Uni ja unettomuus Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Leeni Peltonen, Minna Huotilainen, Helmi Uusitalo & Silja Vahtokari

Äänikirja

Johdanto

Uni ja unettomuus tietokirja sisältää sekä uutta että virkistävää tietoa ja uusi oivalluksia nukkumisesta ja unesta. Uni ja unettomuus äänikirja on kirjoittaneet aivotutkija, tunnettu uneton ja uneen liittyvää keskustelua pitkään seuranneet konkarit päättivät yhdessä kirjoittaa aivan uudenlaista kirjaa nukkumisesta. Kirjaan on otettu mukaan myös nuorempia henkilöitä kertomaan heidän nukkumisestaan.

Uni on moniulotteisempi asia, kun mitä on aiemmin ajateltu. Jokainen ihminen on erilainen, myös nukkujina. Tämä johtuu henkilökohtaisista tekijöitä. Tämän lisäksi uneen vaikuttaa myös monet muut asiat kuten muun muassa työajasta. Uni ja unettomuus kirja sisältää myös uutta tietoa unen psykologiasta ja fysiologiasta. Uni ja unettomuus äänikirja ilmainen on äänittänyt Mili Kaikkonen. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 24 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Uni ja unettomuus

Leeni Peltosen, Minna Huotilaisen, Helmi Uusitalon ja Silja Vahtokarin yhdessä kirjoittama Uni ja unettomuus teos on tuore kattava kokonaisuus liittyen uneen ja unettomuuden.

Uni ja unettomuus äänikirja on jaettu kolmeen isoon kokonaisuuteen. Kirjan ensimmäinen osio on nimeltään Perusasioita unesta. Siinä käydään läpi keskeisiä käsitteitä kuten univaiheet ja unen tehtävät. Osiossa käsitellään myös vuorokausirytmiä, unen ja oppimisen yhteyksiä, unien näkemistä sekä nukkumisen historiaa lyhkäisesti ja ytimekkäästi.

Uni ja unettomuus äänikirja ilmainen esittää seuraavaksi kirjan toinen osio Yksilö ja uni eri elämänvaiheissa. Tässä osiossa käydään läpi millainen lapsen, nuoren ja aikuisen uni on sekä paneudutaan erikseen myös naisten uneen, miten esimerkiksi raskaus ja vaihdevuodet vaikuttavat naisten uneen ja unettomuuden. Myös ikääntyvän unenlaatua pohditaan ja tutkitaan tässä osiossa. Tämän lisäksi kirjan toisessa osiossa käsitellään myös, miten työajat vaikuttavat uneen ja sitä että kannattaako unta ruveta mittaamaan.

Uni ja unettomuus äänikirja esittää sen kolmannessa ja viimeisessä osiossa unettomuutta. Osio on nimetty Unettomuus ja sen hoito. Tässä osiossa kerrotaan muun muassa miten tukitaan unihäiriöitä, miten unettomuus kehittyy, miten unettomuutta hoidetaan sekä ilman että lääkkeiden kera. Tämän lisäksi osiossa kerrotaan myös kuka saa hoitoa unettomuuteen ja mistä sitä hoitoa on mahdollista saada. Osion lopuksi kirjailijat kehottavat kaikkia antamaan armoa nukkujille.

Kirjasta saa hyvin paljon tietoa ja lukija varmasti kokee kirjan lukemisen aikana erilaisia oivalluksia omasta nukkumisestaan tai omasta unettomuudesta. Kirjassa kerrotaan esimerkiksi mielenkiintoisen tiedon. Jos kokee jonkun traumaattisen tapahtuman pitäisi sen jälkeen olla mahdollisimman kauan hereillä sen jälkeen. Muuten kokemus voi jäädä niin sanottu kummitelemaan mielessä ja häiritä unia pitkään.

Kirja on kaikille jotka nukkuvat, ja varsinkin heille jotka eivät nuku.

Kirjailijasta: Leeni Peltonen, Minna Huotilainen, Helmi Uusitalo ja Silja Vahtokari

Leeni Peltonen syntyi vuonna 1961. Peltonen on viestintäalan yrittäjä sekä kokenut toimittaja.  Hän on toiminut journalistina muun muassa Suomen Kuvalehdessä ja hän on ollut pitkään Kotilieden päätoimittajana. Hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa omaelämäkerrallisen tietokirjan Valvomo, kuinka uneton oppii nukkumaan sekä kaksi tietokirjaa yhdessä Minna Huotilaisen kanssa.

Minna Huotilainen syntyi vuonna 1968. Huotilainen on aivotutkija ja hän on työskennellyt useissa koti- ja ulkomaisissa yliopistoissa. Hän on eritysien tunnettu tieteellisen tiedon kansantajuistajana sekä kouluttajana. Hän on aiemmin ollut mukana useammassa tietokirjan kirjoittamisessa.

Helmi Uusitalo on fysiikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Hän on aiemmin osallistunut kirjan Lukiolaisten selviytymisopas kirjoittamiseen.

Silja Vahtokari on biokemian opiskelija Strathclyden yliopistossa Glasgowssa. Hän on erityisen kiinnostunut sairauksien toimintamekanismeista, geenien toiminnasta ja niiden mahdollisesta muokkaamisesta.

Kuuntele Ilmaiseksi: