasta lomasta vaihtuu pettymykseen. Kiti ymmärtää olleensa vain hyvänuskoinen hölmö joka on vastaan ymmärrystään sekaantunut rikolliseen toimintaa.  Veto äänikirja ilmainen on Kirsti Valven äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 32 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Veto

Veto äänikirja ei ole tosikoille taikka vakavaa kirjallisuutta etsivälle, enemmänkin kyseessä on yhden illan pirteä flirtti joka aika ajoin menee jopa tuhmuuksiin. Kirjan päähenkilö on juuri 40-vuotta täyttänyt Kiti, lapseton ja omasta halustaan sinkku nainen Helsingistä.

Veto äänikirja saa alkuunsa kesken Kitin ylellisistä syntymäpäiväjuhlista. Kiti ja Marko naivat Eliten vesassa. Tämän jälkeen Marko kosii Kitin kolmannen kerran, mihin Kiti vastaa, kolmannen kerran, ei. Marko ja Kiti ovat lyöneet vetoa (mistä ei kirjassa heti kerrota) mutta Kiti on vedon voittanut. Marko maksaa Kitille koko vedonlyöntisummaan (50 000 euroa) käteisenä jonka jälkeen Kiti häipyy.

Kitin matka vie hänet taksille rautatieasemalle. Kiti nielaisee puhelimensa sim-kortin jonka jälkeen hän lähtee lomalle Lappiin, vuokramökille Savukoskelle. Kiti riemuitsee rahatilanteestansa ja päättää kesäloman loputtuaan vihdoin ostaa asunnon.

Veto äänikirja ilmainen kuvailee miten helpottunut Kiti on siitä asiasta että hän pääse Markoa, sekä muita ärsyttäviä stadilaisia pakoon hetkeksi. Kuten odottaa voi, asiat ei mene kuten Kiti oli ne kuvitellut. Hän huomaa nopeasti tulleen vedätetyksi ja asiat tuntuu mutkistuvan entisestään jatkuvasti. Kirjassa on myös joukko yllättäviä käännekohtia.

Löytää Kiti Lapin kauniin luonnon ja hyttysten keskeltä myös pari ystävää. Meno matkailuautolla, jäätävän suuri rahapussi sekä heidän perässä pysyvä varjostaja pitää tämän kolmikon varsin kiireellisenä ja meno on päätä huimaava. Kun lopulta paljastuu mistä Kiti ja Marko olivat lyöneet veto, kirjasta ei enää voi odottaa mitään realistista.

Veto on hurjan hauska ja viihdyttävä kevyt romaani joka sisältää huumorin lisäksi seksiä, täysin odottamattomia käänteitä ja ratkaisuja sekä päättömiä kohelluksia ja sattumuksia. Täydellinen aivot narikkaan- kirja aurinkoisiin kesäpäiviin. Ja kuka lopulta huijaa ja ketä?

Kirjailijasta: Eppu Nuotio & Tiina Brännare

Vuonna 1962 syntyi tunnettu ja palkittu kirjailija ja näyttelijä Eppu Nuotio. Hänen esikoiskirjansa nimeltään Vartiainen ja kärpäskopteri on vuodelta 1994. Nuotio on kirjoittanut varsin monipuolisesti ja laajasti. Hänen tuotantoonsa sisältää lasten- ja nuortenkirjoja, romaaneja ja kuunnelmia. Yhdessä Tiina Brännaren kanssa Nuotio on aiemmin kirjoittanut kymmeniä näytelmiä ja musikaaleja.  Nuotio asui pitkään teatterijohtaja miehensä kanssa Berliinissä.

Tiina Brännare syntyi vuonna 1960. Hän on näyttelijä, ohjaaja, koreografia ja käsikirjoittaja. Tanssijana uransa aikoinaan aloittanut Brännare on opiskellut paljon ulkomailla, muun muassa New Yorkissa sekä Lontoossa. Koulutukseltaan hän teatteritaiteen maisteri. Brännare on vuosikymmenten aikana ohjannut sekä tehnyt koreografioita eriin teattereihin ympäri Suomea. Veto on tämän parivaljakon ensimmäinen yhteinen kirja.

Kuuntele Ilmaiseksi: