Veteen piirretty viiva Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Camilla Grebe

Äänikirja

Johdanto

Camilla Greben kirjoittama Veteen piirretty viiva on kirjasarjan Pimeän puoli viides osa. Kirjan päähenkilö Maria on vihdoin saanut elämänsä mallilleen. Hänellä on ihana lapsi ja uusi mies. Hänen miehellään Samirilla on tytär Yasmin. Mutta kun Yasmin katoaa ja Samiria syytetään hänen murhastaan, Marian elämän seinät sortuu hänen ympärilleen. Eihän omalta lapselta voi riistää hengen? Kirjassa käsitellään valhetta ja totuutta ja kirjassa kuvataan hyvin hajoavaa perhettä. Tämä on rikosdraamaa parhaimmillaan.

Veteen piirretty viiva äänikirja on Krista Putkonen-Örnin nauhoittama. Kirjan suomennoksen on tehnyt Sari Kumpulainen. Veteen piirretty viiva julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Veteen piirretty viiva äänikirja ilmainen on pituudeltaan hieman alle 12 tuntia.

Kirjasta: Veteen piirretty viiva

Veteen piirretty viiva äänikirja kuvaa kirjan alussa, kuinka päähenkilö Maria elää yksinhuoltajana 8-vuotiaalle pojalleen Vincentille. Vincentillä on down-syndrooma ja vaikka Maria pärjää yksin hyvin on elämä kuitenkin välillä yksinäistä.

Yhteisten tuttavien kautta Maria tapaa Samiirin. Samir on ranskalainen syöpätutkija ja yksinhuoltaja tyttärelleen Yasminille. Samir menetti vaimonsa ja toista tytärtä liikenneonnettomuudessa ranskassa, jo ennen muuttoa työn perään Ruotsiin. Maria ja Samir rakastuvat eikä aikaakaan ennen, kun Samir ja Yasmin muuttavat Marian ja Vincentin luo. Rakastavaiset avioituvat ja elämä rullaa eteenpäin. Marian ja Yasminin suhde on välillä myrskyisää. Teinityttö ja hänen äitipuolensa eivät ole kakista asioista samaa mieltä. Tämä osa kirjasta kuvaa Marian elämässä ennen-aikaa.

Veteen piirretty viiva äänikirja ilmainen tarinan jälkeen-osa alkaa joulukuussa 2000 kun Yasmiin katoaa. Hän jättää jälkeensä itsemurhaviestin mutta muu perhe elää kaoottista epätietämystä hänen kohtalostaan koska ruumista ei löydy.

Perheen painajainen jatkuu, kun Samir joutuu epäilyksi tyttärensä murhasta. Poliisin mukaan todisteet viittaavat kunnianmurhaan. Sen lisäksi poliisi saa raskauttavia todisteita suorittaessaan teknistä tutkintaa. Mutta todisteet ei riitä ja ruumista ei ole, joten Samir pääsee vapaaksi syytteistä. Perheen elämä onkin muuttunut ikuisesti. Sen lisäksi ihmiset heidän ympärillään ovat varmoja Samirin syyllisyydestä.

Veteen piirretty viiva äänikirja kertoo rikostutkinnan päätutkija Gunnar Wiikin työstään Yasminin löytämiseksi. Tämä saa myös selvitäkseen toisen tapauksen, kun pitkään vedessä lojuneen naisruumis löydetään.

Veteen piirretty viiva teoksen pääteemana on valheet ja heidän vaikutuksensa. Kirjassa käsitellään myös perhe kriisissä ja miten rakentaa elämänsä uudelleen sirpaleista jotka jäävät jäljelle, kun kaikki mihin uskot onkin valhe. Kirja kertoo myös ihmisten tavasta kohdata tosiaan, kriisissä ja epäuskossa. Keneen voi luottaa kun menettää kyvyn luottaa ja voiko rakkaus jatkua siitä huolimatta.

Kirjailijasta: Camilla Grebe

Camilla Grebe syntyi vuonna 1968 Ruotsin Tukholmassa.  Hän on jännityskirjailija. Grebe on myös äänikirja palvelun storysiden perustajajäsen. Grebe on myös liikkeenjohdon konsultti. Koulutukseltaan hän on ekonomi. Hänen läpimurtoteoksenansa, Kun jää pettää alta, on käännetty yli 20 kielelle.  Yhdessä Paul Leander-Engströmin kanssa Grebe on kirjoittanut Moskova noir kirjasarjan. Rikossarjan Siri Bergman Grebe kirjoitti sisarensa Åsa Träffin kanssa.

Grebe on saanut Lasiavain-palkinnon vuosina 2018 ja 2020 ja hänelle myönnettiin vuonna 2017 Ruotsin dekkariakatemia: Vuoden paras rikosromaani palkinnon. Greben kirjoittamia kirjoista kahdeksan on suomennettu. Yhdessä siskonsa kanssa kirjoitettu sarja Siri Bergmanista ei ole suomennettu vielä. Grebe on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Kuuntele Ilmaiseksi: