Tuntematon Kimi Räikkönen Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Kari Hotakainen

Äänikirja

Johdanto

Me kaikki tiedämme hänet, Suomen tunnetuin jäämies, mutta kuka meistä voi sanoa, että tunnemme häntä? Kimi Räikköinen on vaatimattomista oloista lähtenyt, hiljainen mies joka haluasi ajaa tuntemattomana vaan formulaa. Kari Hotakaisen on kirjoittanut mahtavan, humoristisen ja silmiä avaavan elämänkerran Kimi Räikkösestä ja hänen elämänsä tähän asti. Kimin lisäksi ääneen pääsevät myös sukulaisia ja työkavereita ja antaa meille mahdollisuuden tutustua Kimiin. Mies, joka haluaa ajaa, ja ajaa hyvin seitsemän miljoonan euron arvoisen auton mutta mieluiten olisi puhumatta sanaakaan radan ulkopuolella.

Tuntematon Kimi Räikkönen kirjailija Kari Hotakainen pitää mielenkiinnon yllä kirjoitustyylillään. Tuntematon Kimi Räikkönen äänikirja lukee meille Aku Laitinen. Kirja on ollut huippusuosittu julkaisustaan asti. Kirja julkaistiin marraskuussa 2019.

Kirjasta: Tuntematon Kimi Räikkönen

Kimi-Matias Räikkönen syntyi vuonna 1979 Espoossa. Perhe oli tavallinen suomalainen perhe. Hänellä on isoveli, joka ajaa rallia Suomessa. Peruskoulun jälkeen Kimi aloitti ammattitutkinnon suorittamisen autolinjalla mutta koulu jäi kesken, kun Kimi halusi keskittyä kilpa-ajoon. Näin jälkeenpäin voi todeta, että se oli Kimiltä onnistunut veto. Kimi on Suomen kautta aikojen eniten tienannut urheilija. Tuntematon Kimi Räikkönen äänikirja ja kirja kertovat tarinan tavallisesta pojasta, joka onnistui ajamaan itseänsä epätavallisen ammatin huipulle.

Vaikka moottoriurheilu ei kiinnostaisikaan, tämä kirja ei taatusti jätä kylmäksi. Kirjassa kuullaan myös Kimin äitiä, veljeään, vaimoaan ja ystäviä. Sanansa sanovat myös muut kuljettajat, tallipäälliköt, mekaanikot, fysiovalmentaja, manageri ja aivan tavallinen formulafani.

Kirjassa paljastuu myös moni uusi asia Kimistä. Lukijalle selviää muun muassa, että Kimin erikoisen äänen takana on polkupyörä onnettomuus missä viiden ikäisen Kimin äänihuulet vaurioituivat.  Kimi on aina ollut harvasanainen, jo lapsuudessa. Tästä huolestuneet vanhemmat veivät pojan terapeutille missä tämä suoritti kolmen tunnin älykkyystestit kahdessakymmenessä minuutissa. Terapeutti totesi vanhemmille, että Räikkönen on keskivertoa älykkäämpi ja tämä voisi selittää pojan harvasanaisuutensa.

Tänä päivänä Kimi Räikkönen on lopettanut Formula1 kilpa-ajon. Hän on naimisissa suomalaisen Mintun kanssa ja heillä on kaksi lasta, poika ja tyttö. Kimin poika on jo aloittanut moottoriurheilun, samassa harrastuksessa mistä hänen isänsäkin rakkaus moottoriurheiluun sai alkuunsa, nimittäin karting.

Kirjassa käydään toki läpi Räikkösen vaihderikasta uraa Formula1- kisakuljettajana, tallit, voitot ja häviöt. Vaikka Tuntematon Kimi Räikkönen äänikirja ilmainen ei ole yhtä vauhdikas, kun Kimin ajo on se silti nopeatempoinen ja hurja. Kirja on myös humoristinen, liikuttava ja avaa oven kiehtovaan maailman. Kirjailija Kari Hotakainen pitää mielenkiinnon yllä kirjoitustyylillään ja Tuntematon Kimi Räikkönen äänikirja lukee meille Aku Laitinen.

Kirjailijasta: Kari Hotakainen

Kari Hotakainen syntyi 1957 Porissa. Hän on tunnettu ja palkittu suomailainen kirjailija. Tuntematon Kimi Räikkönen on Hotakaisen ensimmäinen henkilökuva. Kari Hotakainen on hyvin tunnettu romaanistaan Juoksuhaudantie mistä on myöhemmin myös tehty elokuva. Juoksuhaudantie voitti vuonna 2002 Finlandia palkinnon. Romaanien lisäksi Hotakainen on kirjoittanut myös lasten- ja nuortenkirjoja, runoja, kuunnelmia, sekä käsikirjoituksia.

Hänellä on oma yritys, joka keskittyy julkaisutoimintaan. Hotakainen on tuttu näky televisiossa missä hän toimii yleensä panelistina tai kommentaattorina. Hotakainen on naimisissa, hänellä on kaksi lasta ja hän asuu Helsingissä. Hotakaisella on humoristinen kirjoitustyyli ja hänen romaaneissansa ollaan useimmiten arjessa, tavallisessa Suomessa. Hän myös kuvaa kirjoissaan maaseutua tai lähiöelämää sekä ruumiillista työtä tekeviä ihmisiä.

Kuuntele Ilmaiseksi: