Valheenpunoja Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Sofie Sarenbrant

Äänikirja

Johdanto

Sofie Sarenbrantin, Pohjoismaiden dekkarikuningattareksi kutsutun kirjailija, palaa uudessa dekkarissaan rikospoliisin Emma Sköldin tarinaan. Valheenpunoja äänikirja on jo 9 osa rikostutkija sarjasta, joka kertoo nuoresta ja kunnianhimoisesta poliisista ja rikoksista, jota hän joutuu selvittämään. Valheenpunoja äänikirja ilmainen kertoo murhatun pikkupojan surullisen tarinan. Valheenpunojat teoksessa nostetaan esiin yhteiskunnallisia kipukohtia kuten esimerkiksi luokkaerot ja syrjäytymistä. Teoksessa keskitytään myös valheisiin, niihin vakoisiin valheisiin, jota me kaikki joskus kerromme mutta myös niihin valheisiin, jotka voivat johtaa tekoihin mistä ei ole enää paluuta.

Valheenpunoja julkaistiin vuonna 2021. Teoksen on suomentanut Helena Butzow ja Valheenpunoja äänikirja on äänittänyt Satu Paavola, teoksen äänikirja on pituudeltaan vähän yli 10 tuntia pitkä.

Kirjasta: Valheenpunoja

Valheenpunojat äänikirja on yhdeksäs osa rikospoliisista Emma Sköldistä. Sarjan kirjoitta Sofie Sarenbrant on kertonut, että hän halusi kirjoittaa tarinaa nuoresta ja kunnianhimoisesta naispoliisista vastapainoksi tarinoihin missä on vanhempi, vähän elämäänsä ja varsinkin työhönsä väsynyt, miespuolinen rikostutkija.

Emma Sköldistä kertovia kirjoja on aiemmin julkaistu teokset nimeltään Lepää rauhassa, Kuoleman kintereillä, Avoimet ovet, Osasto 73, Kerjäläinen, Syntipukki sekä Häpeänurkka. Kirjasarja on ollut Ruotsissa hyvin suosittu ensimmäisestä osasta lähtien.

Valheenpunoja kertoo murhatun koulupojan tarinan. Poika löydetään metsässä koulun suunnistuspäivän jälkeen. Poika on pahoinpidelty ja hänen omaisuutensa on viety. Syyllistyvät katseet kohdistuvat nopeasti alueella liikkuvan rikolliseen ja väkivaltaiseen nuorisjengiin. Rikospoliisi Emma Sköld saa tehtäväkseen löytää murhasta syyllisen tai syylliset. Aika käy vähiin, kun murhia epäillään tapahtuvan lisää. Emma Sköldillä on tunne, että jotain tässä tapauksessa ei täsmää. Ketkä valehtelee ja miksi? Selkeästi tapaukseen liittyy asioita, jota ei haluta tuoda päivänvaloon.

Valheenpunoja äänikirja ilmainen on jännittävä dekkari murhasta, sen johtolangoista ja rikospoliisista, joka haluaa selvittää rikoksen huolimatta siitä mitä salaisuuksia paljastuu matkan varrella. Teoksessa käsitellään yhteiskunnallisia kipukohtia useampi, kun murhaan liittyy ennakkoluuloja, syrjäytymistä ja luokkaeroja. Kuten kirjan nimestä Valheenpunoja voi olettaa, tarinaan liittyy myös olennaista valheet ja mitä seurauksia valheilla voi olla. Me kaikki kerromme joskus valkoisia valheita mutta jopa ne voivat aloittaa huonosti päättyvän tapahtumaketjun.

Sarenbrant kirjoittaa helppolukuista tekstiä, kappaleet ovat lyhkäisiä ja juonessa on helppoa pysyä mukana huolimatta siitä, että tapahtumia on paljon. Valheenpunoja äänikirja on kovatempoinen, tapahtumarikas ja hetkittäin erittäin epämukava ja hyvin kirjoitettu. Tarinan tuottaa ahdistusta ja sydäntykytystä, niin kun hyvän dekkarin kuuluukin! Siihen on syynsä, että Sarenbrantin kirjat ovat huippusuosittuja vuodesta toiseen.

Kirjailijasta: Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant syntyi Ruotsissa vuonna 1978. Nykyään hän asuu Bromassa miehensä ja lastensa kanssa. Hän on koulutukseltaan toimittaja. Ennen siirtymistä täyspäiväiseksi kirjailijaksi vuonna 2012 hän toimi toimittajana muun muassa Veckorevyn, Expressen sekä Amelia lehdissä. Sarenbrant julkaisi ensimmäisen romaaninsa Viikko 36 vuonna 2010. Samaan sarjaan kuuluva toinen osa julkaistiin vuonna 2011. Teosta ei ole suomennettu.

Sarenbrantin kirjasarja Emma Sköldistä on ollut valtava menestys. Ensimmäinen Emma Sköldistä kertova kirja Lepää rauhassa julkaistiin vuonna 2012. Hänen kirjojansa on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta 15 maassa maailmanlaajuisesti. Sarenbrant on voittanut Ruotsissa vuoden dekkarikirjailijan palkinto sekä vuonna 2019 että vuonna 2020. Sarenbrant on aloittanut myös trilogian kolmesta parturikampaajasta Tukholmassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: