Traktori joka tahtoi nukahtaa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Carl-Johan Forssén Ehrlin

Äänikirja

Johdanto

Traktori joka tahtoi nukahtaa äänikirja vuodelta 2020 on tunnetun ruotsalaisen käyttäytymistieteilijän Carl-Johan Forssén Ehrlinin nukahtamissatu perheen pienimmille. Forssén Ehrlin on myös maailmanlaajuisesti suuren suosion saavuttaneiden Kani joka tahtoi nukahtaa sekä Norsu joka tahtoi nukahtaa satujen kirjailija. Kani joka tahtoi nukahtaa, on historian ensimmäinen omakustanne koskaan joka on noussut Amazonin bestseller listalle.

Traktori joka tahtoi nukahtaa äänikirja ilmainen, on satu pienestä punaisesta traktorista nimeltä Jori, joka ei saa unta. 36 minuutin pituisessa sadussa Jori kyselee kavereiltaan vinkkejä nukahtamiseen. Satu sisältää psykologisia rentoutumiskeinoja, jota auttavat lapsen saamaan unesta kiinni. Traktori joka tahtoi nukahtaa, on Vuokko Hovatan äänittämä. Suomennoksen on tehnyt Ulla Lempinen.

Kirjasta: Traktori joka tahtoi nukahtaa

Jokainen vanhempi on kokenut pienen iltakukkujan. Kun kaikki keinot on kokeiltu ja lapsi on edelleen virkeä eikä meinaakaan saada unesta kiinni, viimeistään silloin kannattaa laittaa Traktori joka tahtoi nukahtaa äänikirja soimaan. Kirjailijan Carl-Johan Forssén Ehrlinin rauhoittumissadut lapsille on saavuttanut huikeaa maailmanmenestystä.

Traktori joka tahtoi nukahtaa äänikirja ilmainen, on meditatiivinen iltasatu jota, psykologisia keinoja käyttäen, rauhoittaa ja rentouttaa jotta lapsella on paremmat lähtökohdat nukahtamaan. Kirjan tempo on rauhallinen ja tulisi lukea hitaasti saavuttaakseen parhaimman tuloksen.

Sadun päähahmo pieni punainen traktori nimeltä Jori asuu maatilan ladossa. Jorin paras ystävä on maanviljelijä nimeltä Uinu. Uinu nukahtaa illan tullen aina hyvin helposti. Toista se on Jorilla jolla tuntuu olevan vaikeuksia saada unesta kiinni. Eräänä iltana, kun hänelle ei taaskaan tule uni Jori päättää lähteä ajelulle kysyäkseen kavereiltaan vinkkejä ja neuvoja nukahtamiseen.

Jori kutsuu kuuntelijan mukaan ja yhdessä lähdetään tapaamaan muun muassa haukuttelevan porkkanan, Noora norsun, Väsymyspuun sekä Kalle Kani. Kaikilla heillä on omat konstinsa nukahtaa. Kirjan lopussa maatilalla asuva Hulda kana nukahtaa Jorin pyörien unettavaan ja mukavaan surinaan.

Traktori joka tahtoi nukahtaa äänikirja sisältää ohjeita, miten valmistaa lasta ja olosuhteet siten että sadun kuunteleminen tosiaan johtaa lapsen nukahtamiseen.  Ohjeissa muun muassa kehotetaan kuuntelijaa ja hänen vanhempiaan tekemään kirjan kuuntelusta tapaa. Lapsi ei välttämättä nukahda sadun kuunteluun ensimmäisellä kerralla. Kirjassa kehotettaan myös lukemaan tai kuuntelemaan sadun sinnikkäästi loppuun asti. Päivän aikana on myös hyvä valmistella lasta esimerkiksi keskustelemalla kirjasta saamista neuvoista nukahtamiseen.

Traktori joka ei tahtoi nukahtaa kirja, julkaistiin Suomessa vuonna 2020. Teoksen on suomentanut Ulla Lempinen ja äänikirjan lukee kokenut Vuokko Hovatta. Äänikirja on pituudeltaan 36 minuuttia pitkä.

Kirjailijasta: Carl-Johan Forssén Ehrlinin

Carl-Johan Forssén Ehrlinin syntyi Ruotsissa vuonna 1978. Hän on koulutukseltaan käyttäytymistieteilijä sekä valmentaja. Hän on vuosia tehnyt työtä viestinnän ja henkilökasvun alalla valmentajana, kurssienvetäjänä ja kouluttajana. Forssén Ehrlinin opettaa Jönköpingin yliopistolla viestintää sekä luennoi maailmanlaajuisesti johtamisesta ja viestinnästä. Forssén Ehrlinin kirjoittaa lapsille suunnattujen satujen lisäksi myös kirjoja henkilökohtaisesta kasvusta ja johtajuudesta.

Forssén Ehrlinin teki suuren läpimurron vuonna 2015 julkaisemalla omakustanteena nukahtamissadun Kani joka tahtoi nukahtaa. Kirja on ensimmäinen omakustanne joka pääsi bestsellerlistalle Amazonille. Kirjasta on tullut ilmiö ja se on käännetty noin 40 eri kielelle. Vuonna 2019 Forssén Ehrlinin julkaisi sadun Rohkean Rikun hulinaviikko joka auttaa lasta käsittelemään ja ymmärtämään tunteitaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: