Vasara ja käytettyjä nauloja Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Tuomas Kyrö

Äänikirja

Johdanto

Vasara ja käytettyjä nauloja on Tuomas Kyrö kirjoittama kirja Mielensäpahoittaja sarjaan. Vasara ja käytettyjä nauloja äänikirja kuvaa miten käy, kun sekä talolla ja miehellä on käyttöaikansa, onneksi peruskorjauksilla voi aikaa pidentää. Kirjassa Mielensäpahoittajan selkä pettää samalla kun hänen talonsa lämminvesivaraaja vuotaa. On pakko kutsua ammattilaista apuun. Mielensäpahoittaja itse lähtee parantamaan selkäänsä poikansa luo kaupunkiin niin kauan, kun remonttimiehet aloittavat hänen talossaan pienen korjausprojektinsa.

Luonnollisesti pienestä projektista tulee katastrofi ja palattuaan kotiin, Mielensäpahoittajan sauna palaa. Loppujen lopuksi Mielensäpahoittaja pukee työhaalarit päälleen ja sekaantuu asioihin. Vasara ja käytettyjä nauloja äänikirja ilmainen on Heikki Kinnusen äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 2 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Vasara ja käytettyjä nauloja

Vasara ja käytettyjä nauloja äänikirja palaa suositun Mielensäpahoittajan arkeen. Mielensäpahoittaja asuu nykyään yksin siinä samassa rintamiestalossa jonka hän itse aikoinaan perheelleen rakensi. Kyllä se niin on, että sekä miehellä että talolla on tietty käyttöaika ja väistämättä käyttöaika lähenee molemmilla loppuaan. Onneksi voi kuitenkin peruskorjauksilla pidentää ehkä molempien käyttöaikaa.

Vasara ja käytettyjä nauloja äänikirja ilmainen kuvaa miten Mielensäpahoittaja huomaa talonsa lämminvesivaraajan vuotavan. Kyllähän hän tällaista vikaa pystyisi itse korjaamaan, ellei olisi niin että hänen selkänsä pettää juuri pahimpana hetkenä.  Vielä vaikeammaksi käy tilanne, kun Mielensäpahoittaja huomaa, että kaikki luotettavat kirvesmiehet ja korjaajat ovat jo eläkkeellä. Ei auta muu, kun turvautua ammattiapuun, vaikka vanhaa miestä kirveleekin pelkkä ajatus.

Kirjassa sovitaan, että remonttimiehet aloittavat talossa pienen korjausremontin sillä aikaa, kun Mielensäpahoittaja matkustaa poikansa luo kaupunkiin lepäämään, jotta selkä saadaan kuntoon. Kaupungissa Mielensäpahoittaja miettii oman poikansa Hessun saamattomuutta. Hessu ei tunnu saavan graduansa valmiiksi millään.

Vasara ja käytettyjä nauloja äänikirja kuvaa miten Mielensäpahoittaja palaa kotiinsa vaan huomatakseen, että sauna palaa ja ettei remontti sujunut kuten sovittiin. Pienen paikkauksen jälkipyykkinä tulee jälleenrakentamisurakka ja katastrofi on taattu. Niinhän se menee, että Mielensäpahoittaja joutuu itse pukemaan työhaalarinsa ylle ja vielä kaiken lisäksi palkkaamaan emännän työmaalle, jotta rakennusporukka pysyy kylläisenä ja kurissa.

Urakka on suuri mutta se tehdään nyt kunnolla, Mielensäpahoittaja loukkaantuu huomattuaan kaikki mahdollisia työkaluja mitä remonttiporukalla on käytössään. Ennen kaikki tehtiin käsiin, tehtiin kestävää ja kunnollista. Kyllä ennen kaikki oli paremmin.

Kirjassa Mielensäpahoittaja palaa niin sanotusti perusasioiden äärelle. Miehen täytyy ilmeisesti itse rakentaa talonsa, ja vielä kaksi kertaa. Tuomas Kyrö on kirjoittanut hauskan kirjan missä lukija kokee sekä porausta, piikkausta, eristystä ja lämmitystä.

Kirjailijasta: Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö syntyi Helsingissä vuonna 1974. Hän on tunnettu kirjailija, käsikirjoittaja, kolumnisti, sarjakuvapiirtäjä sekä tv-panelisti. Teos Nahkatakki vuodelta 2001 on Kyrön esikoisteos. julkaistiin. Uransa aikana Kyrö on ollut tuottelias. Hänet tunnetaan parhaiten suuresta suosiosta saavuttaneesta Mielensäpahoittajan kirjasarjastaan. Tämän lisäksi hän on muun muassa kirjoittanut lastensatuja, romaaneja sekä kirjasarjan Pukki. Mielensäpahoittaja sarjassa koostuu tätä nykyään 16 eri teoista ja kirjojen pohjalta on tehty sekä elokuvia että tv-sarja.

Kyrö on ollut tv-panelistina Pitääkö olla huolissaan? sekä Hyvät ja huonot uutiset- televisio ohjelmissa, muun muassa. Kyrö on monesti palkittu kirjoistaan. Hän on vastaanottanut Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2005 ja Kiitos kirjasta-mitalin vuonna 2011. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia-palkinnon vuonna 2020.

Kuuntele Ilmaiseksi: