Veitsi Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Jo Nesbø

Äänikirja

Johdanto

Jo Nesbøn Harry Hole-hahmo palaa uudessa Veitsi kirjassa. Kirjan tapahtumien aikana Hole on huonossa paikassa.  Sattuu murha joka lipaisee niin läheltä Holea itse, ettei häntä voi päästä osallistumaan lainkaan murhatutkimukseen. Itse asiassa murhatutkimuksen todisteiden mukaan Hole voisi olla syyllinen. Hole ei muista tapahtuneista mitään. Kostonjanoinen Hole saattaa hyvinkin olla kostajien kohteena.

Yksi Holelille kostoa janoavista on niin lähellä, että se on mahdotonta nähdä. Sitten jokeen asennetun videokameran kuvasta näkyy hameen ja auton joka täyttyy vedestä ja jonka sisällä on mies. Miehessä on jotain tuttua, hänen kasvonsa keskellä kulkee pitkä arpi. Veitsi äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 20 tuntia ja 12 minuuttia. Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Kirjasta: Veitsi

Jo Nesbøn Veitsi on kirjasarjan Harry Holesta kahdestoista osa. Veitsi äänikirja alkaa murhalla. Itse poliisin Harry Holen vaimo Rakel Fauke löytyy murhattuna heidän kotoaan Holmenkollenilla, mistä Hole on muuttanut pois. Pariskunta on asumuserossa. Kirjassa pyritään siis selvittämään kuka Rakelin murhasi. Virallisiin tutkimuksiin Harry Hole ei saa tietenkään osallistua mutta jos on aiemmin lukenut kyseistä kirjasarjaa, tietää ettei tällainen estä lainkaan Holea toimimasta.

Veisti äänikirja ilmainen kertoo, että Rakelin murhatutkimukseen osallistuu Holen kontakteja, keskusrikospoliisi ja Oslon poliisi. Kirjan tapahtumissa keskusrikospoliisia edustaa lähinnä Sung-Min Larsen joka on todella mielenkiintoinen persoona. Oslon poliisin edustaja on tutkintavastaava Katrine Bratt joka on myös Holen esimies ja hyvä ystävä.

Tarinassa seikkailee myös Holen vanha tuttu nimeltään Svein Finne. Hän on tunnettu sarjaraiskaaja joka on taas vauhdissa. Kirjassa Finne pelaa Holen kanssa, härnäten ja paljastaen asioitansa. Veitsi äänikirja paljastaa, että jopa yksi luvattoman rakkauden yö voi tuhota lopulta kaiken sen tieltään.

Sitten metsästysliikkeen omistaja sattuu näkemään jotain kiinnostavaa kameralta joka on asennettu joella. Videossa näkyy karmiva näky. Alkuun ruutuun ilmestyy heiluva hame jonka jälkeen kuvaan ilmestyy auto joka täyttyy vedestä. Auton sisällä on mies joka katoaa auton kanssa pinnan alle. Mies näyttää etäisesti tutulta ja hänen kasvojansa peittää pitkä arpi. Onko tämä video se joka vapauttaa Holen pinteestään?

Itse Harry Hole on kirjallisuudenhahmona ja miltei legenda. Poliisisankarina hän on aika tyypillinen päähahmo. Hän on keski-ikäinen mies jolla on alkoholiongelma ja lohtua hän löytää vaan humalasta ja rockista. Mutta huolimatta hänen ongelmistaan, hänen aivot toimivat moitteettomasti ja hän on uskottava. Ja luonnollisesti hän on myös aikamoinen magneetti toiselle sukupuolen edustajille.

Harry Hole kirjasarja on silkkaa nautinto kaikille rikoskirjan faneille.

Kirjailijasta: Jo Nesbø

Jo Nesbø syntyi Norjan pääkaupungissa Oslossa vuonna 1960. Hän on kirjailija, muusikko. Aiemmin Nesbø on tehnyt työtä muun muassa pörssimeklarina. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti lähes 40 miljoonaa kappaletta ja käännetty jo yli 50 eri kielelle. Tämä tekee hänestä ehdottomasti tunnetuin norjalainen rikoskirjailija. Hänen teoksiaan on palkittu useasti ja varsinkin hänen kirjat Suruton ja Punarinta on ollut lukijoiden suosiossa jo pitkään.

Vuonna 1997 Nesbø aloitti hyvin suositun kirjasarjan rikostutkijasta Harry Holesta. Kirjasarjan aloitusosa Lepakkomies on myös Nesbøn esikoisteos. Sarjaan kuuluu 12 osaa josta Veitsi vuodelta 2019 on viimeisin. Hän on uransa aikana kirjoittanut myös lastenkirjoja, lyhytromaaneja ja novelleja. Nesbø on myös vuosina 1993–2006 julkaissut noin kymmenenkunta musiikkialbumia.

Kuuntele Ilmaiseksi: