Toni Nieminen Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Toni Nieminen & Jani Uotila

Äänikirja

Johdanto

Toni Nieminen – Olympiasankari ja ihminen kertoo poikkeuksellisen avoimesti ja kaunistelematta Tonin elämästään, olympiavoittajasta ja lööppien kestokasvoista. Toni Nieminen äänikirja ilmainen kertoo kirjassaan omin sanoin, kuinka hänen kilpailuviettinsä sekä lahjakkuus mahdollistivat hänelle mahtavia saavutuksia urheilijana ja miten pienestä kaikki lopulta oli kiinni. Kirjassa Toni kertoo näkemyksensä lajinsa ja maajoukkueessa toimineesta henkilöistä, sekä hyvät että huonot asiat.

Luonteeltaan kiltti ja perhekeskeinen Nieminen kuvaa kirjassaan miten hän joutui lehdistön lööppeihin ja miten tämä vaikutti hänen elämäänsä. Nieminen on ollut huipulla mutta myös hyvin synkässä paikassa elämässään. Toni Niminen äänikirja on itse Tonin äänittämä. Kestoltaan äänikirja on 8 tuntia ja 9 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Toni Nieminen

Ex-mäkihyppääjä on yhdessä urheilutoimittajan Jani Uotilan kanssa kirjoittanut Toni Nieminen – Olympiasankari ja ihminen kirjan. Toni Nieminen äänikirja kertoo Niemisen elämästään ja urastaan ja paljastaa paljon uutta ihmisestä joka on viettänyt suuren osan ajasta sukset jalassa ja paljon aikaa myös lööppien koristeena.

Toni Nieminen kertoo kirjassaan vaikeista vaiheistaan ja muun muassa valloittaa muutaman vuoden takaisesta pohjakosketuksesta. Nieminen kärsi tuolloin todella pahoista talousvaikeuksista, ja hänellä oli jopa vaikeuksia saada rahansa riittämään bensaan, kun hän lähti Lahteen Oulusta mäkihyppykisoihin. Nieminen kertoo kirjassaan, kuinka rahat ei todellakaan riittänyt hotelliin, joten kisojen jälkeen mies nukkui yönsä autossaan. Nieminen ei halunnut vaivata lähiomaisiaan ja oli sitä mieltä, että aikuinen mies tulisi pärjätä omillaan.

Rahavaikeudet ei ole ainut asia jota on Niemistä painanut. Toni Nieminen äänikirja ilmainen kuvaa miten mäkikotka oli vuonna 2019 juuri eronnut myrskyisestä avioliitostaan Heidi Niemisen kanssa, lohduttomat rahahuolet ja sydänsurut painoivat miehen mieltä. Masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista kärsivä Nieminen oli juuri ajatuksissaan miettinyt päättävänsä elämänsä, kun puhelin soi.

Puhelimessa oli Kalle Palander, miehet ei ollut aiemmin ollut toistensa kanssa tekemisissä mutta kirjan mukaan Palander oli lukenut Niemisen tilanteesta ja halusi soitella ja kysellä kuulumisia. Kirjassaan Nieminen kertoo Palanderin soitto tullessaan juuri oikeaan aikaan. Vähitellen Niemisen olo parani ja hän kiittää siitä lapsiaan, heidän vuokseen oli pakko jaksaa eteenpäin. Palander ja Nieminen aloittivat myöhemmin yhdessä Herkät herrasmiehet nimisen valmennuspalvelun.

Toni Nieminen äänikirja kuvaa tosiaan ihminen lööppien ja lentävien suksien takana. Sieltä löytyy herkkä ajattelija jonka perusluonteeseen kuuluu periksiantamattomuus ja suuri kilpailuhenkisyys. Nämä asiat ovat auttaneet Tonin eteenpäin elämässään mutta välillä myös lyönyt kapuloita rattaisiin.

Toni Nieminen asuu nykyään Helsingissä ja työskentelee asuntovälittäjänä. Hän on kihloissa ja elämä tuntuu olevan raitillaan.

Kirjailijasta: Toni Nieminen ja Jani Uotila

Toni Nieminen syntyi vuonna 1975 Lahdessa. Nieminen on uransa päättänyt mäkihyppääjä ja olympiavoittaja. Nieminen on kaikkien aikojen nuorin mäkihyppääjä joka on voittanut Keski-Europan mäkiviikon kokonaiskilpailun voittaja. Hän oli tuolloin 16-vuostias. Samana vuonna,1992, hän voitti Albertvillen talviolympialaisissa suurmäessä kultaa. Hän oli myös mukana ryhmässä joka voitti kultaa ja hän voitti normaalimäessä pronssia. Nieminen lopetti mäkihyppääjäuransa vuonna 2017.

Jani Uotila syntyi vuonna 1974. Uotila on urheiluselostaja ja -toimittaja ja käsikirjoittaja. Vuosina 2003–2018 Uotila ja Nieminen selostivat yhdessä mäkihypyn maailmancupin kilpailuja MTV:llä. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Ylellä ja Sport Fm:llä. Uotila on myös tuotantoyhtiön Rabbit Filmillä käsikirjoittaja. Hänellä on myös kokemusta urheiluohjelmien tuottajana.

Kuuntele Ilmaiseksi: