Tunne lukkosi Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Kimmo Takanen

Äänikirja

Johdanto

Tunne lukkosi: Vapaudu tunteiden vallasta on Kimmo Takasen käsialaa. Takanen on yksi skeemataerapian edelläkävijöistä Suomessa. Hän ylläpitää suosittua nettisivustoa ja toimii sekä terapeuttina että kouluttajana. Tunne lukkosi Vapaudu tunteiden vallasta teos opetta tunnistamaan menneisyytemme vaikutukset ja tekemällä niin kasvat entistä eheämmäksi aikuiseksi. Teos sisältää myös kattavia testejä ja käytännön harjoituksia, jotta lukija voisi hyödyntää oppimansa taitoja.

Teos julkaistiin vuonna 2011 ja Tunne lukkosi äänikirja julkistettiin vuonna 2017. Kimmo Takanen on myös julkaissut muita itseapu kirjoja, tunne lukkosi jatko-osia. Viimeinen Parisuhteen tunnelukot: Avaimia toimivaan rakkauteen julistettiin vuonna 2019. Tunne lukkosi äänikirja ilmainen on äänittänyt Aku Laitinen, jolla on pitkä kokemus äänikirjojen lukijana.

Kirjasta: Tunne lukkosi

Tunne lukkosi: Vapaudu tunteiden vallasta teos opetta tunnistaan menneisyytemme vaikutukset, tekemällä niin kasvat entistä eheämmäksi aikuiseksi. Vaaditko itsestäsi lian paljon? Uhraatko omat tarpeesi muiden tarpeiden edelle? Kohtaatko usein hankalia tilanteita ihmissuhteissasi? Tiedostatko että toimit joskus tavalla, joka on sinulle haitallista, mutta et silti tiedä miten muuttaisit itseäsi? Jos vastaat kyllä yhteen tai useampaan yllä olevasta kysymykseen, Tunne lukkosi teos on sinulle.

Kirjan avulla opit tiedostamaan omiasi tunne-elämän lukkoja ja niiden vaikutusta elämässäsi. Lukijaa ohjeistetaan aivan uudella tavalla ymmärtämään miten menneisyys vaikuttaa nykyhetkeen ja auttaa näkemään uusia ratkaisuja haasteisiin. Kirja on täynnä helposti lähettyvillä kuvia ja esimerkkejä, joka havainnollistaa lukijalle kirjassa pohdittavia teemoja. Kirjan avulla on mahdollista tavoittaa sitä mistä olet aina haaveillut. Kirjassa on tarkat kuvaukset kaikkien 18 tunnelukon piirteistä sekä testejä, joilla voit kartoittaa tunnelukkosi ja niiden alkuperän.

Kirja tarjoaa useita skeematerapiaan pohjautuvia käytännön harjoituksia, joilla voit itse auttaa itseäsi vapautumaan lukoistasi.Kirjassa puhutaan paljon sisäisestä lapsestamme. Olemme vielä sama ihminen mitä olimme lapsuudessa. Lapsen lailla aikuinen myös kaipaa rakkautta, huolenpito ja välittämistä. Meidän pitäisi kohdata itseämme aikuisena kuten lasta kohdellaan. Sisäinen lapsemme on se, joka kokee kaikkia tunteita mitä aikuinen minä kohtaa. Nykyinen vastuullinen aikuinen sinussa auttaa sisäistä lastasi kaikissa tilanteissa rauhoittamalla ja juttelemalla rohkaisevasti.

Tunne lukkosi: Vapaudu tunteiden vallasta julkaistiin vuonna 2017 ja itse teos 2011. Tunne lukkosi äänikirja ilmainen ei ehkä kuvien ja testien perusteella toimi ihan yhtä hyvin kuin kirja, mutta teos on joka tapauksessa erittäin merkitsevä hänellä, joka haluaa ymmärtää itsensä paremmin.  Tunne lukkosi äänikirja lukee Aki Laitinen, kokeneena äänittäjänä ja miellyttävällä äänellä varastettu, tekee kuunteluelämyksestä mielekkään.

Kirjailijasta: Kimmo Takanen

Kimmo Takanen syntyi vuonna 1976 Oulussa. Hän oli koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti, kun hän kohtasi kirjan skeematerapiasta, joka muutti hänen elämänsä suunnan. Nykyään Takanen on tietokirjailija ja kouluttaja. Takanen ylläpitää myös suosittua nettisivustoa. Takanen on erikoistunut skemaaterapiaan ja myös yksi skeematerapian edelläkävijöistä Suomessa. Takanen on erikoistunut sekä mindfulnessiin että kognitiiviseen terapiaan.

Kimmo Takanen on kirjoittanut suuren suosion saavuttaneen teoksen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta lisäksi myös Päästä irti. Vapaudu läsnäoloon vuonna 2013, Tunne sydämesi: Matka uuteen rakkauteen vuonna 2015, Murra tunnelukkosi. Työstä tunteet, toimi toisin vuonna 2017, Päästä irti: Vapaudu tunnelukoista vuonna 2018 ja Parisuhteen tunnelukot: Avaimia toimivaan rakkauteen vuonna 2019.

Kuuntele Ilmaiseksi: