Valkoisen pilven maa Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Sarah Lark

Äänikirja

Johdanto

Sarah Larkin kirjoittama Valkoisen pilven maa on kirjasarjan Uuden-Seelannin aloitusosa. Valkoisen pilven maa äänikirja on kertomus siirtomaanajasta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Kirjassa köyhä kotiopettajana toimiva Helen Daveport lukee lehdessä ilmoituksen missä kunnialliselta kuulostavat naimattomat miehet Uudessa-Seelannissa etsivät vaimoja. Helen vastaa ilmoituksen ja saa herramieheltä vaikuttavalta viljelijältä vastauksen. Rikkaan lampaankasvattajantytär Gwyneira Silkham on uhkapelin häviön takia tulossa lampaanparonin pojan vaimoksi Uudessa-Seelannissa. 

Naiset tapaavat toisiansa pitkällä laivamatkalla ja ystävyys onkin ainut asia, joka pysyy sellaisenaan naiset uudessa kotimaassa. Valkoisen pilven maa äänikirja ilmainen on Maija Langin lukema. Äänikirjan pituus on 26 tuntia ja 20 minuuttia pitkä. Kirjan suomennoksen on tehnyt Sanna Van Leeuwen.

Kirjasta: Valkoisen pilven maa

Valkoisen pilven maa äänikirja on historiallinen romaani missä paneudutaan tarkasti ja kokovaltaisesti Uuden-Seelantiin siirtomaan aikana 1800-luvulla. Kirja alkaa 1850-luvulla, jolloin maorit on luovuttanut saarensa Britannialle. Britanniasta lähdetään Uuteen-Seelantiin monesta eri syistä. Kirjan päähenkilöt Helen Davenportin ja Gwyneira Silkhami ovat molemmat menossa naimisiin uudessa maassa.

Valkoisen pilven maa äänikirja ilmainen kuvailee miten Helen Davenportin, kotiopettajana lontoolaisperheenä toiminut nainen, on vastannut lehti-ilmoituksen ja tätä kautta luvannut mennä naimisiin uusiseelantilaisen viljelijän kanssa. Gwyneira Silkhami puolestaan on rohkea, miltei villi, ja kaunis nuori nainen, joka kokee matkan suurena seikkailuna, eikä häntä tunnu häiritsevän se tosiasia, että hänen isänsä on hävinnyt uhkapelissä häntä lammasparonin pojan vaimoksi.

Pitkän laivamatkan aikana täysin erilaiset naiset ystävystyvät. Rikas Gwyneira matkustaa ensimmäisessä luokassa ja auttaa Heleniä jo laivamatkalla monin tavoin. Helena matkustaa ahtaasti kuuden orpotytön kanssa. Tytöistä tulevat Helenille tärkeitä ja heitäkin saa seurata kirjassa. Kun naiset saapuvat uuteen kotimaahansa he saavat nopeasti huomata, ettei vastassa ole satuprinssejä vaan molemmat naiset kohtaavat omissa avioliitoissaan suuri haasteita.

Valkoisen pilven maa äänikirja kuvaa miten naisten välinen ystävyys on tärkeä tukipilari heille molemmille tulevien vuosien aikana. He joutuvat löytämään oman paikkansa maailmassa, joka on valmiiksi tarkasti saneltu heidän puolestaan. Lisää haasteita tuovat myös naisten aviomiesten välinen vihanpito ja historia.

Lukija saa seurata naisten elämää, maan kaunista luontoa ja historiaa sekä ystävyyden voima silloin kun elämä on hankalaa. Kirjassa on kaikki hyvän kirjan tärkeät elementit kuten draamaa, rakkautta, ystävyyttä, historiaa ja juonittelua. Kirja on pitkä, yli 900 sivua mutta tarina vie mukanaan eikä sivumäärä haittaa. Koska kyseessä on sarja saa lukija vielä seurata Helenin ja Gwyneiran sukuhistoriaa vielä ainakin kahdessa kirjassa.

Kirjailijasta: Sarah Lark

Sarah Lark syntyi vuonna 1958 Saksassa. Hän on toiminut muun muassa matkaoppaana, mainostoimittajana ja opettajana. Lark on kirjoittanut monia kirjoja, jotka ovat menestyneet Saksassa hyvin. Hän on koko kirjailijauransa aikana käyttänyt monia sala-nimiä mutta Sarah Lark on hänen virallinen nimensä. Nykyään Lark asuu eläimiensä kanssa Espanjassa, hän hoitaa muun muassa eläkkeelle jääneitä hevosia.

Hänen kirjasarjansa Uusi-Seelanti on ollut valtava myyntimenestys useassa maassa. Lark on kertonut innostunut kirjoittamaan juuri Uudesta-Seealnnista sen kauniista maisemista ja kiehtovasta, mutta huonosti tunnetusta, historian takia. Kirjasarjasta on julkaissut kolme ensimmäistä osaa myös suomeksi.

Kuuntele Ilmaiseksi: