Tunteiden lukukausi Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Enni Mustonen

Äänikirja

Johdanto

Tunteiden lukukausi on Enni Mustosen kirjoittama kirja pienen kylänkoulun uudesta opettajasta Elina Salovaarasta. Elina on aina elänyt elämänsä niin kuten häneltä on odotettu. Tunteiden lukukausi äänikirja kertoo Elinan jättäneensä työnsä Vantaalla ja muuttaa Saimaan rannalle maaseudulle asumaan. Elämä on siellä kovin erilaista kun suuressa kaupungissa ja alkuun Elinalta vaatii jonkun verran sopeutumista löytääkseen paikkansa.

Elämä pienessä kylässä voisi olla hyvinkin mukava ellei olisi niin että Elina kokee työpaikkakiusaamista koulun johtajaopettajan toimesta. Elina löytää kuitenkin monia uusia ystäviä ja muutamasta tulee ehjä muutakin kuin ystävä. Tunteiden lukukausi äänikirja ilmainen on Fanni Noroilan äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 47 minuuttia.

Kirjasta: Tunteiden lukukausi

Tunteiden lukukausi äänikirja esittää päähenkilönsä, nuoren ala-asteen luokanopettajan Elina Salovaaran. Elina on opettajaperheen lapsi joka on koko elämänsä tehnyt sitä mitä häneltä on odotettu. Hän oli kuuden laudaturin ylioppilas ja valmistui luokanopettajaksi hyvin arvosanoin ja täysin ajallaan. Hän sai työpaikan Vantaalla. Kyseessä oli lähiön koulusta josta suurin osa lapsista oli ulkomaantaustaisia, Elinalla oli siis työ missä hään pääsisi todella vaikuttamaan.

Tunteiden lukukausi äänikirja ilmainen kuvailee kuinka Elina ei kuitenkaan ollut tyytyväinen elämänsä ja hänestä tuntuu että koko hänen elämänsä on valmiiksi määritelty. Lopulta Elina tekee yllättävän ratkaisun ja jättää työnsä Vantaalla, muuttaakseen Saimaan rannalle. Pienessä kylässä asuu myös Elinan vanhempi sisko joten täysin tuntemattomalle tielle Elina ei lähde.

Elina saa luokanopettajan paikan pienestä kyläkoulusta. Kaikki olisi hyvin ellei koulun johtajaopettaja olisi Elinalle ilkeä. Elina kokee joutuvansa kiusatuksi opettajan toimesta ja vaikka mitä hän tekisi hänellä on sellainen tunne että hän astuu jonkun varpaille.

Tunteiden lukukausi äänikirja kuvailee miten Elina kuitenkaan ei ole tilanteessa yksin. Hänen tukena on muun muassa nuori (ja erittäin mukavan näköinen) koulutoimenjohtaja, koulun vanhempi vahtimestari ja hänen vaimonsa eli koulun keittäjä. Elina tutustuu moneen mukavaan kylälaiseen matkan varrella ja loppujen lopuksi ensimmäinen lukuvuosi kyläkoulussa on aika onnellinen.

Tunteiden lukukausi pyörii pääosin kolmekymppisen Elinan ja hänen työnsä ympärillä, vaikka onhan ilmassa myös romantiikkaa. Kirjan miljöö ja tapahtumapaikka ovat hyvin onnistuneet ja antaa lukijalle hieman tietoa millaista pienessä kyläkoulussa on.

Enni Mustonen on tunnettu vahvoista naishahmoistaan ja ihmissuhteita kuvaavia kirjoistaan, tämä pätee tähänkin kirjaan. Kirjan tarina on mukavaa ajanvietettä, ja tarinan tapahtuvat ovat mukavassa paikassa. Kirja toimii mainiona kesälomaviihteenä.

Kirjailijasta: Enni Mustonen

Kirsi Manninen, kirjailijanimeä Enni Mustonen myös käyttäen, syntyi kirjailijaperheeseen Pohjanmaalla, Seinäjoella, 1950-luvun alussa. Paljon opintoja suorittanut filosofian tohtori on tullut tunnetuksi käsikirjailijana ja kirjailijana. Tuotteliaan kirjailijauransa aikana Manninen on kirjoittanut parisen sataa teosta. Hänen toiminta-alansa kirjailijana on sekin laaja. Hän on kirjoittanut muun muassa romaaneja, novelleja, dekkareita, naisviihdettä ja lastenkirjoja sekä tutkimuksia kirjallisuudesta ja historiikkeja.

Mannisen esikoisteos oli nimeltään Maitotyttö. Kirja julkaistiin vuonna 1984. Manninen on myös useiden kirjasarjojen takana. Muun muassa kirjasarjat Pohjatuulen tarinoita, Syrjäkatsojan tarinoita, Järjen ja tunteen tarinoita sekä Koskivuori ovat Mannisen käsialaa. Mannisen tytär on jatkanut perinnettä, hän toimii myös kirjailijana.

Kuuntele Ilmaiseksi: