Uuvuksissa Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Liisa Uusitalo-Arola

Äänikirja

Johdanto

Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin, on kirjailija ja psykologin Liisa Uusitalo- Arolan teos vuodesta 2019. Teoksessa käsitellään kokonaisvaltaisesti uupumista. Uuvuksissa äänikirja ilmainen selvittää uupumuksen synty ja kehitys, oireilu, toipuminen ja miten uupumista saa pysymään poissa. Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin, voidaan käyttää myös käytännönläheisenä työkalupakkina, jonka avulla voi löytää keinoja nousta uupumuksesta. Kirjan menetelmät ovat arjessa testattuja ja tutkimustietoihin nojaavia, siis faktatietoihin perustavia. Teos jakaantuu kolmeen isompaan teeman, jotka ovat nimetty seuraavasti; Uupumuksen kehitys, toipuminen ja hyvinvointi.

Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin, julkaistiin vuonna 2019. Uuvuksissa äänikirja on Karoliina Niskasen äänittämä, kestoltaan äänikirja on noin kahdeksan tunti pitkä.

Kirjasta: Uuvuksissa

Kokenut psykologi Liisa Uusitalo-Arola on yhdessä kollegansa Katri Kannisen kanssa mallin, jossa keskitytään ihmisten hyvinvoinnin ja jaksamisen lisäämiseen varsinkin työelämässä. Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin jatkaa samalla linjalla ja tarjoaa lukijalle tietoa sekä käytännönläheisiä tapoja millä ihminen voi lisätä omaa jaksamista ja hyvinvointia.

Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin on jaettu kolmeen isoon teemaan ja teemat ovat jaettuina alaotsikoilla. Kirja on helposti lähestyttävä ja hyvin tärkeä. Stressiin liittyvät syyt on WHO:n mukaan Euroopassa yleisin syy sairaslomille.

Uuvuksissa äänikirja ensimmäinen osa käsittelee uupumuksen syntyä ja kehitystä. Osassa tuodaan esille, miten ihminen, joka uupuu, pitäisi oppia huomaamaan omassa jaksamisessa varoitusignaaleja. Lisäksi osassa kerrotaan mitä stressi on ja miten se lopulta johtaa uupumiseen ja miten uupuminen syö itseluottamusta, vaikuttaa tunne-elämään ja sen kautta väistämättä myös ihmissuhteisiin. Lisäksi teoksessa käsitellään miten uupuminen vaikuttaa fyysisen kehoon. Tärkeätä on myös ymmärtää, että uupuminen on oma sairautensa eikö sitä pidä sekoittaa masennukseen tai ahdistukseen.

Uuvuksissa äänikirja ilmainen toinen osa käsittelee toipumista uupumisesta. Kirjailija tuo esiin kuusi askelta, jonka seuraaminen johtaa toipumiseen. Ensimmäinen askel on uupumuksen tunnistaminen ja myöntäminen, seuraavaksi otetaan etäisyyttä asioihin, jotka ovat johtaneet uupumiseen. Tämän jälkeen alkaa elpyminen. Silloin pitää selvittää oman elämänsä tärkeitä arvoja sekä tunnistaa itsessään tarpeet, jotka täytyy muuttaa. Ja viimeiseksi tehdään tarpeelliset muutokset. Tässä osassa käsitellään myös muun muassa jumien tunnistaminen ja purku.

Uuvuksissa äänikirja kolmas osa käsittelee hyvinvointia. Osassa kehotetaan lukijaa tutkimaan toiveitansa ja tehdä suunnitelma, miten toiveita voi toteuttaa ja miten uusi arki rakennetaan siten, ettei uupuminen uhkaa uusia. Kirja on kattava, maanläheinen ja helposti lähestyttävä opas ymmärtämään, hoitamaan ja ennaltaehkäistä uupumusta.

Kirjailijasta: Liisa Uusitalo-Arola

Liisa Uusitalo-Arola on suomalainen kokenut kirjailija, työ- ja organisaatiopsykologi, työterveyspsykologi, kouluttajapsykoterapeutti sekä työnohjaaja. Uusitalo-Arola valmistui psykologiksi Turun Ylipoistolta vuonna 1991 ja on sen jälkeen jatkanut työn ohella, alan opiskelua. Hän on muun muassa työskennellyt Työterveyslaitoksessa vuodesta 1991 vuoteen 2002 tehden tutkimus-, menetelmäkehitys- ja konsulttityötä. Vuodesta 2002 lähtien Uusitalo-Arola on toiminut itsenäisenä yrittäjänä ja ammattiharjoittajana tarjoten muun muassa koulutuksia, terapiaa ja ohjausta. Hän pitää myös omaa blogia.

Uusitalo-Arola on yhdessä kollegaansa Katri Kannisen kanssa kehittänyt lyhyen psykoterapeuttisen työskentelyn mallin. He ovat kirjoittaneet kirjan Lyhytterapeutinen työote vuonna 2015. Uusitalo-Arola teos Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin sekä teokseen kuuluva työkirja julkaistiin vuonna 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: