Torstain murhakerho Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Richard Osman

Äänikirja

Johdanto

Koomikkona ja juontajana tunnettu brittiläinen Richard Osmanin kirjoittama kirjasarja Torstain murhakerhon ensimmäinen osa samaa nimeä kantava: Torstain murhakerho on vihdoin saatavana suomeksi.  Torstain murhakerho äänikirja kertoo tarinan neljästä eläkeläisistä jotka asuvat rauhallisella luksustason eläkeläisyhteisössä jotka joka torstai kokoontuvat selvittelemään rikoksia jotka ovat jääneet polisiin toimesta ratkaisemattomiksi.

Yksi eläkeläisistä hankkii tapausten tutkintakansiot suhteilla jolla hänellä on. Sitten heidän kylässä tapahtuu raaka murha ja Torstain murhakerho joutuu tositoimeen.  Torstain murhakerho on hyvän olon dekkarisarja jossa saa sekä nauraa että jännittää. Kirja on ollut supersuosittu maailmanlaajuisesti. Torstain murhakerho äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 34 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Arto Schroderus.

Kirjasta: Torstain murhakerho

Torstain murhakerho äänikirja kertoo neljästä eläkeläisestä Elizabethista, Ronista, Ibrahimista ja Joycesta. Aiemmin porukkaan kuului myös Penny mutta hänen kuntonsa on heikentynyt niin ettei hän enää osallistu porukan torstai treffeihin. Penny on entinen poliisi ja hänen suhteillaan on hankittu kerhoon tapaukset jota poliisilta on jäänyt selvittämättä.

Nykyään murhakerhon johtajana toimii Elizabeth. Elizabeth oli työelämässä salainen agentti ja hänellä onkin paljon jännittäviä tarinoita kerrottavana ajastaan agenttina. Ron sen sijaan on entinen ja kuuluisa entinen amattiyhdistysjyrä. Joyce otettiin mukaan ryhmään, kun Penny ei enää osallistunut, Joyce on entinen sairaanhoitaja. Ibrahim sen sijaan on pilatesta harrastava entinen psykiatri. Ibrahim on myös erittäin hienostunut.

Torstain murhakerho äänikirja ilmainen kertoo, miten ryhmä aina kokoontuu torstaisin eläkekylän päärakennuksen palapelihuoneessa, salanimen japanilainen ooppera – vapaata keskustelua jotta heitä ei häiritsisi kukaan.  Yleensä Torstain murhakerho keskustelevat ja selvittävät vanhoja rikoksia huvikseen kunnes eräänä päivänä he saavatkin ryhtyä tosihommiin.

Torstain murhakerho äänikirja kuvaa miten paikallinen rakennusurakoitsija löydetään murhattuna, murha on raaka ja johtolankoja ei juurikaan ole. Murhakerho saavat ensimmäistä kertaa aidon, ja tuoreen, tapauksen selvittäväkseen. Kun ruumiita löytyy lisää, joten murhakerho alkaa kokoontumaan päivittäin, joten pysyisivät ajan tasalla.

Paikallinen poliisi, varsinkin nuori rikostutkija Donna ja hänen esimiehensä Chris, eivät ole kovin tyytyväisiä siihen, että murhakerhon jäsenet pistävät nenänsä joka paikaan ja häiritsevät heidän tutkintansa. Torstain murhakerho ei myöskään ole automaattisesti valmiita jakamaan poliisin kanssa mitä he itse ovat saaneet selville, joten yhteistyö tahojen välillä ei oikein kannattele. Kirjassa esiintyy myös moni hahmo joka voisi sopia murhaajaksi.

Torstain murhakerho on erittäin hyvin ja hauskasti kirjoitettu. Juoni tempaisee mukaan ja loppuu aivan liian nopeaa.

Kirjailijasta: Richard Osman

Richard Osman syntyi vuonna 1970 Iso-Britanniassa, Billericayssa. Osman on opiskellut sekä sosiologiaa että politiikkaa. Kotimaassaan hän on supersuosittu koomikko ja juontaja, tuottaja sekä kirjailija. Osman on erityisen tunnettu juontamistaan visailu- ja kilpailuohjelmistaan. Hänen pituutensa on myös hänen tunnetuimpia piirteitään, Osman on yli kaksi metriä pitkä. Mat Osman, Suede yhtiön basisti ja kitaristi, on Richard Osmanin isoveli.  

Osamnin kirjoittama hyvän mielen dekkarisarjan aloittava osa Torstain murhakerho vuodelta 2020 on hänen ensimmäinen ja toistaiseksi myös hänen paras romaaninsa. Kirjasarjan toinen osanimeltään Mies joka kuoli kahdesti, julkaistiin vuotta myöhemmin. Osman on kertonut kirjoittavansa vielä kaksi osaa kirjasarjaan. Elokuvayhtiö, joka on elokuvaohjaajan Steven Spielbergin omistuksessa, on ostanut kirjojen elokuvaoikeudet.

Kuuntele Ilmaiseksi: