Väkivallan virkamies Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Jussi Wahe

Äänikirja

Johdanto

Väkivallan virkamies on pitkän linjan poliisin ja murharyhmän tutkijat Jussi Wahen omiin kokemuksiin ja työhönsä perustava kirjan missä lukija saa lukea erilaisista työtehtävistä joka on hänelle tullut urallansa vastaan. Väkivallan virkamies äänikirja esittää muun muassa mitä tapahtui, kun moottoripyöränkerhon Bandidoksen entinen presidentti ammuttiin hänen jätettyään kerhon. Koska Jussi Wahes oli Riina Mäkisen katoamistapauksen tutkinnanjohtaja, tapausta käydään perinpohjaisesti kirjassa läpi.

Siitä tapauksesta Wahes on lähes tulkoon varma siitä, ettei Mäkinen ole enää elossa. Kirjassaan Wahes kertoo myös muun muassa siitä mitä tapahtui, kun poliisi ilmestyi sarjamurhaajan Aino Nykopin oven taakse. Väkivallan virkamies äänikirja ilmainen on äänittänyt Pertti Huuskonen. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 42 minuuttia.

Kirjasta: Väkivallan virkamies

Väkivallan virkamies – Murharyhmän tutkijan tositarinoita on poliisin Jussi Wahen omakohtainen tarinansa työstään Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikössä (eli murharyhmässä). Wahen työkuvaan kuuluu tutkia pääkaupungin seudulla tapahtuneita väkivalta- ja henkirikoksia sekä kadonneiden henkilöiden etsiminen ja kuolemansyyntutkiminen. Väkivallan virkamies äänikirja koostuu Wahen pitkän, yli kolmenkymmenen vuoden kestäneen, uransa tapauksista.

Väkivallan virkamies alkaa alusta ja Wahe palaa vuoteen 2001 kun hän pääsi tutkimaan hänen uransa ensimmäistä henkirikosta. Wahes ja hänen työparinsa sinä päivänä, pitkän linjan poliisi Vitsari sai ilmoituksen ampumisesta. Eikä kyseessä ollut mikä tahansa ampuminen vaan ammutuksi oli tullut moottoripyöräkerhon Bandidos Mc:n entinen presidentti Marko Hirsma. Ilmoituksessa kerrottiin, että mahdolliset ampujat oli myös otettu kiinni.

Väkivallan virkamies äänikirja ilmainen kertoo kuinka Hirsman oli eronnut jengistä ja miten hän oli kieltäytynyt jättämänsä liivinsä kerholle. Tästä oli alkanut väkivallan kierre. Paikalle saavuttuaan Hirsma on todettu jo kuolleeksi. Hirsman vaimo oli nähnyt ampujat ja poliisitutkinnan jälkeen heitä todettiin syyllisiksi murhasta.

Väkivallan virkamies äänikirja on mielenkiintoinen ja rehellinen kuvaus poliisin työstä murharyhmässä ja kirjassa pääsee myös tutustumaan itse kirjailijaan Jussi Wahesiin. Kirjassaan Wahe kertoo omasta taustastaan, miten hänestä tuli poliisi, poliisikoulutuksesta ja miten hän kokee työnsä poliisina. Wahes on myös toiminut rauhanturvaajana ja myös siitä kerrotaan kirjassa.

Wahe oli vakuuttunut, että kenttäpoliisina oleminen oli hänen paikkansa, sitten hän pääsi ensimmäistä kertaa kuulostelemaan epäiltyjä ja sen kautta hänen maailmansa mullistui ja hän siirtyi rikostutkijaksi.

Sen lisäksi kirjassa käydään läpi monia erilaisia tapauksia, paljon mediahuomiota osakseen saaneita tapauksia mutta myös sellaisia, joka on lukijalle uusia. Kirjassa käydään muun muassa kadonneen Riina Mäkisen tapahtuman. Wahes on vakuuttunut siitä, että Mäkinen on menehtynyt mutta hän ei osaa varmaksi sanoa onko Mäkinen murhattu.

Kirjailijasta: Jussi Wahe

Jussi Wahe syntyi vuonna 1980 Suomessa. Hän on koulutukseltaan poliisi ja on työskennellyt poliisina yli kolmekymmentä vuotta. Hän aloitti kenttäpoliisina mutta siirtyi aika nopeasti tukijaksi väkivaltarikosyksikköön Helsingissä. Tämän lisäksi Wahe on toiminut myös YK-rauhanturvaajana Libanonissa sekä auttanut Thaimaan poliisia Tsunamin uhrien tunnistamisessa. Jussi Wahe on koko elämänsä harrastanut eri liikuntamuotoja, hän on muun muassa pelannut salibandya SM-tasolla ja harrastanut crossfitia.

Kuuntele Ilmaiseksi: