Uusien alkujen talo Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Lucy Diamond

Äänikirja

Johdanto

Kirjailijan Lucy Diamondin kirja Uusien alkujen talo on kertomus kolmen naisen ystävystymisestä ja ystävyydestä yhden kesän aikana. Kesä, joka muuttaa heidän kaikkien loppuelämän.  Uusien alkujen talo äänikirja kuvailee miten vanhaan merenrantataloon Brightonin idyllisessä rantakaupungissa muuttaa vuokralle saman kesän aikana kolme erilaista ja erilaisessa elämäntilassa olevaa naista. Georgia haaveilee toimittajan työstä, Charlotte pakoilee tragediaa menneisyydessään ja Rosa aloittaa työt paikallisessa ravintolassa ja yrittää nousta jaloilleen ihmissuhteen loputtuaan.

Naiset ystävystyvät keskenään ja löytävät turvaa ja tukea toisiltaan kun jokaisen elämässä alkaa uusi aika. Uusien alkujen talo äänikirja ilmainen on Maija Langin äänittämä. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja 25 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Eeva Parviainen.

Kirjasta: Uusien alkujen talo

Lucy Diamondin teos Uusien alkujen talo on tarina ystävyydestä ja uusista aluista. Uusien alkujen talosta kertoo Charlottesta joka on menettänyt tyttärensä, Georgista joka muuttaa arkkitehti poikaystävänsä perään 500 km Sea View House nimiseen taloon ja Rosasta joka vaihtaa Lontoon elämänsä pieneen rantakaupunkiin parisuhteensa päätettyä ja samalla hän tarttuu unelmiinsa kokin ammatista.

Uusien alkujen talo äänikirja ilmainen kuvailee miten kolme täysin erilaista, ja erilaisissa tilanteissa olevaa, naista löytävät toisiinsa, kaikki kolme naista päättyvät asumaan samaan taloon, Sea View House:en. Georgia kokee elämänsä hyvin tylsäksi hänen pitkäaikaisen poikaystävän Stevien olleessaan päivät työpaikallaan. Sosiaalinen Georgia haluaisi löytää ystäviä ja kokee kahviloissa ja ostoksilla käymisen hyvin tylsäksi.

Georgia on aiemmin työskennellyt kirjastossa josta kaikista mieluisin puuha oli hänen itse keksimän uutiskirjeen kirjoittaminen. Sen vuoksi Georgia päättää ryhtyä freelancer kirjailijaksi vaikka se ei olekaan niin helppoa kun hän alun perin kuvitteli sen olevan. Hän ei kuitenkaan anna periksi vaan jatkaa sinnittelevästi omien unelmiensa toteuttamistaan.

Uusien alkujen talo äänikirja kuvailee myös Rosan taustaa. Rosa jätti poikaystävänsä Maxia kun koki hänen valehdellen hänelle. Vaikka hänen perheensä ja ystävänsä oli sitä mieltä ett Rosa ylireagoi, hän jätti Lontoon ja muutti pieneen rantakaupunkiin missä hän meni kuuden viikon kokkauskouluun ja tämän jälkeen hän sai työtä hotellin apulaiskokkina. Rosa unelmoi omasta ravintolasta. Kun yhden talon asukkaista sairastuu Rosa joutuu yllättäen hoitamaan naisen teini-ikäisen tyttären.

Kolmekymmentäkahdeksanvuotias Charlotte viettää päivänsä sohvalla, nukahtaen ja uneksien löytävänsä tyttärensä Katen. Joka kerta kun hän herää hän muistaa traagisen tilaansa ja tahtosi palata unten maahan missä hän voi olla yhdessä menehtyneen lapsena kanssa. Kate on aivan yksin, kunnes hän ystävystyy Rosan ja Georgien kanssa. Naisten välinen ystävyys toimii haaveiden laastarina, unelmien ponnistuslautana ja kukaan heistä ei tarvitse enää tuntea yksinäisyyttä.

Kirjailijasta: Lucy Diamond

Sue Mongredien eli kirjailijanimeltään Lucy Diamond syntyi vuonna 1970 Nottinghamissa, Isossa-Britanniassa. Nykyään hän asuu perheensä kanssa Bathissa, Isossa-Britanniassa. Hän on opiskellut kirjallisuutta yliopistolla ja tehnyt työtä kustantamossa. Ollessaan kolmen lapsena kanssa kotona Diamond kävi kirjoittamiskurssin ja sen innoittamana päätti kokeilla siipiänsä kirjailijana. Tämä kannatti, noin 20 romaania sekä muutaman lastenkirjan kirjottanut Diamondin teoksia on myyty pelkästään Isossa-Britanniassa noin miljoonaa kappaletta.

Hänen esikoisromaaninsa Any Way You Want Me julkaistiin hänen kotimaassaan vuonna 2006. Diamond on kirjoittanut muun muassa suositun Rantakahvila kirjasarjan. Hänen kirjansa ovat feel good romaaneja jossa henkilöhahmot ovat samastuttavia ja tarinat nokkelia ja lämpimiä käsittelen usein miten erilaisia ihmissuhteita.

Kuuntele Ilmaiseksi: