Vaiti Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Laura Malmivaara

Äänikirja

Johdanto

Vaiti on näyttelijänä ja laulajana tunnettu Laura Malmivaaran autofiktiivinen esikoisteos. Kirja julkaistiin vuonna 2021. Teos on herättävä, helposti lähestyttävä ja samaistuttava romaani naisesta joka elämän myllerryksen keskellä joutuu kohtamaan kaiken jolla on merkitystä. Kirjan päähenkilö on keskellä julkista avioeroa ja elämänkriisiä. Kirja käsittelee myös naisen monta roolia, hänen omaa kasvuympäristöään ja roolimalleja mistä hän on oma identiteettinsä rakentanut sekä vaikenemisen syyt ja seuraukset. Kirjan tapahtumissa liikutaan kesäisessä saaristossa, päähenkilön turvapaikassa.

Vaiti äänikirja lukee itse kirjailija Laura Malmivaara sekä Marja Packalén. Malmivaara lukee kirjan päähenkilön, mahdollisesti Malmivaaran itse, osat ja Packalén taas lukee kirjassa olevan äidin osat. Äänikirjan pituus on vähän alle 7 tuntia.

Kirjasta: Vaiti

Vaiti on Laura Malmivaaran autofiktiivinen kirja, tarkoittaen että Malmivaara on sekä kirjan kertojana että päähenkilö ja että kirjan tapahtumat ja ovat aika lailla totuudenmukaisia Malmivaaran elämän tapahtumien kanssa.

Malmivaaran esikoisromaani Vaiti äänikirja ilmainen kertoo yhden kesän tapahtumista. Romaanin päähenkilö matkustaa saareen, sukunsa omistamaan ja rakkaaseen, kesähuvilalle. Päähenkilön kevät pääkaupungissa on ollut kohun pyörityksessä avioeronsa ja sen syistä johtuen. Nyt on tarkoitus viettää rauhallinen kesä yhdessä vanhempien kanssa heidän kesäpaikallansa, päähenkilön turvapaikka maailmassa. Kesän aikana päähenkilö kutenkin joutuu kohtamaan kaiken millä hänellä on merkitystä, jopa itseänsä.

Kirjassa kesitytään paljon päähenkilön ex-mieheen Aten tilanteeseen ja miten hänen toilailunsa vaikuttavat päähenkilöön sekä heidän yhteisiin lapsiinsa. Päähenkilö on hankalassa tilanteessa eikä tiedä miten toimia, lapset oireilevat ja ihmiset puhuvat, mutta ex-mies pysyy kaikesta vaiti.

Lisäksi kirjassa käydään läpi naisen monta roolia, millaista on olla isänsä tytär, äitinsä tytär, puoliso, ex-puoliso, äiti ja ystävä. Mitä roolimalleja päähenkilö on saanut ja millainen hän toivoisi olevansa.

On kuitenkin vaikeaa jättää kaupunkiin kaikki viimeaikaiset haasteet. Ajatuksia pyörii ex-aviomies, yhteiset lapset, kollegat sekä ystävät jotka vaativat naisen valitsemaan puolta. Eikä kesä oman äidin kanssa ole helppo, varsinkaan ei, kun sekä äiti ja tytär pitävät yllä sitä vaikenemisen kulttuuri jossa ovat molemmat varttuneet. Hiljaisuus ei aina kuitenkaan ole heikkous samalla kun avautuminen vaatii rohkeutta, häneltä joka puhuu mutta myös häneltä joka kuuntelee. Vaiti äänikirja on kaunis, rehellinen ja ravistuttava kertomus naisesta jonka kasvutarina, kesken kriisintäytteistä elämää, on vasta alkamassa.

Vaiti äänikirja ilmainen on Malmivaaran itse sekä Marja Packalénin lukema. Äänikirjassa Malmivaara lukee tyttären osat ja Packalén taas äidin osat tarinasta. Vaiti äänikirja on pituudeltaan hieman alle 7 tuntia pitkä.

Kirjailijasta: Laura Malmivaara

Laura Pauliina Malmivaara syntyi vuonna 1973 Kajaanissa. Malmivaara on näyttelijä, laulaja, ohjaaja, valokuvaaja sekä kirjailija. Hän on opiskellut valokuvausta Taideteollisessa Korkeakoulussa sekö teologiaa Helsingin yliopistossa. Malmivaara on tehnyt myös mallin töitä. Nykyään Malmivaara keskittyy valokuuvajan työhön.

Näyttelijäurallaan Malmivaara on näytellyt muun muassa Kuutamolla, Levottomat ja FC Venus elokuvissa sekä Kotikatu, Kaikki synnit ja Presidentti tv-sarjoissa. KOM-teatterissa Malmivaara työskenteli vakituisena näyttelijänä vuodesta 2008 vuoteen 2015 asti. Vuonna 2005 Malmivaara julkaisi albumin nimeltä Elämä myytävänä.

Malmivaara on ollut naimisissa elokuvaohjaajan Aku Louhimiehen kanssa ja heillä on kaksi yhteistä lasta. Malmivaaran veli on jääkiekkoilija Olli Malmivaara ja hänen siskonsa on myöskin näyttelijänä toimiva Malla Malmivaara.

Kuuntele Ilmaiseksi: