Verinen tie Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Esa Sirén 

Äänikirja

Johdanto

Tunnetun sotakirjailijan Esa Sirénin kirjassa Verinen tie vuodelta 2008 kertoo jatkosodassa vuonna 1941 toimineen majuri Adolf Ehrnroothin kokemuksistaan. Kirjan alussa koukkaustaistelut ovat vaatineet verojansa, jopa majuri itse on loukkaantunut vakavasti.  Verinen tie äänikirja kertoo miten kevyt osasto jääkäreitä, kuuden tiedustelupartio, joutuu matkallaan Ristinlahden tuntumaan tilanteeseen missä he joutuvat uskomattoman ponnistuksen, kun he puolustautuvat ylivoimaista vihollista vastaan. Kyseessä on monin verroin voimakkaampi sekä määrältään isompi vastustaja. Pienen kukkulan päällä suojautumisesta tulee varsinainen helvetti.

Kohtapuolin partioiden matka jatkuu Laatokan rannoille missä he hyökkäävät kohti venäläisiä. Taisteluiden hinta on jälleen kova eikä lepoaikaa jää juurikaan. Verinen tie äänikirja ilmainen lukee Jukka Pitkänen. Äänikirjan pituus on kolme minuuttia vaille 9 tuntia pitkä.

Kirjasta: Verinen tie

Verinen tie perustuu suurimmilta osiltaan tositapahtumiin. Kirja vie keskelle sotaa ja siihen armottomaan todellisuuteen mitä sota on. Kirja on ensimmäinen osa kirjasarjastaan joka käsittelee kersantti Armas Ukkolan kokemuksia jatkosodasta. Kirjasarja sisältää kolme osaa, Verinen tie julkaistiin vuonna 2008 ja toinen osa Vastaisku Syvärillä puolestaan julkaistiin vuonna 2010. Kirjasarjan kolmas ja viimeinen osa vuodelta 2011 on nimeltään Aunuksen terässade.

Armas Ukkola on tosin fiktiivinen hahmo, vaikka hän kuvaa tavallisen suomalaisen sotilaan. Kirjailija Esa Sirén on poiminut ideoita ja aiheita kirjasarjaan käymällä läpi sotahistoriaa käsitteleviä kirjoja ja dokumentteja. Sen lisäksi hän on haastatellut veteraaneja sekä tutkinut netistä löytyneitä tietoja. Kersantti Armas Ukkolan kirjoissa kuvatut tapahtumat ovat suurilta osiltaan näin ollen todellisia tapahtumia. Kirjojen tarinoissa kirjailijan mielikuvitus yhdistyy sotahistoriaan ja tosikertomuksiin sotilaiden koettelemuksista. Kyseessä on vauhdikas kuvaus todellisesta osasta Suomen sotahistoriasta.

Verinen tie äänikirja kuvaa veristä tietä mikä pieni osasto, koostuen ainoastaan kuudesta tiedustelupartiosta, joutuvat ensin puolustautumaan pieneltä kukkulalta käsin, suuren määrän vihollisia vastaan. Tämän jälkeen partiot hyökkäävät kohti venäläisiä Laatokan rannoilla.

Verinen tie äänikirja ilmainen kertoo, että seuraavaksi partiot suuntasivat Keski-Kannaksella, heidän tavoitteenansa oli päästä vanhalle rajalle Rajajoella. Kirjassa partioista käytetään nimitystä kevyet kuutoset. Kevyet kuutoset saavat Ahijärvellä tehtävän jota voi kutsua melkein itsemurhatehtäväksi.

Heidän tehtävänsä on ajaa päin vihollisten linjoja tarkoituksellaan raivata näin tie auki pääjoukkueille jota tulevat heidän perässään, jossain. Komppania kevyet kuutoset ovat jo jääneet pieneksi joukkueeksi. Aiemmat taistelut ovat olleet rankat ja vaatinut monen hengen. Uusi tehtävä vaatii hullunrohkeaa päättäväisyyttä, Verinen tie äänikirja kertoo.

Verinen tie perustuu kevyet kuutosten vaiheisiin jatkosodan aikana. Kyseessä on mielenkiintoinen, vaiherikas ja karu kirja.

Kirjailijasta: Esa Sirén

Esa Sirén syntyi vuonna 1948 Kouvolassa. Sirén on sekä entinen jääkiekkopelaaja että jääkiekkovalmentaja. Sirén on koulutukseltaan liikunnanopettaja. Sirén oli pitkään jääkiekkovalmentajana maailmalla, muun muassa Itävallassa, Italiassa ja Sveitsissä ja Itävallassa. 

Sirén on julkisuudessa kertonut, että hän kiinnostui jo pienen poikana sodasta ja sotakirjallisuudesta. Sirénin ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 2005. Kirja oli nimeltään Iskujoukkue. Siitä lähtien Sirén on julkaissut tiuhaan tahtiin sota aiheisia teoksia yli 20 kappaletta. Hänen kirjojaan on myyty päälle 200 000. Sirén on Suomen menestyvimmistä sotakirjailijoista. Hän on kirjoittanut kirjasarjan Lauri Törnistä, legendaarinen sotilas. Sarjaan kuuluu neljä kirjaa. Ensimmäinen kirja on nimeltään Törni kärkeen, seuraava on Törni iskee, sitten on Törnin sissit ja viimeisenä Törnin hurjat jääkärit.

Kuuntele Ilmaiseksi: