Varjo kannoillasi Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Anna Jansson

Äänikirja

Johdanto

Varjo kannoillasi on Anna Janssonin kirjoittama toinen osa kirjasarjassa Kristoffer Barkista. Varjo kannoillasi äänikirja kertoo rikoskomisario Kristoffer Barkista jota tässä kirjassa määrätään tutkimaan yli kymmen vuotta aiemmin tapahtunutta katoamista. Opettajan toiminut Emelie Kartman katosi ja löydettiin kolmen vuoden päästä järven pohjasta, tynnyrissä. Kartmanin murhaajaa ei koskaan saatu kiinni.

Nyt Bark toteaa, ettei alkuperäistä rikostutkintaa tehty kovin huolellisesti. Barkin naispuolisista kollegoistaan häiriköidään samantapaisesti, kun Kartman ennen hänen katoamistaan eikä Bark usko, että kyseessä on sattuma. Kyseessä onkin sarjamurhaaja joka ei lopeta, ellei häntä lopetetaan. Varjo kannoillasi äänikirja ilmainen on Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja 32 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom.

Kirjasta: Varjo kannoillasi

Varjo kannoillasi on toinen osa dekkaristin Anna Janssonin kirjasarjassa rikostutkijasta Kristoffer Barkista. Bark on taitava työssään mutta hänen taustansa on raskas. Hän elää yksin, hänen ainut lapsensa, tytär Vera katosi vuosia sitten ja hänen murhansa selvitettiin Barkista kertovassa ensimmäisessä kirjassa Katoavat jäljet. Varjo kannoillasi äänikirja tutustaa kuuntelijaa karismaattiseen Barkin joka valvoo alkoholisoitunutta ex-vaimoaan ja on salaisesti rakastunut terapeuttiinsa jonka luona käy, jotta oppisi hallitsemaan raivoansa.

Varjo kannoillasi kertoo kuinka Bark saa selvitäkseen vaikean tapauksen, Emilia Kartmanin tapausta. Kartman oli yksinhuoltajaäiti sekä ala-asteopettaja joka katosi jättämättä jälkeäkään kymmenen vuotta aiemmin. Hänet löydettiin kolme vuotta myöhemmin tynnyristä jonka läpi oli lyöty satoja nauloja. Tapaus järkytti koko Örebron ja myös poliisi jolla ei juurikaan ollut johtolankoja tapaukseen liittyen.

Varjo kannoillasi äänikirja ilmainen kuvailee miten Bark, joka oikeastaan on jonkinlainen yksinäinen susi, alkaa tutkimaan ryhmänsä kanssa Kartmanin tapausta. Bark huomaa heti alkuunsa, että silloinen poliisitutkimus on ollut huoleton, aukkoja on vaikka, kuinka monta. Bark huomio, että joku oli häiriköinyt Kartmania ennen hänen katoamistaan.  

Kun Bark ottaa yhteyttä sairaslomalla olevaan kollegansa Saraan hän huomaa, että myös Saraa häiriköidään.  Sara on sairaslomalla ahdistuneisuudestaan ja pelkää olevansa loppuun palannut. Saran psyykkinen tasapaino on niin epätasainen, että hän alkaa itsekin epäilemään kuvittelevansa häneen kohdistuvaa häiriköintiä. Sitten Saran miestä murhataan ja Bark ymmärtää, että kyseessä on sarjamurhaaja, sama joka kymmenen vuotta aiemmin sieppasi ja murhasi Kartmanin.

Varjo kannoillasi äänikirja kuvaa miten Bark ryhtyy jahtaamaan sarjamurhaajaa. Hän käy taistelua myös kelloa vastaan. Loppuratkaisussa ollaan kiperässä tilanteessa, kun poliisit joutuvat sarjamurhaajan vangeiksi.

Anna Jansson on mainio kertoja eikä lukija pety tässäkään tarinassa, tempo on kova ja jännitys tuntuu selkärangassa asti.

Kirjailijasta: Anna Jansson

Anna Jansson syntyi vuonna 1958 Gotlannissa, Ruotsissa. Jansson on koulutukseltaan sairaanhoitaja mutta on jo pitkään työskennellyt täyspäiväisenä kirjailijana. Jansson aloitti kirjoittamaan kirjasarjansa rikostutkijasta Maria Wenistä öisin, sairaalatyönsä ohella.  Maria Wern kirjat sijoittuvat Janssonin lapsuudenmaisemiin Gotlantiin. Kirjasarjan pohjalta on tehty tv-sarja sekä monta elokuvaa. Janssonin kirjoja ovat myyty pelkästään Ruotsissa yli 4 miljoonaa kappaletta ja hänen kirjojaan on käännetty 16 eri kielelle.

Janssonin uusi kirjasarja rikostutkijasta Kristoffer Barkista on sekin ollut menestys Ruotsissa missä sarjaa on myyty jo 240 000 kappaletta. Rikosromaanien lisäksi Jansson on kirjoittanut muun muassa tiedekirjoja hoitoetiikasta sekä lastenkirjoja. Hän on kirjoittanut lastenkirjasarjan salapoliisista Emil Wernistä, joka on Maria Wernin poika.

Kuuntele Ilmaiseksi: