Valo joka ei kadonnutkaan Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Varpu Hintsanen & Emilia Saloranta

Äänikirja

Johdanto

Valo joka ei kadonnutkaan on Varpu Hintsanen ja Emilia Saloranta kirjoittama koskettava romaani vuodelta 2021. Valo joka ei kadonnutkaan kertoo Varpu Hintsasen henkilökohtaisen tarinan hänen tyttärestään Senjasta joka kuoli syöpään kahdeksanvuotiaana. Valo joka ei kadonnutkaan on kertomus syvästä, pohjattomasta surusta mutta myös ilosta ja toivosta. Teos on toiveikas tarina siitä kuinka raskaimmassa mahdollisessa elämänkriisin keskellä voi myös löytää elämästä iloa joka kantaa eteenpäin.

Valo joka ei kadonnutkaan äänikirja on Varpu Hintsasen oma äänittämä. Äänikirja on sielua raastavan surullinen mutta se on myös täynnä iloa ja kiitollisuutta. Kunnianosoitus Senjan liian lyhkäisellä jääneelle elämälle. Valo joka ei kadonnutkaan äänikirja ilmainen on pituudeltaan hieman yli 10 tuntia pitkä.

Kirjasta: Valo joka ei kadonnutkaan

Valo joka ei kadonnutkaan äänikirja kertoo yhden perheen tarinan mutta koskettaa kaikki johon tähän teokseen tutustuvat. Varpu Hintsasen tytär Senja sairastuu syöpään ja Senjan olleen 5-vuotias Hintsanen jäi työstä pois ollakseen tytön omaishoitaja. Senja sairaus ei parane vaan hän menehtyy vaikean sairauden uuvuttamana 8-vuotiaana.

Ennen kuolemansa tyttö piirtää äidin ihon kuvan missä he kulkevat käsi kädessään ja heitä ympäröi sydämen muotoinen ilmapallo. Senja toteaa, että näin he voivat olla yhdessä aina. Tarina särkee jokaisen vanhemman sydämen ja ajatus siitä, ettei pystyisi ikänä selviämään itse tällaisesta kohtalosta. Viimeistään silloin kannattaa jatkaa Valo joka ei kadonnutkaan äänikirja ilmainen kuuntelua.

Nimittäin Varpu Hintsanen pystyi jatkamaan eteenpäin suuresta surusta huolimatta koska hän päätti vaalia Senjan perintöä, vaikka on surua, on myös olemassa iloa. Valo joka ei kadonnutkaan äänikirja auttaa jaksamaan eteenpäin, vaikka olisikin kesken mahdottoman tuntuisen elämänkriisin. Hintsanen kirjoittaa hänen henkinen jaksamisensa luonnollisesti joutuneen koville mutta suru synnytti myös toivoa ja kiitollisuutta.

Kirjassa yksi suuri teema on ihmisen suhtautuminen asioihin. Me emme voi valita mitä elämässä tapahtuu mutta meillä on mahdollisuus valita, miten me tapahtumaan suhtaudumme. Me voimme aina valita tunnemekko epätoivoa vai toivoa, pimeyttä tai valoa tai olemmeko tapahtuneesta katkeria vai kiitollisia. Kaikesta voimme oppia ja kaikesta kasvaa. Kaikki tapahtumat tulee jäämään meidän historiaamme, sielunmaisemaan. Voimme itse valita onko se kaunis maisema vai ei.

Valo joka ei kadonnutkaan äänikirja on myös tärkeä kirja siinä mielessä, että se nostaa esille myös muiden ihmisten merkityksen kriisitilanteessa. Kuinka tärkeässä roolissa ystävät, sukulaiset ja perheenjäsenet ovatkin kriisin keskellä. Kirjassa perheen turvaverkko kulkee perheen mukana koko heidän raskaalla matkallaan. Tämä teos tuo varmasti valtavasti lohtua ja vertaispintaa heille, jotka ovat samankaltaisessa tilanteessa. Lapsen sairastuminen on hyvin lohdutonta, lapsen menettäminen pohjattoman surullista.

Kirjailijasta: Varpu Hintsanen ja Emilia Saloranta

Varpu Hintsanen syntyi vuonna 1978. Hintsanen on suomalainen kirjailija, bloggaaja ja yksityisyrittäjä. Hän on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, mielenvalmentaja ja personal trainer. Hintsanen pyörittää omaa yritystä nimeltään Tapahtumo Oy jonka kautta hän myös mielenvalmentajana valmennuksia ja luennoi muun muassa jaksamisesta ja ilon löytämisestä elämässä. Varpu Hintsanen on naimisissa televisio-ohjelmien juontajan Sami Hintsasen kanssa. 

Emilia Saloranta syntyi vuonna 1983. Hän on suomalainen kirjailija ja toimittaja. Hän on toiminut kauan toimittajana ja media-alan yksinyrittäjä. Saloranta on viidentoista vuoden ajan kirjoittanut muun muassa aikakausilehtiin kuten Me Naiset. Saloranta on vuonna 2019 julkaissut kirjan Päin punaista. Anne Kukkohovin kyydissä 24/7. Saloranta on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Kuuntele Ilmaiseksi: