Unilaulu Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Carin Gerhardsen

Äänikirja

Johdanto

Carin Gerhardsenin kirjoittaman Hammarby-sarjan kolmas osa Unilaulu on erittäin hyvä kirja syyllisyydestä ja salaisuuksista joka piinaavat koko elämän. Unilaulu äänikirja ilmainen saa alkuunsa, kun filippiiniläisnainen ja hänen kaksi lasta löydetään hienosta miljoonien arvoisesta asunnostaan murhattuina. Hammarbyn poliisi ei tiedä mistä aloittaa tutkimustaan koska heillä eivät ole yhtä ainoaa johtolankaa. Kysymyksiä heille on enemmän, muun muassa miksi murhattujen lasten isä elää eristettynä ja miksi ilmeisen rikas ollut nainen on elättänyt itseänsä siivoojana. Tarinan alku vie kauas menneisyyteen, toukokuiseen hienoon onnelliseen päivään.

Unilaulu äänikirja on Anu Vilhusen äänittämä kirja. Äänikirja on kaksi minuuttia vaille 10 tuntia pitkä. Kirjan on suomentanut Maija Ylönen.

Kirjasta: Unilaulu

Unilaulu äänikirja on kolmas kirja Carin Gerhardsenin Hammarby-dekkarisarjassaan. Hammarby sarjassa lukija saa seurata Hammarbyn poliisia ja eritoten rikostutkijaa Conny Sjöbergiä ja hänen tiimiään. Unilaulu alkaa, kun filippiiniläistaustainen nainen ja hänen kahta pientä lasta löydetään murhattuna hienostoalueen miljoonia maksavasta asunnostaan. Murha on raaka, sekä naisesta että hänen lapsistaan on viillelty kurkku auki.

Poliisi on mykistyneenä. Heillä ei ole johtolankoja lainkaan. Asunnosta löytyi pelkästään veren keskeltä jalanjälki ja vihreä paita joka ei kuulu asunnossa asuville. Alkuun katseet kääntyvät kuitenkin lasten isään ja naisen ruotsalaiseen aviomieheen Christer Larssoniin mutta kun rikostutkijalle selviää miehen olleen jo pitkään täysin eristyneensä muilta he ymmärtävät, ettei hän ole se tekijä ketkä he etsivät.

Unilaulu äänikirja ilmainen kertoo miten tutkinta saa dramaattisen käänteen, kun poliisi löytävät osviittaa, että heidän kollegansa Einar Eriksson liittyisi tapaukseen. Miten enemmän poliisi kaivaa tapausta sitä enemmän asioita viittaa siihen, että Eriksson on syyllinen varsinkin, kun selviää että hänellä on vahvoja siteitä uhreihin.

Conny Sjöberg on epävarma mutta hän ei voi sulkea silmänsä todisteihinkaan Unilaulu äänikirja kertoo. Tutkinta vaikeutuu entisestään, kun huomataan että Larsson on kadonnut. Kukaan ei ole nähnyt häntä murhan jälkeisenä aikana ja hänen autonsa on ollut parkkeerattuna hänen asuntonsa ulkopuolella koko rikostutkinnan ajan. Kun poliisi ei onnistu löytämään vastauksia nykyhetkestä he alkavat tutkimaan Erikssonin taustaa ja silloin hirvittävä totuus nousee esiin.

Unilaulu kirjassa kerronta vaihtelee päätarinan ja päähenkilöiden elämäntarinan välillä. Kerronta vaihtelee myös nykyajan ja menneisyyden välillä ja jokaisen vaihdon aikana lukijalle annetaan palapeli tarinasta ja jokaisen palan mukana myös jännitys kasvaa. Tarina on erittäin hyvin rakennettu ja jännitys on välillä sietämätöntä. Myös loppuratkaisu onnistuu kauheudessaan yllättämään.

Kirjailijasta: Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen syntyi vuonna 1962 Ruotsissa. Koulutukseltaan Gerhardsen on matemaatikko. Hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 1992. Kirja ei silloin ollut menestys ja Gerhardsen jatkoi pitkään työnsä matemaatikkona eri firmoissa, kunnes hänen Hammarby-dekkarisarjansa menestys laajasti.  Kahdeksanosainen Hammarby-dekkarisarja on tänä päivänä käännetty yli 25 kielelle ja myynyt maailmanlaajuisesti yli 3 miljoonaa kappaletta.

Gerhardsenin kirjoja on aiemmin julkaistu suomeksi muutamat, Hammarby-sarjan ensimmäiset osat Piparkakkutalo ja Tuhkimotytöt sekä rikosromaani Musta jää. Nykyään Gerhardsen kirjoittaa kokopäiväisesti. Hän asuu Tukholmassa perheensä kanssa. Hammarby kirjasarjan lisäksi hän on kirjoittanut muun muassa lastenkirjasarjan yhdessä Petter Lidbeckin kanssa. Gerhardsenin kirjat on useasti palkittuja muun muassa vuoden paras rikosromaani palkinnolla vuonna 2014 ja vuonna 2018.

Kuuntele Ilmaiseksi: