Tositarinoita Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Dave Grohl

Äänikirja

Johdanto

Tositarinoita on tunnetun rockmuusikon Dave Grohlin odotettu elämänkerta. Karismaattinen rokkari oli aikoinaan tunnettu grunge yhtyen Nirvanan rumpali jonka jälkeen hän on toiminut yhteen Foo Fightersin keulahahmona. Tositarinoita äänikirja syntyi, kun koronapandemia alkoi Grohl rupesi kirjoittamaan Instagramissa, davestruestories nimisellä tilillä, omasta lapsuudestaan ja villistä nuoruudesta sekä urastaan. Urastaan hän kertoi sekä alkuajoista että hänen kokemistaan huippuhetkistä. Hänen tilinsä oli huippusuosittu heti alusta. Tositarinoita perustuu paljon Grohlin kertomiin tarinoihin Instagramissa mutta se sisältää myös ennen julkaisemattomia tarinoita.

Tositarinoita äänikirja ilmainen on Ilkka Villin äänittämä. Kirjan on kääntänyt suomeksi Simo Liikanen. Äänikirja on pituudeltaan 11 tuntia ja 46 minuuttia pitkä. Kirja julkaistiin vuonna 2021.

Kirjasta: Tositarinoita

Aikoinaan Nirvanan rumpalina toiminut ja nykyään Foo Fightersin yhtyeen keulamies Dave Grohlia oli pyydetty jo vuosia kirjoittamaan elämänkerran. Hän on kuitenkin ollut täysin työllistetty sekä musiikin että elokuvien parissa, vaikka hän ei ideaa elämänkerrasta vastustanutkaan. Vasta kun koronapandemia iski Grohl aloitti kirjoittamisen.

Tositarinoita äänikirja on rento ja humoristinen kirja Grohlin elämästään. Dave Grohl on saavuttanut maailmanmenestystä ja on nykyään yksi maailman sekä vaikutusvaltaisimmista ja rakastetuimmista rock-muusikoista. Grohl syntyi Ohiossa mutta kasvoi Virginiassa. Hän oli kahdentoista vanha, kun hän tarttui ensimmäistä kertaa kitaraan. Lukiossa ollessaan hän vaihtoi kitarasta rumpuihin. Grohl kertoo kirjassaan, että opetteli rumpujen soittamista kuuntelemalla musiikkia.

Tositarinoita äänikirja ilmainen kertoo, että Grohl aloitti varsinaista uraa punkkia soittavassa Scream yhtyessä. Kun Scream yhtye lopetti Grohl sai kuulla että, siinä vaiheessa ei vielä kovinkaan tunnettu, yhtye nimeltään Nirvana etsi rumpalia. Kurt Cobain, joka oli Nirvanan laulaja, oli nähnyt Screamin keikan ja sanonut ”olisipa Nirvanassakin tuollaista rumpalia” joten Grohl soitti Cobainille ja päättyi näin Nirvanan rumpaliksi. Tämä tapahtui juuri ennen Nirvanan läpimurron vuonna 1991.

Vuonna 1994, juuri Cobainin kuoleman jälkeen, Grohlilla ei ollut hajuakaan mitä tekisi seuraavaksi, joten hän aloitti sooloprojektin nimeltään Foo Fighters. Foo Fightersin kolmella ensimmäisellä levyllään Grohl teki ja soitti kaikkia instrumentteja itse mutta tämän jälkeen Foo Fightersin liittyi myös ihka aitoja ihmisiä, kertoo Tositarinoita äänikirja.

Grohlin kirjoittama Tositarinoita ei ole ollenkaan tyypillinen elämäkerta, vaikka se käykin hänen elämänsä läpi syntymästä asti nykyhetkeen. Kirjassa ei puida musiikkiuraa levyjen tai välivuosien kautta vaan kirja koostuu luvuista jossa jokainen sisältää tarinan taikka tapahtuman joka liittyy olennaisesti hänen elämänsä vaiheisiin. Tämä on se elämänkerta joka on odotettu ja odotus oli sen arvoinen!

Kirjailijasta: Dave Grohl

David Eric ”Dave” Grohl syntyi tammikuussa vuonna 1969 Yhdysvalloissa, Warren nimisessä kaupungissa Ohion osavaltiossa. Hänen äitinsä oli opettaja ja hänen isänsä toimittaja. Grohl jätti koulut kesken keskittyäkseen musiikkiin täysipäiväisesti.  1980-luvulla Grohl oli jäsenenä ainakin Freak Baby yhtyessä, Mission Impossible yhtyessä ja punk yhtyessä Screamissa.

Grohl liittyi Nirvana yhtyeeseen rumpalina vuonna 1990. Grohl oli Nirvanan rumpalina Kurt Cobainin kuolemaan asti vuonna 1994. Nirvanan hajoamisen jälkeen, johtuen Cobainin kuolemasta, Grohl alkoi työstämään sooloprojektia josta myöhemmin tuli yhtye nimeltään Foo Fighters. Grohl on sanonut, että sooloprojektissa soittaminen oli hänelle kuten terapiaa hyvän ystävän kuoleman jälkeen. Grohl on naimisissa ja hänellä on kolme tytärtä.

Kuuntele Ilmaiseksi: