Tuntematon Danny Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Pirjo Kemppinen

Äänikirja

Johdanto

Toimittaja Pirjo kemppisen kirjoittama Danny Tuntematon on rehellinen muotikuva, jo eläessään legendaksi muodostuneeksi, viihdetaitelijasta Dannysta. Danny on toiminut viihdetaitelijana kohta 60 vuotta, hänellä on yli 100 listahittiä ja hän on luotsannut yli 150 artistia. Musiikkineuvos, synnyin nimeltään Ilkka Lipsanen, artistinimeltään Danny, on Suomessa toiminut viihteen uranuurtajana.

Tuntematon Danny äänikirja kertoo Dannystä, siitä minkälainen ihminen hän on kulissien takana, piirteistä jotka ei julkisuudessa ole nähty, hänen elämän vaiheistaan ja eri puolista. Kirjassa Danny kertoo suvun perinnöstä, uran taantumisista ja nousuista, rakkaudesta ja sen tuomista ristiriidoista, ystävyydestä ja hänen elämän tarkoituksesta. Tuntematon Danny äänikirja ilmainen lukee Jari Nissinen. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 38 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Tuntematon Danny

Tuntematon Danny äänikirja on kirjoittanut pitkän linjan toimittaja Pirjo Kemppinen. Kirjan keskiössä on Danny ihmisenä, ei niinkään artistina.

Pirjo Kemppinen on haastatellut kirjaa varten Dannyä sekä hänen lähipiiriin ja elämään kuuluvia ihmisiä. Jopa edesmenneet ja haastattelusta kieltäytyneet pääsevät ääneen vanhojen haastatteluiden tai omien elämänkertojensa pohjalla. Kirjassa Dannyn elämää käydään läpi aikajärjestyksessä, vaikka luonnollisesti jää myös aukkoja.

Tuntematon Danny äänikirja ilmainen on hienovarainen kuvaus henkilöstä Ilkka Lipsasesta. Valitettavasti hänen musiikkiuraa käsitellään kirjassa suhteellisen vähän. Kirjasta löytyy toki myös muutamia tarinoita hänen tavastaan toimia työssään. Kirjassa kerrotaan muun muassa siitä kuinka Danny rakensi kuuluisan esityksensä analysoimalla, miten yleisö reagoi erilaisiin kappaleisiin ja tapahtumiin lavalla. Nerokasta!

Myös tarina siitä miten Danny valloitti Kiinan, on mielenkiintoista luettavaa. Tapahtuma oli nimittäin erittäin hyvin tehty vienninedistäminen. Projekti oli iso ja se tehtiin kunnolla. Kirjassa kerrotaan, miten 42 laulua käännettiin Kiinaksi, varmistaen ettei siellä ollut mitään joka liittyi esimerkiksi politiikkaan tai uskontoon. Laulun lähetettiin ennakkoon Kiinan missä ne tarkastettiin ja hyväksyttiin. Ja näin pääsi Ilkka Lipsanen Suomesta Aasiaan esiintymään kiinaksi!

Tuntematon Danny äänikirjaa koostuu paljolti kertomuksista Dannyn erikoisesta lapsuudestaan. Dannyn äiti oli kaunis mutta temperamenttinen näyttelijä. Isä taas lähti Brasiliaan kolmeksi vuodeksi ”ostamaan kahvia” kun äiti halusi erota. Danny ja veljekset jäivät aika lailla yksin asumaan. Sukulaistädit toki piti heistä huolta mutta itse piti pärjätä suurimman osan ajasta. Dannyn isoäiti oli turvallinen aikuinen, joulut vietettiin hänen luonaan aina Vanha-Lahden kartanolla Raumalla. Dannyn vanhemmat ei siellä edes jouluna nähty.

Tuntematon Danny on helppolukuinen kirja ja se sisältää paljon kuvia. Kirjassa puhuvat myös Dannyn läheiset, he kuvaavat Dannya ystävänä, puolisona, kollegana, rakastettuna, isänä, työnantajana ja yhteistyökumppanina.

Kirjailijasta: Pirjo Kemppinen

Pirjo Kemppinen on syntynyt Orimattilassa. Hän on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Koulutukseltaan hän on journalisti. Hän on tehnyt pitkän työuran muun muassa Seura ja Viva lehtien toimittajana missä hän on erikoistunut henkilöjuttuihin. Kemppinen on kertonut haluavansa kertoa ihmisten tarinoita, olivatpa he julkisuudenhenkilöitä tai ei. Häntä kiehtoo tarinat jota ei olla vielä koskaan kerrottu. 

Kemppisen esikoiskirja Tuntematon Danny julkaistiin vuonna 2021. Kirjassaan Kemppinen avaa Danny, viihdetaitelijan, uusia puolia ja kuvaa häntä enemmänkin yksityishenkilönä, kun julkisuudenhenkilönä. Hän haastatteli kirjan teko vaiheessa yli 30 ihmistä Dannyn elämän varrelta tuttuja. Kirjaa kirjoittaessa Kemppinen tutustui toki Dannyyn paremmin mutta totea tähden vielä olevan mysteeri monella tapaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: