Valtaistuinpeli Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: George R.R. Martin

Äänikirja

Johdanto

Valtaistuinpeli äänikirja on George R R Martinin huppusuositun kirjasarjan Tulen ja jään laulun ensimmäinen osa. Sarja on fantasiakertomus, joka yhdistää seikkailuja ja inhimillistä tragediaa – kuten usein hyvässä tarinassa käy. Valtaistuinpeli kertoo elämän vastakohdista kuten kunniasta ja kärsimyksestä, rakkaudesta ja petoksista ja ehkä ennen kaikkea se on tarina elämästä ja kuolemasta. Vaihtoehdot ovat voitto tai kuolema, välimuotoja ei ole. Kun kaksi aatelisukua käy taistelua vallasta ovat enteet synkät.

Suuren suosion saanut televisiosarja Game of Thrones perustuu Tulen ja jään laulu kirjasarjaan. Game of Thrones on maailmanlaajuisesti katsotuin televisiosarja sekä kallein sarja ikinä. Kirja julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja suomeksi Game Of Thrones äänikirja, Jukka Pitkäsen kertomana julkaistiin vuonna 2016. 

Kirjasta: Valtaistuinpeli

Valtaistuinpeli äänikirja ilmainen on ensimmäinen osa Tulen ja jään laulu- kirjasarjasta. Sarja kostuu viidestä kirjasta ja kaksi lisää, joita ei vielä ole julkaistu. Sarja kertoo Westerosin alueen tapahtumia. Tarinan keskiössä ovat Talvivaarassa asuva perhe, Starkit. Starkit viihtyvät omissa oloissaan, mutta kaikki muuttuu kuningas Robertin saapuessa pohjoiseen. Hän pyytää vanhaa ystäväänsä Ned Starkia neuvonantajaksi. Lohikäärmekuninkaan perilliset asuvat maanpaossa alueen eteläpuolella. He päättävät ottavansa valtakuntansa takaisin. Kesä on kestänyt jo vuosia mutta nyt talvi on tulossa. Alkaa taistelu vallasta ja enteet eivät ole hyviä.

Valtaistuinpeli on raaka. Kirjassa tapetaan, suolia heitellään raivoisasti ympäriinsä, veri lentää ja naisia raiskataan mutta samaan aikaan tarina on niin houkutteleva, ettei siitä malttaisi luopua hetkeksikään.  Jokainen henkilö on täysin oma persoonsa ja herättää kiinnostusta, ja henkilöihin syntyy nopeasti suhde, hyvässä, että huonossa.  Juonenkäänteet ovat kuitenkin arvaamattomia: kelle tahansa voi käydä yhtäkkiä huonosti. Rivien välistä voi lukea, että Tolkien on kirjailijan esikuva mutta Valtaistuinpeli on tarina ihan omassa luokassaan.

Kirjassa on samanaikaisesti eri pääjuonia ja tapahtumaketjuja ja Martin onnistuukin täydellisesti keräämään yhteen täysin toimivan kokonaisuuden, jotta lukija jää ihmettelemään. Valtaistunpeli äänikirja on melkein kolmentoista tunnin pituinen saaga, joka vie kuulijan kauas tästä hetkestä. Iltasatuna kirja ei toimi edes aikuiselle, tarina on sekä jännittävä, pelottava sekä pulssia kohottava. Kirjan tempo on täydellinen, koskaan ei tule hetkeä, kun toivot tarinan menevän kiireellä eteenpäin.

Supersuosiota saavuttanut televisiosarja Game of Thrones perustuu Tulen ja jään laulu kirjasarjaan. Game of Thrones on sekä maailman kallein että maailman katsotuin televisiosarja. 

Tämä fantasiakertomus tulisi kuulua kaikkien yleissivistykseen eikö tarvitse olla fantasiagenreen fani rakastuakseen Valtaistuinpeliin. Game Of Thrones äänikirja ilmainen kannattaa ottaa kuunteluun.

Kirjailijasta: George R R Martin

George R R Martin on yhdysvaltalainen palkittu tieteis- ja fantasiakirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja sekä pelikehittäjä. Martin syntyi vuonna 1948 New Jerseyssä, Yhdysvalloissa. Hän aloitti uransa novellistina, jonka jälkeen hän keskittyi pitkään televisiotyöhön. Hän toimi muun muassa käsikirjoittajana Hämärän rajamaalla-televisiosarjaan. Vuonna 1996 hän ryhtyi täysipäiväiseksi kirjailijaksi. Martin ei käytä kirjoittaessaan lainkaan graafista tekstinkäsittelyohjelmaa.

Ryhdyttyään täysipäiväiseksi kirjailijaksi Martin kirjoitti ensityökseen hyvin tunnetun kirjasarjansa Tulen ja jään laulun. Kirjasarja on saavuttanut sekä lukijoiden että kriitikoiden suosion. Valtaistuinpeli on ensimmäinen osa tästä sarjasta. Sarjan neljäs osa Korppien Kesti oli ykkösenä pitkään sekä The New York Timesin sekä The Wallstreet Journalin besteller listoilla. Kirjasarja on voittanut sarjastaan lukuisia palkintoja.

Kuuntele Ilmaiseksi: