Välillä olet varpuseni Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Maaret Kallio

Äänikirja

Johdanto

Maaret Kallio on psykoterapeutti, luennoitsija ja tietokirjailija.  Välillä olet varpuseni äänikirja on hänen kirjoittama runokirja vauvojen eri tunnetiloista. Kirjan runojen avulla Kallio sanoittaa myönteisesti vauvan tunneilmaisujaan. Kirja on tarkoitettu sekä vauvoille että heidän vanhemmilleen. Yhdessä graafisen suunnittelijan ja kuvittajan Kati Vuorelan kanssa Kallio on tehnyt kauniin, helposti lähestyttävän ja kauniin kirjan lapsen ja vanhemman välisiin vuorovaikutushetkiin.

Vanhempi voi saada runoista tukea ja ymmärrystä omaan vanhemmuuteen ja lapsensa vaihteleviin tunnetiloihin. Vaikka vauva on joskus pelokas kuin varpunen tai sähäkkä kuin ampiainen, hän on silti vanhemmilleen rakkainta maailmassa. Välillä olet varpuseni äänikirja ilmainen on Maaret Kallion itse lukema. Äänikirjan pituus on 8 minuuttia.

Kirjasta: Välillä olet varpuseni

Välillä olet varpuseni äänikirja on psykoterapeutin ja tietokirjailijan Maaret Kallion runokirja vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Kyseessä on suhteellisen lyhyt kirja. Kirja sisältää 13 runoa ja loppusanat. Kirjan on kuvittanut Kati Vuorento. Kirjansa loppusanoissa Kallio kuvailee ajatuksiaan kirjan takana. Kallio on runojensa kautta halunnut sanoittaa vauvan erilaisia tunnetiloja ja kuvata sitä syvää ja turvallista yhteyttä mitä pienen vauvan ja hänen vanhempiensa välillä on, ja vielä tärkeämpänä, vauvan ja vanhemman välistä rakkautta.

Välillä olet varpuseni äänikirja ilmainen alkaa runolla Välillä olet varpuseni missä Kallio kuvailee lapsen pelkoa ja turvan etsimistään. Kuvituksena on pieni pelokas varpunen pesässään puun oksalla. Seuraavassa runossa Välillä olet kissanpentuna kuvataan kiemurtelevaa, rapsuttelevaa ja kehräävää vauvaa. Kuvassa on leikkivä kissanpentu.

Välillä olet papukaijani runossa kuvaillaan äänekkäästä vauvaa, joka sekä nakuttaa ja kiljahtaa ja kuvituksena luonnollisesti uteliaan näköistä papukaijaa. Kirjan seuraavassa runossa Välillä olet laiskiaiseni kuvataan puolestaan tyytyväistä lötköttelevää ja nautiskelevaa vauvaa joka painautaa vanhempansa kainaloon.

Välillä olet varpuseni äänikirja kuvailee seuraavassa runossaan Välillä olet muurahaiseni, vauvaa, joka puuhailee ja punnertaa ja pistää kaiken mullin mallin. Suloisessa kuvassa pienet muurahaiset ovat työn touhussa. Välillä olet varsani runossa vauvaa tahtoo jo liikkeelle. Hän ponnistaa ylös kuten kirjan kuvan varsa. Kirjan seuraavassa runossa vauva ärhäkkä ja sähäkkä kuin ampiainen kun taas seuraavassa runossa herkkä ja hento kuten perhonen.

Välillä olet haisunäätäni runossa kuvataan sekä kuvassa että tekstin muodossa vauvan vatsan toimintaa, kun taas seuraavassa runossa vauva on kuten leijona, hurjana karjahtaa ja käskyttää. Välillä olet kalani runossa kuvataan väsynyttä ja levotonta vauvaa ja seuraavassa runossa Välillä olet valaani kuvataan iloista ja vedessä polskivaa vauvaa. Kirja päättyy sanoihin ”Jokainen tunteesi on yhtä arvokas” ja jokainen runo loppuu sanoihin ”ja aina yhtä rakas”.  

Kirjailijasta: Maaret Kallio

Maaret Kallio syntyi vuonna 1977 Helsingissä. Maaret Kallio on tietokirjailija, psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja työnohjaaja. Kallio on koulutukseltaan sosionomi, kognitiivisanalyyttinen psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Hän on toiminut muun muassa Väestöliitossa seksuaaliterapian eritys asiantuntijana vuosina 2006–2015. Vuodesta 2007 hän on myös yksityisyrittäjä. Kallio on nähty televisiossa, muun muassa Ensitreffit alttarilla ja Kielletty rakkaus ohjelmissa asiantuntijana.

Kallion esikoisteos Happy end- Seksuaalisesti vireät pitkät parisuhteet julkaistiin vuonna 2015. Tämän jälkeen Kalliolta on ilmestynyt Lujasti lempeä ja Lujasti lempeä – Mielen työkirja vuonna 2019. Voimana toivo julkaistiin vuonna 2020. Samana vuonna hänen kirjansa Inhimillisiä kohtaamisia julkaistiin. Välillä olet minun varpuseni on Kallion ensimmäinen lapsille suunnattu teos.

Kuuntele Ilmaiseksi: