Tunne itsesi parisuhteessa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Eevi Vuoristo

Äänikirja

Johdanto

Eevi Vuoriston kirjoittama Tunne itsesi parisuhteessa on helposti lähestyvä opas itsetuntemukseen parisuhteessa. Koska parisuhde on elämämme läheisin ja intiimein suhde se tarkoittaa myös, että ihminen tuo parisuhteensa sekä kipukohtiamme, haavaisuuttamme ja toimintamallejamme. Varsinkin ne toimintamallit, jotta emme edes tiedosta.  Tämä tuo suhteeseen sekä meidän parhaamme puolet että heikommat puolemme.

Tämä johtaa luonnollisesti siihen, että varmuudella toistamme omassa parisuhteessa vanhoja kaavoja. Kun näitä kaavoja alkaa tutkimaan, ne voi yllättää itseämmekin.  Tunne itsesi parisuhteessa äänikirja kertoo miten voimme toimia toisin ja muuttaa roolit, selviytymiskeinot ja tunteet jotka nousevat alitajunnastamme pintaan. Tunne itsesi parisuhteessa äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjan pituus on 3 tuntia ja 48 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Tunne itsesi parisuhteessa

Eevi Vuoriston Tunne itsesi parisuhteessa äänikirja on kannustava opas joka tarjoaa sekä työkaluja että tietoa, kuinka ja miten ymmärtää ja käsitellä omaa parisuhdetta.  Kirja toimi tavallaan vertaistukena joka kulkee rinnallanne kohti ehjempää ja tietoisempaa yhdessäeloa.

Kirjan alussa kirjailija itse kertoo oma parisuhdetaustansa olevan dramaattinen. Siinä kirjailija kuvaa kuinka hän tietämättä etsi nuorena miehistään isähahmoa ja kuinka hän kipuili ensimmäisen eronsa kokeneena. Kirjailija kertoo myös kärsineensä läheisriippuvaisuudesta ja miten tämä on vaikuttanut hänen parisuhteeseensa. Lopulta Vuoristo oivalsi hakea apua ja oppi terapian kautta itsestänsä ja toimintamalleistaan jotka hän oli tuonut mukanansa jokaiseen aiempaan parisuhteensa.

Tunne itsesi parisuhteessa äänikirja ilmainen on jaettu neljään osaa. Ensimmäinen osa on nimeltään Parisuhdemallit. Osiossa käsitellään asioita kuten mitä meistä jokainen tuomme mukanamme parisuhteeseen, mikä meidän kannattelukokemus on ja mitä peilaamme suhteessa. Osiossa puhutan myös tyhjiöstä ja meidän alitajuisesta malli rakkaudesta. Osiossa käsitellään myös muun muassa aiempia traumakokemuksia sekä vanhemmuutta. Osio sisältää myös muutama kirjoitusharjoitus ja muutama piirtämisharjoitus.

Osio kaksi Tunne itsesi parisuhteessa äänikirja käsittelee suhteen tukipilarit. Tukipilarit ovat sitoutuminen, intohimo ja avoimuus. Osiossa on myös yksi kuunteluharjoitus ja yksi kysymysharjoitus.

Kirjan seuraava osio on nimeltään Vaativat ilmiöt parisuhteessa. Osiossa käsitellään transferenssia (joku käsittelemätön asia menneisyydestä nousee pintaan), defenssit (ihmisen puolustusmekanismeja), projektio ja projisointi (eli projektio tarkoittaa, että näkee toisessa piirteitä, tapoja tai toimintamalleja mitä ei kykene kohtaamaan omassa persoonassa) ja interjektio (tarkoittaen että ulkopuolelta tulevat asiat kuten soisen arvot omaksutaan).

Kirjan viimeisen osia Konfliktit ja kommunikaatio käsittelee muun muassa miten riidellään ja miten riidat käsitellään jälkeenpäin. Osiossa käsitellään myös anteeksiantoa, seksuaalisuutta ja suhteen lopettamista. Osio sisältää yksi piirtämisharjoitus sekä itse itsereflektio harjoitus.

Kirjailijasta: Eevi Vuoristo

Eevi Vuoristo on syntynyt Tampereella. Vuoristo kirjailija, pariterapeutti, itsetuntemuskouluttaja ja lyhytterapeutti. Hän on toiminut ja tehnyt työtä ihmisten parissa yli 10 vuotta. Eevi Vuoristo on aiemmin julkaissut kirjat Ole itsesi armollinen vuonna 2018 ja Ymmärrä itseäsi ymmärrä suhteitasi vuonna 2020. Tämän lisäksi hän pitää suosiota saavuttanutta Inhimillistä itsetuntemusta – podcastia vuodesta 2016 lähtien mitä voi kuunnella sekä iTunesissa että Spotifyssa.

Vuoristo vetää myös erilaisia verkkokursseja ja valmennuksia myös puolisonsa Juuso Vuoriston kanssa. Kursseilla käsitellään parisuhdetta sekä tuetaan ihmisiä itsetuntemuksensa saralla ja henkisessä kehityksessä. Vuoristo kirjoittaa myös suosittua blogia nimeltään Rosoista ja pehmeää Hidasta elämää sivustolla. Hän pitää myös instagramissa tykätty @inhimillinenitsetuntemus profiilia.

Kuuntele Ilmaiseksi: