Varjon sisar Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Varjon sisar on kirjailijan Lucinda Rileyn kolmas osa huikeassa sarjassa Seitsemän sisarta. Ensimmäinen osa on nimeltään Seitsemän sisarta ja toinen osa on Myrskyn sisar. Kolme ensimmäistä osaa sarjasta voi lukea missä järjestyksessä tahansa koska tarina alkaa samasta kohdasta.

 Seitsemän sisarta kertoo seitsemän tytön tarinan. Kaikki tytöt ovat rikkaan herra Papa Saltin adoptiotyttäristä jotka hän on löytänyt eri puolelta maailmaa. Tytöt ovat varttuneet yhdessä hienossa ja ylellisissä olosuhteissa talossa joka sijaitsee Geneven rannalla. Kun Papa kuolee hän jättää jokaiselle tyttärelle vihjeen jota seuraamalla he voivat selvittää sukujuuriansa. Varjon sisar äänikirja kertoo kolmannen sisaren Tähti D’Aplièsen tarinan.

Varjon sisar äänikirja ilmainen on Usva Kärnän lukema, tarinan pituus on noin 19 tuntia.

Kirjasta: Varjon sisar

Lucinda Rileyn maailmanmenestystä saavuttanut Seitsemän sisarta sarjan kolmas osa kertoo kolmannen sisaren Tähti D’Aplièsen sukujuurista. Varjon sisar äänikirja ilmainen alkaa, kuten edeltävätkin kirjat, sillä että siskojen kasvatti-isä menehtyy. Käy ilmi, että kasvatti-isä Papa on jättänyt jokaiselle siskolle vihjeen jonka avulla he voivat selvittää oman tarinansa ja sukujuurensa.

Hiljainen ja ujo Asterope eli Tähti on tottunut elämään hyvin tiiviisti samanikäisen siskonsa Ce-Cen kanssa, eikä hänellä aiemmin ole ollut mitään sitä vastaan. Päinvastoin hän on useimmiten antanut sanavalmiin siskonsa puhua myös hänen puolestaan.  Tähti puhuu hyvin harvoin itsestänsä mutta suhtautuu lähes intohimoisesti kirjallisuuteen, puutarhahoitoon ja ruoanlaittoon. Papan kuolema saa Tähden tuntemaan itseänsä hyvinkin eksyneiksi.

Papan kuoltua Tähti huomaa olevansa valmis itsenäistymään. Ero siskosta tuntuu alkuun olemaan erittäin hankalaa mutta lopulta Tähti päättää lähteä selvittämään juuriaan ja se on matka jota kukin pitää tehdä itse ja omilla jaloillaan.

Varjon sisar äänikirja vie lukijan vanhan kirjakauppaan Lontooseen. Oven avaaminen vaatii Tähdeltä suunnattoman määrän rohkeutta mutta kaupan sisällä pienen kilisevän kellon sointuihin Tähdelle avautuu uusi osa hänestä itsestänsä.

Kirjakaupasta löytyneet niteet vievät Tähden vuoteen 1909 Englannin järviseuduilla asuvan Flora MacNicholin luo joka on ajasta missä hän elää huolimatta itsenäinen ja itsepäinen nainen joka ei halua mennä naimisiin. Hän elää onnellista elämää kirjailijan Beatrix Potterin naapurina. Floran tarinan saa uuden käänteen, kun Flora löytääkin itseänsä hovin seurapiiristä. Siellä asiat eivät olekaan enää niin yksinkertaisia.

Varjon sisar äänikirja kertoo Tähden historiallisen mahtipontisen tarinan ja tarinan johtuen myös Tähti joutuu vihdoin astua ulos varjosta ja kohdata valon.

Varjon sisar julkaistiin Suomessa vuonna 2019. Äänikirjan vuodesta 2020 on Usva Kärnän lukema. Pituudeltaan äänikirja on noin 19 tuntia.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley syntyi vuonna 1966 Pohjois- Irlannissa. Hän on kirjailija sekä näyttelijä. Kirjailijanuransa hän aloitti 22-vuotiaana. Rileyn kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia ja hänen teoksiansa on käännetty yli 40 eri kielelle. Erityisen tunnetuksi hän tuli Seitsemän Sisarta sarjan myötä. Riley on myös kirjoittanut muun muassa kirjat Perhosten huone ja vaarallinen kirje. Riley kuoli syöpään kesäkuussa 2021.

Vuonna 2013 tammikuussa Riley katseli öistä tähtitaivasta ja hänelle syntyi idea. Hän sai ajatuksen kirjoittaa seitsemästä sisaresta kertovaa tarinaa joka löysästi perustuisi Seulasten tähtikuvioon legendoihin. Tämä tähdistö kutsutaan myös Seitsemäksi sisareksi. Tähän tähtikuvioon liittyy maailmailla paljon myyttejä ja monella alkuperäiskansalla on niihin liittyviä omia uskomuksiansa.

Kuuntele Ilmaiseksi: