Vaimotesti Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Graeme Simsion

Äänikirja

Johdanto

Australialaisen Graeme Simsion esikoiskirja Vaimostesti vuodelta 2014 on tarina siitä, kuinka genetiikan professori nimeltään Don Tillman ryhtyy etsimään tulevaa vaimoansa tieteellisessä menetelmillä. Hän kehittää etsintöjä varten testin jonka avulla hän helposti saisi poissuodatettu vääränlaisia vaimoehdokkaita kuten muotihulluja, tupakoivia, homeopaatit, ajanhaaskaajat, urheilunseuraajat, vegaanit, jäätelödiskriminoijat, kristallipalloihin tuijottajat, visuaalisesta häirinnästä valittajat, tieteellisesti lukutaidottomat ja luomisopinkannattajat. Tillamanin laskelmien mukaan jäljelle jäisi täydellinen vaimoehdokas. Sitten paikalle ilmestyy Rosie, täysin epäsopiva testin mukaan mutta Tillman ei tunnu pystyvän päästämään hänestä irti. Tillman ei myöskään ole valmis luopumaan ajatuksesta täydellisestä vaimosta.

Vaimotesti äänikirja lukijana toimii Jonas Saari. Vaimotesti äänikirja ilmainen on pituudeltaan 10 tuntia ja 47 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt Inka Parpola.

Kirjasta: Vaimotesti

Vaimotesti äänikirja alkaa, kun Genetiikan professori Don Tillamanin minuuttiaikataulu sekoittuu. Tillaman ei pidä, kun asiat ei mene sovitusti. Tillman on tehnyt elämästään hyvin organisoidun paketin joka toimii hänellä erittäin hyvin. Oikeastaan ainut asia mitä Tillamanin elämässä ei ole hiottu lähdes täydelliseksi, on ihmissuhteet. Niitä Tillaman ei hallitse.

Kiusallisten deittien toistuvan kaavan takia Tillaman on tullut siihen ratkaisuun, ettei hän tule löytämään itselleen täydellistä vaimoa perinteisen tapaan, joten Tillaman on kehittänyt mielessään ongelmaan ratkaisuun missä ei ole porsaanreikiä. Hän alkaa seuloa naisia testilomakkeen avulla, jotta hän saisi näin pois seulatta ne naiset jotka eivät täytä hänen kriteeriään tulevalla vaimolle Vaimotesti äänikirja ilmainen kertoo.

Tillmanin laatima kyselylomake sisältä kymmenien ja kymmenien kysymystä.  Tillman keskittyy tarkasti Vaimoprojektiinsa. Hän saa apua ystäviltään Gene ja Claudia. Gene esittää Tillmanille tuttavansa Rosien, vaimotesti muuttuu kertaheitolla, vaikka Tillman vastustaa tätä kaikkea.

Rosie astuu Tillmanin elämään ja sotkee kaiken, Rosie on hyvin epäsopiva vaimoehdokas ja ei vaan se vaan Rosien tulo Tillamanin elämään saa aikaansa epätasapainon joka johtaa muun muassa siihen, että Tillman antaa halauksen, aikataulut järkkyvät, Tillmanin Standardisoitu Ateriajärjestelmä ei pidä ja kaiken lisäksi hän huomaa olevansa osallisena uutta projekti nimeltään Don-projekti.

Vaimostesti äänikirja esittelee päähenkilön Don Tillman älykkäänä, ehkä liiankin älykkäänä, erilaisensa ja erittäin viattomana miehenä jolla on haasteita sosiaalisissa tilanteissa. Kirjassa mainitaan, että Tillmanilla mahdollisesti olisi Asperger syndrooma. Se tukisi kyllä Tillmanin vaikeutta toimia sosiaalisissa tilanteissa sekä hankaluutta poiketa rutiineistaan ja tutuista kaavoistaan.

Vaimotesti on hauska romanttinen komedia siitä, kuinka rakkaus on epätäydellisyydessään täydellistä ja siitä, miten sydän ei toimi kaavojen tai testien avulla vaan sydän valitsee minkä valitsee ja järki seuraa perässä. Vaimotesti on hyvän olon kirja rakkaudesta ja sen haasteistaan.

Kirjailijasta: Graeme Simsion

Graeme Simsion on australialainen kirjailija, näytelmä ja elokuva käsikirjoittaja sekä tietotekniikka suunnittelija. Ennen kirjailija uransa Simsion toimi muun muassa tietotekniikka ja viini alalla. Vuonna 2012 Simsion voitti käsikirjoituskilpailun käsikirjoituksella Vaimotesti (englanniksi The Rosie Project). Tarina julkaistiin novellina Australiassa vuonna 2014. Kirja on myyty yli 3 ja puoli miljoonaa kappaletta ja käännösoikeudet on myyty yli 40 eri maahan.

Vaimotesti oli siis alun perin näytelmän käsikirjoitus, Sony Pictures Entertainment on ostanut oikeudet käsikirjoitukseen. Tämän jälkeen Sismion on julkaissut myös kirjan jatko-osat Vauvatesti (The Rosie effect) vuonna 2014 ja ei vielä suomennettu The Rosie Result vuonna 2019. Vuonna 2016 Simsion julkaisi kirjan The Best of Adam Sharp jota ei olla suomennettu.

Kuuntele Ilmaiseksi: